Scudo Sports

vo2max testi yapan sağlık kurumu önerisi?

Şanslıyım ki Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Spor bilimleri fakültesinde doktora tezi çalışması için vO2 Max ve çeşitli testler(akciğer kapasitesi, gücü, laktat vs.) yaptırma şansı buldum. 3 kere gittim ve haftaya 4.ye gidecegim. Vo2 Max değerim 61 civarlarında çıktı. Onceki gece antrenman sonrası gittiğim senaryoda ise 57 çıktı.

Bisiklet üzerinde dakika geçtikçe uygulanan direnç(watt) artıyor. En son 15 dakikaya ulaştım +440watt civarı idi. 4. Testte 16 dakikaya ulaşmaya çalışacağım.

IMG-20231011-WA0007.jpg
IMG-20231011-WA0006.jpg

Gidon ters takılmış evet :)

Testler bitince verileri sizle paylaşıp yorum alabilir miyim hocam? 😅 @lrfan

Scudo
Ekipman güzel :harika:

FTP, VO2max, MLSS gibi değerler hareketli hedefler olduğundan belli aralıklarla tekrar yapılması daha uygun olur, gelişim var mı yok mu anlamında ;)

Sonuçlarına bakarız elbette, ama sadece şu anki durumuna ait bir kesit verecektir devamı gelmeyecekse

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Ekipman güzel :harika:

FTP, VO2max, MLSS gibi değerler hareketli hedefler olduğundan belli aralıklarla yapılması daha uygun olur, gelişim var mı yok mu anlamında ;)

Sonuçlarına bakarız elbette, ama sadece şu anki durumuna ait bir kesit verecektir devamı gelmeyecekse
Teşşekkür ederim hocam. En azındandan senede 1 kere yaptırmayı planlıyorum. Ekipman eliminizin altındayken değerlendirmek lazım. Bakalım..

• Beğen
Tepkiler: lrfan
En azından 1 önceki seneye göre neler katmışsın veya kaybetmişsin onu görürüz ;)

• Muhteşem
Şanslıyım ki Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Spor bilimleri fakültesinde doktora tezi çalışması için vO2 Max ve çeşitli testler(akciğer kapasitesi, gücü, laktat vs.) yaptırma şansı buldum. 3 kere gittim ve haftaya 4.ye gidecegim. Vo2 Max değerim 61 civarlarında çıktı. Onceki gece antrenman sonrası gittiğim senaryoda ise 57 çıktı.

Bisiklet üzerinde dakika geçtikçe uygulanan direnç(watt) artıyor. En son 15 dakikaya ulaştım +440watt civarı idi. 4. Testte 16 dakikaya ulaşmaya çalışacağım.

310658 dosyayı görüntüle310659 dosyayı görüntüle

Sonuclar fena degil. Epey eglenilir bu motorla. Elbette motogp ayarinda degil ama is gorur :)
Yas, kilo, antrenman yasi (kac senedir yapiyorsun, yilda kac saat vb)?
Fotolardan anlasilmiyor ama verecek kilo varsa daha da iyi olur. Olmadi duz yolda teror estirirsin.

• Beğen
Allah rahmet eylesin . Bu başlığı açan arkadaş ölmüştü.

310658 dosyayı görüntüle310659 dosyayı görüntüle

Gidon ters takılmış evet :)

Testler bitince verileri sizle paylaşıp yorum alabilir miyim hocam? 😅 @lrfan
Test sonucu 61 çıkan Vo2max değeriniz kullanıyorsanız eğer Garmin cihazda kaç gösteriyordu? İkisi arasındaki ölçüm farkını merak ettim.

• Beğen
Test sonucu 61 çıkan Vo2max değeriniz kullanıyorsanız eğer Garmin cihazda kaç gösteriyordu? İkisi arasındaki ölçüm farkını merak ettim.
45 yazıyordu sanırım

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
45 yazıyordu sanırım
Bayağı fark varmış. Böyle bir test yaptırmak benimde planlarım arasında. Peki FTP testi yaptırdıysanız yine Garmin verisi ile fark çok var mı?

• Beğen
Bayağı fark varmış. Böyle bir test yaptırmak benimde planlarım arasında. Peki FTP testi yaptırdıysanız yine Garmin verisi ile fark çok var mı?
Onu yaptırmadım henüz. Trainerda kendim yapacağım :)

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Merhaba, konuyu tekrar hortlattim ama İstanbul veya civarında vo2max testi yaptıragim kamu kuruluşu var mı özel bir yere sorduğumda 6000tl istedi.

Bir arkadaşımızın tezi kapsamında vo2max ölçümümüz alınmıştı. Garmin 61 verirken ölçüm 58 vermişti. Vo2max testi yapılırken ayağa kalkmak yasaktı. Oysa ayakta uzun süre iyi güç üretebilen bir stilim var. Fark oluşturabilir, ftp testinde 30-40 (0,5 w/kg) watt fark ettiriyor.

Merhaba, konuyu tekrar hortlattim ama İstanbul veya civarında vo2max testi yaptıragim kamu kuruluşu var mı özel bir yere sorduğumda 6000tl istedi.
Bu bir ihtiyaç değil ki neden devlet bunu ücretsiz yapsın ki?

• Beğen
Tepkiler: ramazanedis
Hesap makinesi gibi ilkel, el tipi mobil cihazlarla ölçenlere (COSMED gibi) güvenmeyin. Paranıza yazık olur. Öte yanda 1 kere yaptırıp geçecekseniz de hiç bulaşmayın. VO2max aynı FTP gibi değişkendir, forma girdikçe ya da formdan düştükçe değişir. Performans takibi için düzenli yapılması doğru olur.

(link)

Burada Cumhur Boyraz'ın içinde olduğu ekip bu tip testler yapıyor, ama hekim ne şartlarda sevk eder onu sormanız lazım. Bu tarz yerler muhtelif illerdeki Üni hastanelerinde var.

Bu bir ihtiyaç değil ki neden devlet bunu ücretsiz yapsın ki?
Ücretsiz değil tabiki ama devlette ücretler daha Uygun oluyor. Meslela üniversitesi döner sermaye kapsamında 2000 TL yapabilir gibi

Ne kadar işe yarar bilemem

Screenshot_2024-11-20-21-04-45-79_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg

Bunun hakkında video izlemiştim, videoyu çeken işe yarıyor ama düzenli kullanılırsa diyordu. Kendisi birkaç haftadan sonra sıkılıyormuş o nedenle düzenli şekilde kullanamıyormuş.. Ama yarış vs gibi olacağı zaman en az 3-4 hafta düzenli kullanınca verilerinde birazda olsa fark gösteriyormuş. Fiyatı pahalı biraz. Şuan burda indirimli fiyatı 250 euro civarında.

Screenshot 2024-11-20 at 20-32-53 Airofit Pro 2.0 Review Trusted Reviews.png

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Geri