Konu alıntıdır. Kaynak belirtilmiştir.
Volvo Bisikletçileri Boyamak yerine Arabalarını Boyasın
Volvo, öldüren ürünler üretmektedir. Her yıl milyonlarca yaralanma ve ölümle sonuçlanan- küresel rakam 1,2 milyon- trafik kazalarının sorumlularından biridir. AB ülkelerinde ve ABD’de bu rakam her yıl 35.000’dir.
https://bisikletim.files.wordpress.com/2015/04/volvo.jpg?w=547&h=308
Geçtiğimiz günlerde “Life Paint – Hayat Boyası” adını verdikleri geceleri görünürlüğü artıran sıvı bir sprey geliştirdiklerini duyurdular.
Sorumluluklarını ciddiye alan bir otomobil üreticisinin yapacağı ilk şey dünya çapındaki tüm müşterilerinden bu spreyi kullanmalarını istemek olmalıydı. Ama böyle olmadı.
Volvo, trafik kazalarındaki sorumluluğu yaya ve bisikletçilere yükledi. “Trafikte görünmüyorsunuz, alın ve kendinizi boyayın hayatınızı kurtarın” dedi!
(link)
Monash Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre trafik kazalarına en çok karışan siyah renkli arabalar (gri renkler ikinci sırada) Life Paint kullanarak hayat kurtarabilir… Kamyonlar, otobüsler ve diğer tüm büyük araçlar.
Volvo, araçları boyamanın yanısıra bir adım ileri gidebilirsin ve araçlarına “sağlığa zararlı ve hatta ölümcül” oldukları ile ilgili bilgilendirmeler yapıştırabilirsin. Sigara gibi, kim kullanıyorsa, yaptığı şeyin bilincinde olmalı.
Hadi Volvo, gezegendeki tüm otomobillerin üstünü bu icat ettiğin sprey ile boyamakla başla işe. Toplum için, çocuklar için, gelecek için. Ölümlerinve kazaların önüne geçelim.
Cycle-Chic akımının ve Copenhagenize‘ın fikir adamı Mickael Coville-Anderson’un change.org’da başlattığı imza kampanyasına sen de destek ver! Ben imzaladım.
(link)
Kampanya: (link)