Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Volvo'dan bisikletçiler için mükemmel çalışma

fiyat ne olur acaba ? malum volvonun ucuz bişe yaptıgı pek görülmemiştir :)

Scudo
Muhakkak çok güzeldir. Ancak ülkemizde bunu daha çok araçların "şekil" olmak adına kullanacağını düşünüyorum. Öyle ki elektrik bandıyla far yapan, kilotlu çorapla stopları karartan bir toplumun, bu sprey ile aracına yazı yazıp gece gezmemesi beklenemez. Bu arada videoya bakınca diğer ülkelerde de bisiklet kazalarının çok olduğunu gördük. Hatta "Ne kadar çok kaza var, Volvo sırf bunun için sprey üretmiş" gibi bir anlam ürettim. Azımsanamayacak kadar çok bu olaylar. Bir arkadaşımızın da dediği üzere Volvo'nun her ürünü pahalı. Bu da limon fiyatına olmayacaktır elbet ama insan sağlığı ve emniyeti için yapıldığından, bu konuda biraz daha esneklik gösterip cûzi bir fiyat belirleyebilir. Söylemeden edemeyeceğim, emniyet kemerini de Volvo icat etmiştir. Teşekkürler Volvo !

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Yolun en sağından akıllı uslu giden bisikletçiye yanaşıp "canına mı susadın, ne işin var senin araba yolunda" diyen, hatta bununla yetinmeyip üzerine üzerine süren magandaların radarından kaçabilmek için tek şansımız görünmez olmaktı. O da gitti desenize elimizden :islik::islik::islik:

• Beğen
Tepkiler: magrur
Olay budur, Volvo yine yapmış yapacağını, bizim insanımız daha bisikleti ve bisiklet sürücülerini tam olarak hazmetmişken bu biraz ağır gelebilir...

nedense VOLVOya her zaman gıpta ettim ve güvendim güvenlik konusunda

@antecurs
Güzel tespit. :)

Konu alıntıdır. Kaynak belirtilmiştir.

Volvo Bisikletçileri Boyamak yerine Arabalarını Boyasın

Volvo, öldüren ürünler üretmektedir. Her yıl milyonlarca yaralanma ve ölümle sonuçlanan- küresel rakam 1,2 milyon- trafik kazalarının sorumlularından biridir. AB ülkelerinde ve ABD’de bu rakam her yıl 35.000’dir.
https://bisikletim.files.wordpress.com/2015/04/volvo.jpg?w=547&h=308
Geçtiğimiz günlerde “Life Paint – Hayat Boyası” adını verdikleri geceleri görünürlüğü artıran sıvı bir sprey geliştirdiklerini duyurdular.
Sorumluluklarını ciddiye alan bir otomobil üreticisinin yapacağı ilk şey dünya çapındaki tüm müşterilerinden bu spreyi kullanmalarını istemek olmalıydı. Ama böyle olmadı.
Volvo, trafik kazalarındaki sorumluluğu yaya ve bisikletçilere yükledi. “Trafikte görünmüyorsunuz, alın ve kendinizi boyayın hayatınızı kurtarın” dedi!
(link)
Monash Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre trafik kazalarına en çok karışan siyah renkli arabalar (gri renkler ikinci sırada) Life Paint kullanarak hayat kurtarabilir… Kamyonlar, otobüsler ve diğer tüm büyük araçlar.
Volvo, araçları boyamanın yanısıra bir adım ileri gidebilirsin ve araçlarına “sağlığa zararlı ve hatta ölümcül” oldukları ile ilgili bilgilendirmeler yapıştırabilirsin. Sigara gibi, kim kullanıyorsa, yaptığı şeyin bilincinde olmalı.
Hadi Volvo, gezegendeki tüm otomobillerin üstünü bu icat ettiğin sprey ile boyamakla başla işe. Toplum için, çocuklar için, gelecek için. Ölümlerinve kazaların önüne geçelim.
Cycle-Chic akımının ve Copenhagenize‘ın fikir adamı Mickael Coville-Anderson’un change.org’da başlattığı imza kampanyasına sen de destek ver! Ben imzaladım.

(link)

Kampanya: (link)

• Beğen
Tepkiler: Edip D. ve Murtega
@Uğur S.

Adamlar hakli. Attim ben de imzayi, pek bir sey degistirmeyecekse de. Zaten günlük bisiklet kullanimi icin bile giyim olarak sürekli astronota dogru evriliyoruz. Bir de bu sprey standart hale gelirse günlük kiyafetlerle bisiklete binmek iyice hayal olacak.

Yaptiklari video da ayri bir komedi. Birlesik Krallik'ta her yil 19000 bisikletci kazalara karisiyormus. Kaci bisikletcinin hatasi? Videoya koyduklari kazalarin hepsi söförlerin dikkatsizligi. Bisikletciler halihazirda yeterince görünür haldeler.

Volvo, sagolsun bize demis ki: "Zaten ufak tefek bir seysin, trafikte dolasacaksan bari iyice parla da ezilme!". Büyük nimet vallahi biz fakirlere.

@Gökhan Toros
Mağazanın ismi ne acaba? ve facebook linkini atabilir misiniz?

türkiyede şatısı varmı bu ürünün bilen duyan yokmu??

Ben aldım ingiltereden albedo 100 Light metallic spreyini, ozamanlar pound tavanlarda olduğu için 94 liraya falan geliyordu o zaman, 94 liraya 200 ml lik bir ürün pahallı gibi, ürün gece iyi görünebilirlik sağlıyor ama fiyat 50 tl civarı olsa mükemmel olurdu

DSC_0007_24.JPG

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@Çağrı Fatih Yamalı
Düzeltelim... 3noktali emniyet kemeri ni. Volvo icat etmiştir
... yoksa emniyet kemerleri daha once jcat edilmişti :)
Ancak Volvo nun standart olarak sunduğu çeşitli yenilikler vardır ,

"Diğer arkadaşların Volvo bunu arabalarına sıksın," fikrine katılmıyorum
İstatistikler siyah arabaları gösteriyorsa bu bizim onları görmeyip carpmamizdan mi oluyor? Yoksa akşamları görünmeyen bisikletçiler yüzünden mi?

"ülkemizi kötülemek" ile ilgili olarak ise ...
Bu noktada katılmıyorum, bizde ne bisiklet yolu ne bisiklet kültürü var. Araba size çarptığı zaman da doğal olarak " yolda ne işin var?" Suratı ile karşılaşıyoruz... hatta tamamen hatalı olan şoförler bile komik şekilde kurtuluyor.... arabalar kendi yollarında başka şey istemiyor bu dünyanın her yerinde aynı
Mesele konuya nasıl yaklaştıkları....

@Goktug.alp

Merhaba Göktuğ,
amazon.de den bu ürünü almayı planlıyorum, kalıcılığı nasıl (Yaz-kış) değişken koşullarda. Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Bu Turuncu ürün metal yüzeylere uygulamak için sanırım ?

Konuyu 2015'te açmışım, çıktı mı bu ürün? Buralarda hiç görmedik, duymadık.

• Beğen
Tepkiler: caesar
Urunu bilmem de change org kampanyasi komik olmus, yeterli imzayi da toplayamamis zaten, 10 senedir Volvo kullanan bir bisikletli olarak, bisikletli algilayan otomatik fren sistemi, kaputtan cikan yaya hava yastigi gibi teknolojileri dunyada ilk kez ureten ve uygulayan bir otomobil firmasina haksizlik olmus bence. Volvonun diger ilklerine su linkden ulasabilirsiniz. (link)

Geri