Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vsf fahrrad manufaktur bilgi tecrübe ve resim paylaşım başlığı

Tekrar merhaba, dönüyorum duruyorum yine VSF lere bakarken buluyorum kendimi, sanıyorum günün birinde ben de alacağım, hali hazırda iki bisikletim olmasa belki de almıştım bile. 20 inç tekerlekli katlanır bisikletle tur yapmaya çalıştıktan sonra artık bir tur bisikleti konusunda ciddi istek sahibi olmaya başladım. Kadro boyu konusunda biraz kafam karıştı, özellikle 28 inç tekerlekli modellerde 50 cm altı kadro bulunmuyor 173 cm boy için de 46-49 cm kadro tavsiye ediliyor ki ben de dağ bisikletimde 19 inç (49 cm) kadro kullanıyorum ve bunun üstü sorun çıkartabilir gibi geliyor. Benzer boyda olanlar kullandıkları kadro boyları konusunda bilgi verebilir mi?

Scudo
@ilker
Sem çantayı elemiştim hocam.
Sadece "cırt cırtlı" tutturma tekniği kullandığı için "procycle" heybede içime sinmemişti.
Ben tüplü dalış da yapıyorum.
Ağır ekipman hiçbir zaman cırtcırt ile tutturulmaz..
Mutlaka klips sistemi vardır.
Çünkü klips geçme olduğu için ağırlığa dayanır.
Cırtcırt gibi sadece yapıştırma değildir.:):)

@Ahmetgitar ölçüsünde yükseklik için 61 cm diyor. 61 cm lik bir tripotu içine alacak şekilde mi yoksa kısa kısa bölümleri mi var?

@Okan A benim boyum 1.71 49 olabildi hatta tx den once t500 e bakmistim 28" oldugu icin, ama maalesef sinirda kalmisti. @wenom da sirf 28" istedigi icin uygun olmamasina ragmen 51 i aldi.cok zor sartlar oladigi surece kaza , anlik durus zorunluluklari gibi, buyuk bi tik buyuk kadro sorun yaratmaz zaten ama riske girmeye de gerek yok bnce :) Sizin bacak mesafeniz kurtariyr demkki tabi burada 1.75 olmanizin bir iki cm avantajinida unutmamak gerek.

@herman karakasli @Okan A ceveplarınız için teşekkür ederim, sanırım en iyisi denemek olacak. yine de 52 cm üstü bir kadro uygun olmayacak sanırım 49-50-52 boyları üzerinde yoğunlaşmakta fayda var sanırım. Bir yandan da üzücü bir durum tabi, 173 boyumla kendimi cüce gibi hissediyorum bazen, nitekim vsf nin bazı bisikletlerinin kadro boyları 54-55 cm den küçük olmuyor.

mesela bu modelde 54 cm;
(link)

çok da güzel bir model değil mi?

@Yalchinosis Tur bisikletleri yapısı gereği iri oluyor. size büyük gelen bir bisiklet özellikle yüklüyken ve yokuş tırmanırken sıkıntı yaratabilir. Ayrıca yüklü bisikletlerde yine duruş kalkış esnasında bisikletin size büyük gelmesi ek sıkıntılar yaratır. Kesinlikle bir 49, bir de 52 kadro boylarını denemenizi öneririm. Bisiklet Gezgigi'nde ellerindeki modelleri bir deneyin bence, bu deneme size ışık tutacaktır. Yakın olsak benim bisikleti de deneyebilirdiniz...

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@Okan A tekrar teşekkür ederim, bisiklet gezginine uğramayı düşünüyorum, denemek kesinlikle faydalı olacaktır. 26 inç tekerlekli modeller sanırım daha uygun boyutlar sağladığı için tercihim bu yönde gelişebilir.

Görüşmek üzere, keyifli sürüşler dilerim

@Yalchinosis 26" tur bisikletinde standart bir boy. Özellikle turlarda lastik vb. yardım gerektiğinde kolayca yedek parça bulmak avantajı var. Avrupa'da sorun olmaz ama yaşam standartlarının düşük olduğu yerleri de gezmeyi hedefliyorsanız önerim 26" seçmeniz yönünde olur.

@Okan A kesinlikle katılıyorum, Türkiye nin kırsal kesimlerinde (hatta bazı şehirlerinde) de 26 inç lastik bulmak diğer boyutlara göre daha garanti. lastik çapının genişliği de bazı konularda avantaj sağlıyor tabi ama özellikle kadro boyu da gereğinden büyük olunca 26 inç daha ağır basıyor, nitekim vsf nin yalnızca bazı modelleri 26" tekerlek seçeneği sunuyor, bunlardan biri tx-400 biri de t-300, üzerinde durduğum t-100 modeli maalesef yalnızca 28" tekerlek için seçenek sunuyor. Belki bir diğer çözüm Trapez tipi kadro seçmek olabilir, o zaman 50 cm kadro boyu seçeneği de olabiliyor.

@herman karakasli
Teşekkür ederim, bir süre o taraflara gelemem sanırım umarım başka zaman denk gelebiliriz.

@wenom arkadaşla görüşme şansımız var mı ?

@Yalchinosis ben 1.75 1.76 gibiyim 52 kadro vsf t500 aldim gayet memnunum bana cok az buyuk ama sikinti yasamadim genelde sehir ici kullandigim ve 28 jant istedigim tercih ettim pismanda degilim

@hasan454 tx400 icinse satildi

Almanyadan internet uzerinden alis veris yaptiginiz siteleri paylasirmisiniz

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
WP_20160903_14_50_57_Rich.jpg
VSF Randonneur 2017

Eurobike 2016

Güzel renk koymuslar, VSF genelde mat gri, mat siyah oluyor. bir de sahra sarisi rengi hosuma gidiyor.

Fuarda Randonneur modelini test etmek istemistim ama VSF'te test etme olanagi yokmus.

Ben de Fuji Touring aldim.

@Aloha bu renk zaten vsfde olan bir renk benim t500de ayni renk

Geri