Scudo Sports

Vücudu esnetmek

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Forumda şimdiye kadar okuduğum kadarı ile herkes bisikletinden bahsediyor. Şöyle hızlı böyle uzun sürdüğünden şu kadar dayanıklı olduğundan falan bahsediyor. Ama kimsenin, kaslarını gevşetmekten gerdirip uzatmaktan vücudunu haftada bir en azından esnetmekten bahsettiğini duymadım.
İnsan iskeleti öyle bir yapı ki, ona abandıkça, o da gardını alıp kendini kasıyor onu esnetip gerdirmek lazım. Kasları yeniden uzatıp rahatlatmak lazım. Böyle bir programınız var mı? Yapıyormusunuz?
Benim gözdem Kino McGregor. (Sağ olsun youtube) Onun kadar olamadık ama bence en doğru ve effektif bir şekilde gevşeyebilen bu sporda (her sporda) başarılı olur. Ne dersiniz?

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Açma-germe hareketleri,her spor yapmadan önce ve sonra mutlaka yapılması gereken hareketlerdir. Ciddi sakatlıklar doğabiliyormuş.. Basketbol oynadığım zamanlarda,antrenörümüz kafamıza vura vura öğretmişti bunu :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Her sporu yaparken öncesinde ve sonrasında yapılması lazım.Aksi halde ciddi şekilde sakatlanabilirsiniz.

Bisiklete binmeden önce ve sonra , Yaklaşık 8 dk

Stretching hareketlerine başlamadan birkaç dakika yürüyün

Çeviriler

seconds = saniye

times = tekrar sayısı , kere

each leg = her bacak

each side = her iki tarafa

http://i54.tinypic.com/6dvptj.gif

http://i54.tinypic.com/t5t5cm.gif

Vaktiniz az ise 2, 13, 14, 15, 16 nolu hareketleri yapın .Ortalama 3,5dk

merhaba,

bilgiler için teşekkür ederim.

ancak kafama takılan aşağıda bazı hareketler var (6 ,11, 12 gibi) ben bu hareketlere benzer esnemeleri bisiklet antrenmanından sonra 10 dk hafif pedal çevirerek yaptığım soğumadan sonra yapıyorum.

verilen hareketler bisiklete binmeden yapılması gereken hareketler için çok fazla değil mi, çalışan olarak en fazla 1 saat bisiklete binebiliyorum, vücut zaten yarım saatte ancak ısınıyor???

bence ısınma bisiklete binilip 5-10 dk düşük vitesle yapılmasın da da bir sakınca yoktur.

hareketler bisiklet antrenmanı sonrası vücudu açmak için yapılabilinir. hareketlerin çoğunu antrenman sonrası yapabilirim ben, çünkü antrenman sonrası vücut daha esnek oluyor.

saygı ve sevgilerimle,

• Beğen
Gerdirme hareketleri, uygulama teknikleri antrenman önce ve sonrasında antrenmanın şekline (süre-yüklenme-Tip) göre değişiklik gösterir.

@Ali AKTAŞ

Haklısın tabii ki . Stretching olayında çok derinlere inmek gerekebilir . Biz yüzeysel olarak örneklendirdik .

Lance Armstrong'un yarış öncesi 1 saat uzman eşliğinde stretching yaptığını okumuştum. Çok ciddi bir konu aslında

Tablolardaki stretching 8 dakika sürüyor . Kısaltılmış olanı 3,5 dk .

Ben de bu esnetme konusunda bir konu açmak istiyordu daha doğrusu esnetmenin zararlı olabileceği hakkında görüşler var.
Bilmem hiç duyanınız oldu mu, birkaç üst seviye sporcuyla görüştüydüm (birisi de Bilal Akgül) bana esnemenin krampa sebeb olduğu söylemişlerdi, bir çok kramp giren sporcuya esnemeyi bıraktıktan sonra kramplarının geçtiğini görmüşler. Yine sayısız şampiyonlukları olan milli sporcu Ahmet Hidayet Akyürek de hiç esnetme yapmadığını gördüm ve esnetmeye karşı kendisi.
Bu konuda ne dersiniz ?

• Beğen
@Hakan Yazman

belki de esneme yapılıp yapılmaması gerektiği bünyeden bünyeye değişiyor olabilir?

4. Stretching

Armstrong stretched an hour a day in preparation for the 2001 Tour using a program designed by Jeff Spencer, a former Olympic cyclist himself and now a Scottsdale, Arizona-based chiropractor.

Armstrong publicly credited the stretching with taking his cycling performance to a new level by increasing his power output and pedaling efficiency, reducing muscle recovery time, and keeping injuries at bay—all results sure to lift your cycling performance as well. So give your muscles a thorough stretching after your workouts. You certainly don't have to spend an hour per day, unless, of course, you want to try to spoil Armstrong's second cycling comeback.

Kaynak:(link)

Armstrong'un Jeff Spencer'in hazırladığı program eşliğinde 2004 TdF'ye hazırlanırken günde 1 saat stretching yaptığı anlatılıyor. Krampın sebeplerini araştırmak lazım . Çok gerdirme yaparsanız kasılma olabilir.

A great deal of evidence now exists demonstrating that stretching reduces both muscle strength and the ability to perform anaerobically—a condition that exists at higher levels of exertion such as when sprinting. These findings have been constant across numerous types of stretching programs and exercises.

Esnetmenin kas kuvveti ve anaerobik yeteneği azaltığına dair ifadelerde mevcut

(link)

Şaştım kaldım valla .

Burada fayda ve zararları var
Even though most high school and college coaches have their athletes stretch before games or races (4), you should not stretch before competition because it decreases muscle strength (5) and impairs your ability to run fast (6).

"Koçların atletlerine yarış öncesi esnetme yaptırmalarına rağmen , esnetme yapmayın çünkü kas kuvveti azalır ve daha hızlı koşmanızı sekteye uğratır"

ifadesi var . Anladığım kadarıyla anaerobik olarak zarar verici etkiye sahip ancak kaslardaki tendonları uzatıp bir ekleme daha uzun süre kuvvet uygulayabileceğinizi söylüyor.

(link)

En iyisi bir uzman bulmak . Stretching'e karşı olan yada taraftar olan oldukça fazla uzman bulacağımız kesin .

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
En iyisi esnetme ile ısınma arasındaki farkı irdelemek , bunun üzerine tartışıp hep beraber bir ortak yol bulmak :)

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Ali Gelire çok teşekkür ederim. Açıklayıcı olmuş.
Ama benim demek istediğim sürüşten hemen önceki ısınma esnemeleri değil. Vücudu açmak daha esnek olmasını sağlamak için haftanın belirli günlerinde yapılacak olan esnetme haraketleridir. Mesela Ashtanga Yoga. Bunun 10 dakikalık setleri de var 1.5 saatlik setleri de var. 30 dakikalık yeni başlayanlar için olan bir seti tamamladığınızda eğer zorlama yaptıysanız kaslarınızda çekme oluşabilir. Ama bu esnada kazandığınız aerobik kondisyon sürüş yaptığınızda size çok yardımcı olacaktır. İyi süren ama kütük gibi olan, eğildiğinde ellerinin ucu dizlerine ancak varan bir sporcu ileride iskeletine yüklenirken büyük sakatlıklara sebep olabilir.
Bisiklette yüklenmek yerine esnetme haraketleri yaparak veya yoga diyelim yaparak kontrollü olarak iskeletine yüklenirse, sakatlık pek fazla olmaz. Bunu demek istemiştim. Selamlar.

esnetmenin dozu üzerinde durulmalı bence , ayrıca uzun uzun esnetrme yapmak kastaki gücü ve motivasyonu bozabilir ama yataktan kalkar kalkmazda bisiklete binmek doğru değil birde baen uyurken bile esneme hareketleri yapabiliyoruz bence uyanmadan bir miktar önce gerilme iyi gelir..

@Newguinea

her bisiklet antrenmanından sonra vucut sogumadan strecing yapmak çok iyi gelir ben bunu sürekli yapıyorum..

(link)

Haraketlerin ilk 2 tanesini 5 er kere yapın nefese dikkat edin.
Zamanla haraketleri artırırsınız.

Geri