Ben de özellikle uzun süre az antrenma sonrası hacmi hızlıca artırınca dizlerde ağrı hissediyorum; son dönemde yok ama tekrar yaşamayacağımı umuyorum. Siz hangi tür harekerleri yaptınız örneğin diz için? Yeni başlayanlara dead lift, squat önermiyorlar sakatlanma riski olur diye, ben şu an leg press ve dumbbell reverse lunge yapıyorum ama bunlar ne kadar yararlı olur, squat'a başlamalı mıyım, nasıl başlanır Smith machine ile mi serbest mi kaldırmak doğru ilk aşamada? Leg press sakatlanma riski daha az olan bir hareket gibi duruyor, fikriniz nedir? Core bölgesi için hangi egzersizleri yapmak doğru olur başlangıçta, bir de bu işin denge, stabilite kısmı var özellikle MTB için yararlı, yarım denge topu vb. kullanmak gerekir mi?
Salonda squat, leg press, dumbbell lunge, bulgarian split squat bu gibi hareketlerden hangileri ile başlamak doğru olur? Karın bölgesi için ne yapılmalı, dengeyi ve core gücünü hangi hareketlerle geliştirebilirim?
Bazı araştırdığım kaynaklar tamamen bırakırsak sezon dışında kazandığımız gücü kaybedeceğimizi söylüyor, yani kışın 2-3-4 gün yapıyorsak en az 1 ya da 2 gün yapmalıymışız var olanı korumak için. Siz bırakınca güçte etki olmadı mı? Şu an zaten zaman kısıtlarımdan dolayı ağırlık çalışmasından bir gün sonra sürüş yapabiliyorum o yüzden istemesem de Zone 2 oluyor çünkü üstüne çıkacak mental ve fiziki enerji bulamıyorum fazla. Ama ağırlıktan bir iki gün önce de sweet spot yapmaya çalışıyorum (FTP'nin yüzde 90'ı civarı) 4x12dk, 3x20dk vb.
Base zamanında genelde ağırlık çalışıyoruz ama kışın öyle zorlayıcı sürüşler de olmuyor, bahar, yaz dönemi VO2 ve eşik bölgelerinde yavaş yavaş sürmeye başlayınca işe yarayıp yaramadığını göreceğim artık
Neden ikisini dengeleyemez miyiz, yüksek kalorili beslensek bile bisiklet ile yaktığımız için yağ oranımız düşmesi gerekmez mi, görünüş olarak olmasa da kuvvet olarak artması benim için yeterli ama üst vücutta bir büyüme olması da güzel olur açıkçası.