Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

WD-40 bisiklet için neden kötüdür?

Teknik-mekanik-tamir-tadilat konusundaki bilgim -10 olduğu için korkarak rubleye ve aynakola azar azar sıkıyorum.Dişlileri ve zinciri diş fırçası ile fırçalıyorum sonra bisiklet yağı ile yağlıyorum. Bu işlemi geçen hafta ve (yağmura yakalandığım için)2-3 saat önce yaptım. Geçen hafta bir sıkıntı yaşamadım,inşallah yine yaşamam:rolleyes::rolleyes:
 
Scudo
wd-40 bi bir yerimize sıkmadığımız kaldı :)

O değil wd-40 'ın formülü 1953 senesinde icat edilmiş biz daha yeni yeni kullanıyoruz :)

Şu icat eden (link) kimyager abimizin hayrına bi fatiha okuyun :)
 
WD40 bisiklet icin kotu degildir. Ozunde ilk versiyonu pas ve yag sökücüdür.
Piyasada bilinen ve yaygin olan klasik WD40 zincir yagi olarak kullanilmaz yetersiz ve ucucudur. Asla disk, balata, fren sisteminde kullanilmaz. Icerigi nedeni ile fren parcalarinda yagli kaygan bir durum olusturur kavrama, fren verimini zayiflatir.
Ancak vites ve fren tellerinin temizlenmesi ve kayganlastirilmasi amaciyla kullanilabilir.
Yeni urun gaminda farkli urun yelpazeside olusturarak komple bisiklet bakımına uygun urunlerde piyasaya cikarmistir.

DCB474C4-5837-432A-8B55-30A3FDF4D2FE.jpeg
 
ben kullanıyorum arkadaşlar sadece mekanik kısımlara örneğin arka aktarıcı ruble vites ve fren tellerinin uç kısımları ( pabuçlara gelmeden ) faydasını gördüm ama bir zaman sonra çabuk kir atiyor mesela yağli bir görüntü kalıyor sadece bunu zincir temizlemeklede kullanabilirsiniz ( eskiden mazotla zincir temizlenirdi şimdi mazotla temizleyen insan yok sayılıcak kadar az varsa ince makina yağı yoksada wd 40 kullanabilirsiniz ) tabi sıkıpta bırakmayın sıktıktan birkaç dakika sonra kuru bir bezle silin çünkü hem yağlı kalır hemde hemen kir pas akar :harika:
kullanılmaz diyenler neye göre diyor :islik:
 
WD40 ın bir kotülüğü yok, genelde insanlar yanlis kullandiklari için olumsuz deneyimler yasamis olabilir. Adam WD40 ile zincir yaglama yapıyor.. Hidrolik balatalarina sıkıyor vb. WD40 pas oluşumunu engelliyor aslinda sadece. Suya, neme karşı metal parcalari dayanikli kılıyor. Vidalara kesinlikle sıkılmaması gerek. Sadece hareketli bölgede kullanilmali örnegin fren kollari, vites kollari gibi. Kesinlikle bir yaglayici madde değildir. Nemli bolgedeki suyu iterek yerine koruyucu ince bir yag tabakasi bırakır. İsminin Türkçe açılımı su itici demektir. Zincire kullanmayin ve özellikle balatalara.. Bilinenin aksine pas çözmez sadece ince bir yag tabakasi birakarak paslanmayi onler.
Ek olarak gidon bogazi ve seleye sakin sıkmayin. İcindeki su itici maddeler yağ bazli olduğundan vidalarin aralarina sizarak sarsintiyla zamanla vidalarin gevsemesine sebep olur. Kesinlikle yağlayıcı olarak kullanmayin. O sadece bir koruyucu.

@U.can93 geçmiş olsun wd 40 bir yağlayıcı değildir. Kesinlikle bisiklette fren kollari ve vites kollari harici kullanmayin onlarada seneden seneye arada bir uygulasan yeter. Balatalarin yeni olmasi freni kesinlikle olumsuz etkilemez ancak roturda sorun olabilir. Neyle temizlediniz roturu ? rotur tam temizlenmeden yeni balatalar kullanildiysa yeniden balatalarida degistirmen gerekebilir.
 
Geri