Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

WD-40 Hidrolik Disk frende :(

hakan çelik

Forum Demirbaşı
Tepki
260
İsim
Hakan ÇELİK
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Ruble temizlemek için WD-40 Sıktığımdan dolayı arka disk frene bulaşmış WD-40 ve üstünden 3-4 gün geçti hernekadar sert kullanmaya çalışssamda frenleri arka fren hala kayıyor. :( Problemde şurda ben o kadar temizlik yapıyorum. Eskiden tek serçe parmağıyla sıktığım frende kayan teker şimdi de çok sert fren sıktığımda ( BAZEN ) teker kayıyor. Çok üzüyor bu durumda beni. Sanki arka frende hidrolik değilde mekanikmiş gibi sıkıp baya güç kullanmam gerekiyor teker kayması için ( amacım burada teker kaydırmak değil arka frenin tutup tutmadığını belirtmek için söylüyorum teker kaydırmayı yoksa asla kaydırmam. ) Sizce artık çözüm nedir :( Ön frenim çok sağlam şükür ama arka frenim iyi değil malesef :( Balatamı değiştirmek gerekiyor :(

Scudo
balatayı yakmak (ateşle üzerinde ki yağlar gitsin diye) bir nebze çözüm olabilir.

bu metal balatalarda etkili bir yöntem diye duyum Fakat Resin (organik) balatalarda işe yararmı ?

Balata temizleyici sprey ise yarar gibime geliyor.5-10 lira bisey kutusu. Zincir ve ruble temizliginde de ustune tanimam

Wd40, würth pas sökücü vb. ürünler bir kere pad'e bulaştı mı geri dönüşü ya çok zahmetli oluyor ya da olmuyor. En kesin ve hızlı çözüm bir çift yeni balata almak ve rotoru fren/balata spreyi ile bir güzel temizleyip kurulamaktır. Kolay gelsin...

@Halil EROĞLU

Her temizlikte yanlışlıkla balataya yağ kaçırıldığını varsayarsak pahalı bir işlem.Balata temizleyiciler var 10 15 liraya.Bunları diske kaliperlere sıkın ondan sonra şehir içi turu yada bi rampa inişi yapın frene sıkarak benim arkadaşlar böyle yapıyordu ve yarım saat sonra eski halini alıyordu.

bolca pudra dök üstüne :in:

Arkadaşlar balata değişimi 40 liraya mal oluyor Çanakkale'de işinin ehli Varol bisiklette murat abi öyle dedi. Öğrenci olduğumuzdan bana çok çok pahalı geldi. Başına böyle birşey gelen varmı Würth gerçekten işe yarar mı ? Ya da organik balatayı söküp ateşte yakayımmı :(

@can akıncılar

İşin önemli noktası bu hataya bir kere daha düşmemek zaten. Bu kimyasallar tehlikelidir, dikkatli kullanmak gerekir. Eminim arkadaş bir sonraki kullanımda kaliperi komple küçük bir plastik poşet ile saracak ve güvenliğinden emin olacaktır. Yoksa herkes bilir balata spreyini sıkıp uğraşmayı ama olmuyor işte. O wd40 dediğimiz ürün öyle bela birşey ki bir kere resin pede bulaştı mı içine işliyor. Yaksan da balata spreyi sıksan da zımparalasan da bana mısın demiyor. Deneyip görecek zaten...

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Son çare olarak balatayı düz bir zımparanın üzerinde tırtıklanana kadar zımparalamak olabilir.

Ben balatalara wd40'la banyo yaptırmıştım cahilliğimden :D Zımpara yaptım, aseton-tinerle(yağ içermeyen) temizledim ve 1km gibi bir mesafede sıkma sıka bindim. Ön tamamen olmasa da arka normale döndü. Önü sıktığımda eskisi gibi çok ani tepki vermiyor

@Halil EROĞLU

Halil Bey şöyle bir durum var belirtmek isterim. Bu arka fren diske takılı bir şekildeyken diskin etrafını bir tur suyla temizleyince 1 dakikalıkta olsa disk aniden tepki veriyor. Zınk diye duruyor ama su gidince eski haline dönüyor. Sanırım haklısınız balatalar değişcek ya da zımpara vs vs başka şeylerle idare etmeye çalışcak :(

@Berksan

Berksan 3-4 gündür dediğim gibi böyle pudra ciddi anlamda geçirir mi ? WD-40 ile böyle bir duruma mı düştün ? Cevabını bekliyorum. Bu arada pudra bebek popolarına dökülen pudramı yoksa özel başka bir pudradan mı bahsediyorsun ? :)

@Berksan

Peki ben Shimano M445 model hidrolik fren kullanıyorum ve bu balataları çıkaramadım. Sen hangisini kullanıyorsun ? Ve ya bu modelin balatasının nasıl çıkarıldığını biliyormusun ? O kadar çok video izledim fakat hiç bir yardımı dokunmadı malesef.

• Beğen
Tepkiler: Taner Eraslan
@Hakan ÇELİK

Ben shimano hidrolik BR-M486 kullanıyorum. Balata çıkarmadım bu zamana kadar. 2bin km oldu frenlerim gayet iyi sadece yağ koydum o kadar. Balata çıkarmakla uğraşma pudrayı dene, balatayla uğraşmaktan iyidir :) sadece temizlemesi dert...

aklıma şöyle bir düşünce geldi şimdi balatalarınız organik yani yağı içinde hapsediyor. suyla yıkıyorum ilk defa güzel tutuyor sonra yine aynı oluyor diyorsun, buradan şunu anladım temiz olan disc balataların sıkışması ile balatannın içindeki yağ ile tekrar yağlanıyor ozaman balatayı sıkarsak bu iş çözülür gibime geliyor bunu nasıl yaparız? tekeri çıkardıktan sonra dizkin kalınlığında yassı bir ağaç parçasını balataların arasına sokucaz ve freni sıkabildiğimiz en iyi şekilde sıkıp yarımsaat yada birsaat bekleticez balatalardaki yağı ağaç çekicektir dizklerimizide tinerle yada alkolle silip tekrar deneme yapıcaz bakalım olucakmı? bu bir teoridir kesin olurmu olmazmı bilemem ama bana göre mantıklı denemede yarar var. iyi şanslar

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
@meseduzu

Aslında mantıklı fakat Yağı emen bir ağaç biliyormusunuz yani demek istediğim böyle maddeleri emen bir ağaç maddesi biliyormusunuz. Şu lanet WD-40'tan kurtulmak için herşeyi yapacağım :( Güzel bir teori !!!

Bu hatayı ben de yaptım.
2-3 hafta önce rubleyi temizlerken WD40 kullandım , güya ne kadar dikkat ettim diske gelmesin diye , WD40 sıktıktan sonra bisiklete binmedim doğrudan yıkamacıya götürüp bol suyla sonra köpükle sonra da yine bol suyla yıkadım. Arkasından zincir ruble yağlandı. Ama yine de diske ince bir tabaka WD40 kalmıştı. Kendiliğinden geçer dedim biraz diske su döktüm ıııh işe yaramadı. Şu an iyi tutmayan ve ve en son duruş anında öten bir arka frenim var :(

tekeri ve balataları çıkardıktan sonra sıksaydın bari .

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Geri