Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wd-40 ile zincir yağlanır mı?

@Erdal YILMAZ Ben arka dişliye sıkmıştım. Oradaki yağları da cözüp bulaştırınca franler tutmadı demekki benim. Ama yağlayıcı özelliği de var bir miktar. Bir de bisikletin zaten zar zor tutan orijinal papuçları wd40 ı da yiyince hepten bıraktı.

Scudo
@Togursamsun
Ben kapaklı cam kavanoz götürdüm şahsen:D
Bir de bisikleti gördükleri için sorun çıkarmadılar:harika::harika:

İyi çalışın bu konuları KPSS de çıkacakmış bu sene :)

Uzaylılar foruma girse diyecekler ki " bisiklet dedikleri şeyde tekerlerden daha önemli olan şey wd40, zira forumu inceledik bunlar hep wd 40 diyorlar" diyecekler

Simdi sonuc olarak zincire wd40 ile girilir mi girilmez mi

:eek::koptum::komik:

@Aenescan
Ses yapıyor derken anlamadım ama mazot güçlü bir temizleyici olabilir

@kutlucan yoktu önceden. Bir süre binince oldu ve wd40 la arttı. Ses sanki pedal bir şeye surtuyor gibi oluyor. Gazete hisirtisi gibi zincir takılı değilken bu şekilde.. Takınca da hirilti gibi ses oluyor. Tirrr tirrrr diye.

@Aenescan
Ön aktarıcı sürtmediğinden eminseniz zincirr ki diyorsunuz zincir takınca hırıltı var diye ses çıkaran parça bi çıkarılıp temizlense iyi olur gibi ben pek bilgilide değilim ama mantıklısı bu gibi

@kutlucan o zaman bir temizlik yağlama yapalım. Sürtme yok. Sıkıntı cozulmezse de bisikletçi sokup bakar herhalde. Sağolun

İşini bilen bir bisikletçiye gidin ama bu cocuk bisikletçilerine diil kolay gelsin hocam.

Bende kullanıyorum, yağ etkisi en fazla 2 hafta. Ardından zincirden garip sesler gelmeye başlar

WD40 ın kendi sitesinde detaylı bilgi var. Ürünle ilgili sorulara da çok kısa zamanda cevap veriyorlar. Daha önce de yazmıştım ama örn karbon kadrolarda kullanılabilir mi diye sorduğumda "bisiklet için üretilmiş WD40 çeşitinin kullanılabileceğini , hiç bir zaman normal WD40 ı karbon kadrolarda kullanımını önermediklerini yazmışlardı. Ruble ya da Alu jantlarda kullanımı ya da metaller için aşındırıcı olup olmadığı ayrıca sorulabilir.Büyük ihtimal zaten sorulmuş cevaplanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: Buğranınbiri
WD-40 'dan vazgeçemeyenlere....
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160624/d2d25650ab6b50169dfd16203826688b.jpg

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

WD-40 frenlere sıkmak demek o balata ve pabucları pert ettiğin ve değiştirmen gerektiği anlamına gelir.Zincirede gerek yok balata spreyi gibi birşeyle temizledikten sonra kuru bir bezle temizleyip yağlaman yeterli zinciri.. WD-40 yağlamaz zincir için kuru-ıslak havalar için özel yağ vardır..

• Beğen
Tepkiler: Zefal017
Ben simdi kral ciplak diyecegim. Bakalim ne olacak. ( performans amacli binmiyorum, fitness ve gezi amacli)

Yaz kis ayri yaglayici kullandigim donem oldu. ( yaz teflon kis daha yagli finish marka)
Surus sonrasi sadece wd 40 kullandigim donem oldu
Makine yagi kullandigim donem oldu
1 yil Hic yaglama yapmadigim donem oldu

Viteslerim hep ayarli ve bisikletin aktarim sistemi hicbir zaman ne cok temizdir nede asiri kirli

Samimi olarak soyluyorum hicbir donem zincirde yada aktarmada sorun yasamadim. Pas olusmadi. Farkda hissetmedim. Bence abartiyor olabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Holiganguc
Wd-40 ile zincir güzel temizleniyor ama yeterli yağlamayı sağlayamıyor.Bu arada zinciri mazot ve diş fırçası ile temizliyorum hem ucuz hem güzel temizliyor.Shimano wet lube yağ ile de yağlıyorum.Hem ekonomik hem iyi performans alıyorum.

Geri