Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

WD-40 Specialist

@rahmi kocaman

Kutusunun üstünde zincir resmi olan bir yağın başka ne amacı olabilir? Şaka mı yapmışlar? Arkadaş hangi yağı alayım diye sormuyor. "Yağı aldım", doğru mu değil mi diye soruyor. Aldığı ürün zincir yağlamak için doğrudur.

Haaa eğer "almayı düşünüyorum" deseydi o zaman onu alma Zefal'in Dry Lube'u var onu al derdik o başka. Sorulan soruyu iyi anlayıp ona göre cevap yazmak lazım.
 
Scudo
@cenkduran

Bakın buna kesinlikle katılıyorum işte :) Hatta şunu ekleyim; görsel yönlendirme ve kişisel inanç sistemine dayanarak, bilmediğimiz konularda da fikir belirtmemek lazım. Ne tip zararlara yol açacağını bilmediğimiz için...
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
@rahmi kocaman

Komik. Görsel yönlerdirme dediği resimler firmanın koyduğu resimler . Resimlere inanmayacaz "Rahmi Kocaman" a inanacaz. :)
 
@cenkduran

Sitenin kendi koyduğu görsel:

http://www.wd40specialist.co.uk/wp-content/gallery/high-performance-white-lithium-grease/pic2.jpg

Sitenin kendi koyduğu uygulama alanlarını gösterir pdf:

TYPICAL APPLICATIONS
Motor pivot points, Bearings, Winches, Latches, Pistons, Conveyors, Overhead Door Tracks, Cables, Bearings, Runners, Water Pumps, Gear & Brake
Mechanisms, Metal parts, Hinges, Catches.

Kullanıcı ne düşünsün? Görselde zincir var, kullanma klavuzunda uygulama alanlarında zincirin adı bile yok.

Bkz ürünün kendi sitesi:
(link)
 
Bu WD40 ne malı acaba? merak ettim (Amerikan malıymış)böyle hatalar pek olmaz aslında ilginç bir ayrıntı bu mal hakkında
 
"Great for" diye yazmış ve resimle desteklemiş. Resimlerden birisi de "zincir. Kullanma kılavuzuna bakmaya gerek var mı?

Yine anlamsız bir tartışma başladı.
 
@cenkduran

Cenk Bey, konuyu baştan okursanız eğer yanlış ürün almışsın diyen olmadığını görürsünüz. Dikkatli ve kontrollü kullanmasına yönelik öneriler gelmiş. Bunun üstüne "doğru ürün almışsın, kullanabilirsin" gibi bir fetva gelince sizden. Dedim herhalde yağ uzmanı birisi, gres ve zincir konusunda bilgisine başvurayım. Ancak bilginizin "kuş, ağaç, üçgen, kuş" şeklinde hiyeroglif temele dayandığını fark edince uzatmamaya karar verdim an itibariyle :) Firma kuş resmi koysa ürüne, ne yapacaksınız düşünmek bile istemiyorum. Tek tek bakın mesajlarıma. Gres ile ilgili sorduğum hiç bir soruya cevap vermediğiniz gibi agresif demagojiye saptığınız anda benimle olan tartışmanız biter. Size iyi günler dilerim.
 
@sezer16


Hata firmada değil bizimkilerde. :)))

@rahmi kocaman


Demogojinin alasını kendiniz yapıyorsunuz. Bu konuya yazmak için "yağ uzmanı" olmaya gerek yok. Şayet siz yağ uzmanıysanız müşterileriniz yanmış. :)
 
Yalnız alttaki kullanım alanlarında zincir gerçekten yok bence de ilginç bir hata.Biz zincir vitesle ilgilidir diye kendimizce çıkarım yapıyoruz, Zincir böyle bir malın tanıtımında büyük harflerle yazmalıydı bence de.Resim gerçi yeterince büyük ama:)) biz gene de kıllandık bu işten.Bence de uzatmayalım salcano konusuna dönmesin bu da:))
 
Arkadaşlar sakin olalım her konunun sonunda böyle anlamsız tartışmalar çıkıyor,ne gerek var altı üstü bir yağ bu hiç değer mi lütfen birbirimizi kırmayalım, altı üstü forumda uyduruk bir yağ üzerine konuşuyoruz gerçekten çok üzücü :( şimdi birisi sen WD 40 a uyduruk diyemezsin diyecek .
 
@sezer16

X marka yağın Y'den farkedilebilecek kadar iyi olduğunu sanmıyorum ben, en azından bu farkı kendim anlayabileceğimi sanmıyorum. Esas önemli olan yağın türü, farklı türde yağlar farklı yönleriyle iyi. Aşağıdaki blog'da 3 ürün için inceleme var, okumanızı tavsiye ederim:

(link)
 
@Murat B.İşte aradığım yanıt bu teşekkür ederim ilginize.
Yalnız kadro boyu bayağı ufak.Şakaydı tabii:)))
 
Dostlar bu tartışmaları görünce gerçekten çok üzüldüm keşke böyle bir başlık açmasaydım biraz daha sakin ve saygılı olabiliriz hepimiz bisiklete gönül vermiş insanlarız sonuçta biz kendi aramızda böyle anlayışsız olursak bisikletçilere dışarıdan bakanların bizi anlamasını bekleyemeyiz.

Bu arada aldığım ürünü kullanmayacağım arkadaşıma Antalya'dan Zefal pro yağ siparişi verdim. Pedalı falan yağlarken de wd 40 specialisti kullanacağım. İlginize, önerilerinize çok teşekkür ederim.
 
Bu hikayenin sonu anlamına geliyor.Cümleten geçmiş olsun.
 
Geri