Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wd40 hakkında

Umarım bisikletiniz V-Frendir. Disk frenlerinize WD40 sıkarsanız frenleriniz tutmaz, gıcırdar bağırır, ısınır. Bu konuda bir tartışma vardı frenlerimden ses geliyor diye soran bir arkadaşın sorununun hd40 olduğu anlaşılmıştı.

Scudo
Evet bisikletim V fren zaten jantlari temizlemiyorum wd 40 ile sadece kadro ve gidon direk bisikletin üzerine de sıkımiyorum bezr sıkıp öyle siliyorum başka ne öneririrsiniz silmek için?

Kadroyu silmek için neden kimyasallar yerine su ve güzel bir mikrofiber bez kullanmıyorsunuz?

Yürüyen aksama wd40 kullanın , gövde-jant için sabunlu su ve iyi bir kurulama yeter.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Su bazı parçaları paslandirir diye düşünüyorum sırf toz olsa kuru bezle siliyorum ama çamurlar için sıvı gerekiyor

@Birtan Kolburan

Bisikletiniz alüminyum ise bir şey olmaz. Korkmayın..

"Sadece demir ve çelik değil diğer metaller de paslanır. Örneğin, alüminyum, prinç, bronz gibi. Ancak onlarda malzeme ile oksijenin birleşmesinden oluşan çok ince tabaka, daha oluşur oluşmaz malzemenin hava ile temasını keserek koruyucu bir rol oynar, paslanmanın ilerlemesini önler. Bu tabaka o kadar incedir ki, malzemenin rengi hemen hemen değişmez. Demirdeki paslanmanın özelliği onun ve oksijen atomlarının boyutlarındaki büyük farktan dolayı yüzeyde sağlam bir birleşme olamaması, paslanmanın malzemenin içine nüfuz etmesi, sadece görüntü değil mukavemetin de bozulmasıdır."
Kaynak: (link)

Bir Martyn Ashton videosunun sonunda, bisikletin kadrosunu wd40 ile temizliyolardı. Bende o günden sonra yapar oldum hep, micro fiber bezle yapıp birazda ovalayınca nerdeyse cilalanmış gibi oluyor, kadroya dokunduğumda daha güzel pürüzsüz bir his oluşuyo, toz toplama gibi birşey yaşamadım. Her hangi bir zararınıda görmedim, hatta kadronun arka bacaklarında zincir yağı ve benzeri varsa çokta güzel çıkartıyor. Mat kadrolarda denemeyiniz tabi.

Paslanma konusunda farklı bir örnek vereyim; Bizim binalarımız görmüşsünüzdür genelde paslı demirlerden yapılır, paslı demir mukavemetini kaybettiğinden ötürü, paslı demirle dikilen binalar daha dayanıksız oluyormuş. Amerika'da buna izin verilmediğini duymuştum.

• Beğen
Tepkiler: GayriMütenahi
Ben babamin araba yikama sampuani ile yikiyorum :)
Turtle Auto Max mi oyle bisey ilk soguk su sonra sampuanliyorum duruluyorum sonra gunese gore siliyorum zincirede pas sokuci yada duruma gore wd40 :)

Geri