Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Whistle 1051D mi? Carraro 473 H Race mi?

Hangi Bisiklet Arkadaşlar ? :D

• Carraro 473 H Race

• Whistle 1051 D

• Toplam katılım
    68

xXmekrogXx

Aktif Üye
Tepki
35
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim 2 üründe bianchi aracığıyla üretilmiştir..:D

Carraro 473 H RACE :D 2010

(link)

Kadro MTB ALLOY 7005 TRIPLE BUTTED 16"-17"-18"-19"21,5"
Maşa SUNTOUR SF10 XCM PM RL. GİDONDAN KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon RACER OS CARRARO
Gidon Boğazı RACE AL H/S OS CARRARO
Fren SHIMANO DISK FREN AM4861 BEYAZ
Krank Takımı SHIMANO DEORE KFCM590 44X32X22
Arka Vites SHIMANO XT KRDM772SGS SHADOW
Ön Vites SHIMANO DEORE KFDM591
Vites Kolları SHIMANO DEORE SLM590
Arka Dişli SHIMANO KCSHG50 9-VİTES 11-32
Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Sele Borusu RACER ALLOY CARRARO
Sele SELLE ROYAL SETA
Göbekler SHIMANO HBRM65 CL.32 DELİK
Jant RACER AIRLINE ÇİFT KATLI 32 DELİK
Pedal MTB ÇELİK PLS.
Kilo 12.5

WHİSTLE 1051D 2010 :D

(link)
Bisiklet ''Eddie5'' adlı kardeşimizin :D bisikletidir beyaz-kırmızı bulamadım nette , isterse çekebilirim resmi :D

Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"
Maşa SUNTOUR SF10 XCM PM RL. 100MM GİDONDAN KİLİTLİ
Çatal Yatağı FSA N:11 1.1/8"
Gidon BYTE KELL ALÜMİNYUM OVERSIZE RISE:20MM TRIPLE BUTTED
Gidon Boğazı BYTE KUTE ALÜMİNYUM OVERSIZE
Fren SHIMANO DISK FREN DEORE BR-M595
Krank Takımı SHIMANO KFC-M443 44X32X22
Arka Vites SHIMANO DEORE KRDM592SGS SHADOW
Ön Vites SHIMANO DEORE KFDM590
Vites Kolları SHIMANO DEORE SLM590
Arka Dişli SHIMANO KCSHG50 9-VİTES 11-32
Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL VIPER
Göbekler SHIMANO DEORE M595 CL.32 DELİK
Jant WHISTLE ALÜMINYUM ÇİFT KATLI SİYAH 32 DELİK
Pedal MTB ALÜMİNYUM
Kilo 14.0

Scudo
bende şuanda aynı ikilemdeyim. ve ikiside neredeyse birebir aynı. çok ufak tefek değişiklikler var.

ama ben tercihimi carraro'dan yana kullanıyorum. herşey aynı olduğu halde daha hafif. demekkli kadrolar fark ediyor.

ve açıkçası carraro'nın kardo geometrisi daha çok hoşuma gitti :) birazda görüntü yani

aynakol arka aktarıcı farkıda var.Bende aynı şekilde bir tane mtb almak istioyorum ikisi arasında kaldım ama tercihimi carrarodan yapıcam. 1.5 kg da az bir fark değil

carraro'larla whistle'ların kadroları bile aynı birinde köşeler var diğerinde yuvarlanmış..
bu durumda artısı fazla olanı tercih etmek mantıklı gibi..
bence carraro..

zaten carraro ve whistle bianchi ye ait ama carraro bu sene tr de piyasaya yeni sürüldüğü için gayet uygun bir fiyatı var ve gayetde güzel parçalar kullanılmış kesinlikle carraro

Whistle renk uyumu olarak güzel ama diğeri daha hafif ve kadro açıları daha hoş ve göz alıcı.donanımlar hemen hemen aynı ama Carraro daha hafif...Bence Carraro öne çıkıyor...Seçim senin... Son olarak Carraroyu öneririm...

Hiç Whistle kullanmadım ama sırf kadro şekli yüzünden Whistle'ı tercih etmezdim. Etmedim de zaten:D Ayrıca Carraro'nun üzerindeki donanım daha iyiymiş gibi geldi. Bir de, bütçeyi az bi'şey artırıp 475 J Race de alabilirsiniz.

arkadaşlar, carraro&whistle&atala üçlüsünün whistle ve atala ikilisi zaten bianchi türkiye firması tarafından üretiliyor,carraro için herhangi bir araştırma yapmadım konuyu aydınlatacak..

ancak bu üç markanında aynı firma tarafından üretilmesinin eksilerini pazarlama strateleriyle gayet iyi şekilde kapatıyorlar.

2006 yılında gözüme batmaya başlayan whistle serisi o dönemde kaliteli ekipmanlara rağmen karşısında sedona ve krona dayananamıştı.(şu anki alikut modelinde ki miwok serileri zamanı.)

Firmaya bakacak olursak farkettiyseniz whistle'nın tonkawa tarzı modelleri piyasada tek tük var ve en yüksek kalitede olan(parçalar açısından) genellikle deore sisteme ve seri dışı aynakola sahip.

Carrarolara gelecek olursak üst donanımlı bisikletleriyle bence piyasaya muhteşem bir giriş yaptılar insanların markaya alışma süreci uzun sürebilir belki ancak kompedentleri açısından şu an pazarda en ucuz bisiklet markası sanırım(473 ve 475 modelleri.) eğer kadro konusunda müşterilerin geri bildirimi iyi olursa sene sonuna doğru tüm pazarı ele geçirebilir.

firma müşteri segmentasyonunu çok iyi şekilde ayarlamış,öteki firmalar gibi çantadan yetişme (çok azda olsa bazılarına saygım çok büyüktür bu konuda..) dükkan sahiplerine bu işi bırakmadan kendi başlarına çalışmışlar,fiyatı tek olarak oturtmuşlar ki bu muhteşem birşey çünkü sedona'nın yada kron'un (diğer türk firmaları) bu işi yapmaması ve denetimleri sıklaştırmamaları müşteri sadakati bayağı azaltıyor.

örnek verirsem dün eskişehirde sedona 2010 serisinin kadro satışı olucak mı diye sormaya gittiğim bir dükkanda sedona scud bike kadrosunu gösterip bunu yeni gönderdiler demesi markalarına çok zarar veriyor ve farkında olmamaları türk firmaları için çok üzücü.

amma çok uzatmışım : ) sonuç olarak carraro pazarlamasını çok iyi yaptı şimdi malı görelim diyorum..

birde konudan çok uzaklaşmışım mekrog nickli arkadaş maddi durumunda sorun yoksa bence carraro'yu tercih etmelisin.

henüz kataloglara girmeyen ama ucuz bir carraro türemiş
1053d mi öyle bişey . evet miwokların modelini andırıyor. garip bir model adı

millete bunu satıyolarmış henüz sitelerinde falan yok odur o...

Bi üyemizin yazısı bu. Yeni okudum. benim bisikletin resimleri https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=62033&page=2 bu sayfada var. Bakabilirsiniz. ben resimdeki bisikleti 700 tlye aldım.

@Turhan Yalçın

Sitede 575 euro gözüküyor ki tavsiye edilen satış fiyatıdır.Siz nasıl aldınız 700 liraya?

Geri