Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wifi internet ve sağlık

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.312
Şehir
Alanya/İstanbul
Geçenlerde yeni evimde yeni aldığım internet hattında ilk defa wireless açarak kullanıma geçmiştim, daha önce network kablosuyla bağlanıyordum (ana bilgisayarım hala kablodan bağlı modeme ancak diğer odalarda kullanmak için açmıştım kablosuzu) , ancak 1-2 günlük kullanımdan (devamlı açık bırakmıştım) sağlığımda ve bağışıklık sistemimde düşüş hissettim, düşününce modeme bağladım ve hemen kapattım, şimdi sadece gerektiğinde açıyorum wifi yi sonra hemen kapatıyorum. Acaba tesadüf mü veyahut gerçekten wifi modemler bu kadar etkiler mi sağlığı ? Bilgisi tecrübesi olanlar ? Yine ilgili olarak cep telefonunu da devamlı olarak kulaklıkla kullanıyorum, kulağıma dayadığımda bariz bir rahatsızlık hisssediyorum başımda, bu konuda da deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim...
Hakan Yazman
 
  • Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Scudo
Hakan Bey sizi sevdiğimiz gibi sağlığınızı da önemsiyoruz. Forumdaşlık bu olsa gerek, görmesem de sizi, yazılarınız birçok kişiyi aydınlatmıştır.

Kısa ve net açıklama yapayım: :Skull-175 FORUMDA DAHA ÇOK YAZMAK İÇİN AZ WI-FI:Skull-175

İsviçre Federal Sağlık bürosu Wi-Fi’nin kullanım süresi arttıkça olası riskin de yükseldiğini hatırlatarak şu tavsiyelerde bulundu:

Pınar ERSOY - VATAN
--------------------------------------------------------------------------------


* Wi-Fi’yi kullanmadığınızda mutlaka kapalı tutun.

* İnternete ihtiyaç duymadığınızda bilgisayarınızın ağ bağlantısını kesin.

* İnternet kullanırken bilgisayarı vücudunuza yakın tutmayın.

* Wi-Fi’ye bağlanan tüm araçlar ve makinenin kendisi birbirlerine eşit mesafede yerleştirilmeli.

* Wi-Fi’yi çalıştığınız, dinlendiğiniz ya da yaşadığınız alandan en az 1 metre uzağa yerleştirin.

* İki çeşit Wi-Fi standardı bulunuyor. Frekansları aynı olduğu halde b standardı daha eski ve yavaş, g ise daha yeni ve hızlıdır. Daha az radyasyona maruz kalmak için hızlı çalışan g standardını tercih edin.


Kucakta dizüstü bilgisayar tehlikeli

İngiltere geçen yıldan beri taşınabilir elektronik cihazların sağlığa etkisiyle ilgili 8.4 milyon sterlinlik bir araştırma yürütüyor. Hükümet adına araştırmayı yöneten Profesör Lawrie Challis çocukların ve gençlerin laptopları internet açıkken kucaklarına koymamalarını tavsiye ediyor. Vücuda 2 santim mesafedeki bir Wi-Fi alıcısının cep telefonu ile aynı etkiyi yarattığını hatırlatıyor.


Her 100 kişiden dokuzunda bilgisayar var


* İnternet bağlantısı satışlarının yüzde 97’sini gerçekleştiren Türk Telekom, Türkiye’de 400 kadar hotspot’ta wi-fi hizmeti veriyor. Ancak özel şirketler de
bu hizmeti sunuyor.

Telsiz telefonlar baz istasyonundan tehlikeli

İsrailli uzmanlara göre cep telefonu kullanımı kanser riskini yüzde 50 artırıyor. Ev ve iş yerlerindeki telsiz telefonlar için de uyarılar var. Bu cihazlar Wi-Fi’yla aynı oranda tehlikeye sahip



Wi-fi ile ilgili yapılana araştırmalar genellikle cep telefonları ve baz istasyonlarının etkisine referans veriyor. İsrailli uzmanlara göre düzenli cep telefonu kullanımı kanser riskini yüzde 50’ye kadar artırabiliyor. Baz istasyonlarının yaydığı radyasyonun hormonal dengesizliklere neden olduğunu gösteren 11, kansere neden olduğunu gösteren ise en az 23 araştırma bulunuyor.

Bilim adamları, Wi-Fi dalgalarını tartışırken sık sık telsiz telefonları da gündeme getiriyor. Zira evlerde ve işyerlerinde kullanılan ve DECT teknolojisiyle çalışan bu telefonlar Wi-Fi ile aynı frekansta çalışıyor ve insan sağlığı üzerinde aynı etkiyi yaratıyor. Alman Radyasyondan Korunma Enstitüsü’nün 2006 yılında yayınladığı bir açıklamaya göre telsiz telefonların zararlı olmasının ana nedeni, telefon kullanımda değilken bile baz makinadan çevreye sinyal gönderiliyor olması.

Cep telefonları baz istasyonuna yakın olduğunda sinyal gücünü otomatik olarak düşürüyor. Telsiz telefonlarda ise kişi baz cihazdan bir metre uzakta da olsa 300 metre uzakta olsa aynı miktarda radyasyona maruz kalıyor. Çünkü baz makinadan sinyal gönderilmeye devam ediliyor. İsveç’teki Örobro Üniversitesi’nin araştırmasına göre telsiz telefonun baz makinasına bir metre mesafede duran bir kişi 6 volt radyasyona maruz kalıyor. Cep telefonu baz istasyonları ise 100 metrede 6 volt dalga yayıyor. Yani telsiz telefonların etkisi baz istasyonlarının 100 katına kadar çıkabiliyor. Telsiz telefonların yaydığı radyasyon oranı, vücutta yarattığı ısı oranıyla ölçüldüğünde uluslararası standartlara göre maksimum seviyenin altında kalıyor.



Ya kısa konuşun ya da kablolu kullanın



İsvİçre Federal Sağlık Bürosu’nun telsiz telefonun zararlarından korunmak için verdiği tavsiyeler şöyle:

* Telsiz telefonları çalıştığınız, dinlendiğiniz, sık kullandığınız alanlardan en az 50 santim mesafeye yerleştirin.

* Uzun konuşmalar için kablolu telefon kullanın. Ancak bazı kablolu telefonların da DECT teknolojisi kullandığını unutmayın.

* Komşularınızın telsiz telefon kullanması da sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Konuyu komşularınızla görüşün.

* Bazı markalar düşük radyasyon yayan ya da telsiz telefon yerindeyken radyasyon yayımını duruduran modeller satıyor. Bunları tercih edin.
 
Şİmdi bir de psikolojik olarak da etkilenmeye başlarsınız. Megakentlerde kalmak resmen intihara eş değer olacak. Frekans kirliliği, çevre kirliliği, ses kirliliği. Gözünü sevdiğimin Taşucu'su. 10 Ekim'de düğün var, inşallah seneye sizleri Taşucu'na davet edeceğim ve orada bisiklet - deniz kürü yapacağız. O zaman vücutta hiçbir GSM / Wi-Fi emaresi kalmaz.
 
Bu işin en kötü yanı da, her an her yerde olmaları... Hayatımızın her alanını gasp ettiler, adım attığımız her yerdeler... Evimdeki kablosuz modemden kurtuldum desem, evimin 50 mt yanında zebellah gibi karşımıza dikilen baz istasyonundan nasıl kurtulacağım? 1500 kişi imza topladı mahkemeye verdi, yine kaldırılmadı... Otobüse binersin cep telefonu ile aynı anda görüşen 3-5 kişiyle seyahat edersin, şehre inersin her yer kablosuz ağlarla, baz istasyonları ile çevrili, herkesin elinde bir cep telefonu, işyerine gelirsin her masada bir telsiz telefon, her masada bir cep telefonu... Evimdeki bilgisayardan kablosuz ağ taraması yaptırdığımda tam 23 tane kablosuz ağ istasyonu tespit etti... hadi bakalım, kurtul kurtulabilirsen... İnsanlık kendi sonunu kendi elleriyle hazırlıyor... Bireysel olarak yapabildiğim tek şey, cep telefonundan mümkün olduğunca uzak duruyorum, zaten arayan soran da yok:) vücudumda değil çanta içerisinde taşıyorum, evdeki kablosuz modemle aramda 10 metre mesafe var, duvarlar kapılar var, biraz zayıf çekiyor ama dibimde olmasından daha sağlıklı en azından...
 
Artık bu ortamdan kaçış yok. Osmanlı yapılarında belki az olabilir. Kubbesi kurşun olan bu binalarda genelde 1 m3 lük taş bloklar var ve bu dalgaların çok azı içeri giriyor ancak şunu da biliyorum ki cep telefonu sinyali az alınca iletişimin sağlanması için daha çok güç harcıyor. Böyle karmaşık bir durum. Deniz altında Atlantis kurulsa. :D
 
Dünya Sağlık Örgütü kararsız

Her 100 kişiden 3'ünde "elektrosensitivite" problemi olduğunu hatırlatıyor. Yani bu kişiler Wi-Fi olan alanlarda yorgunluk, uykusuzluk, boyun ağrışı, baş ağrışı, mide bulantısı gibi şikayetler yaşıyor. Bu konuda en büyük sorun uluslararası "güvenli sınırları." Uluslararası Radyasyondan Korunma Komisyonu'nun üst limitine göre cep telefonları ve baz istasyonlarıyla birlikte Wi-Fi de güvenli. Ancak üst limitler tartışılıyor. Komisyon, radyasyon seviyesini vücutta yarattığı ısı miktarına göre belirliyor. Ancak uzmanlara göre bu araçlar ısı yaratmadıkları zaman bile hücrelerde ve sinir sisteminde hasar oluşturabiliyor.
 
@abdullahabdullah

Radyasyonun birimi volt muydu? Ayrıca 6 volt dalga yayıyor derken tam olarak ne kastediliyor?

Wikipedia'dan alıntı
Volt, elektrikte kullanılan potansiyel farkı (gerilim) birimi. Elektromotor kuvvet birimi de volttur. Bir ohm'luk bir direnç üzerinden, bir amper'lik elektrik akımı geçmesi halinde direncin iki ucu arasındaki gerilim bir volttur.

Cep telefonu kullanırken kulağımın etrafında çok hafif bir ağrı hissediyorum ama bu ağrı her zaman olmuyor. Evde wi-fi kullanıyorum. Hakan Beyin belirttiği ölçüde fiziksel sorunlar yaşamadım. Ayrıca wi-fi'nin olmasıyla olmaması arasında da herhangi bir fark hissetmedim. Bu verilere dayanarak kişisel fikrim; Kablosuz bağlantı teknolojilerinin, kısa vadede, farkedilebilecek kadar şiddetli etkilerinin olmadığı yönünde.

Not:Yukarıda Volt'la ilgili sorduğum sorularda taşlama amacı yoktur. Gerçekten ne anlamda kullanıldığını öğrenmek için sordum...
 
Kablosuz internet kullandığımda çatlarcasınabaşım ağrıyor zaten oldukça yavaşlar.
 
Bence bu kadar kısa süre içinde bu kadar belirgin bir şekilde etkilemez. Kablosuz teknolojilerin bu tarz zararları olduğu biliniyor. Fakat bunun en bariz örneği etrafımızdaki baz istasyonları. Baz istasyonları ve çevredeki cep telefonları sizin modeminizin oluşturacağından çok daha fazla zarara neden oluyor diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
sonuçta bu kablosuz bağlantıda bir şekilde elktro manyetik ya da başka bir şey sinyaller yayıyor.bana göre sağlığımızada bir çok zararının olduğu kanısındayım.yukarıda arkadaşım zararlarını bir güzel sayan bir yazıyı bizlerle paylaşmış zaten.bilgisayar başında çok oturduğum zamanlar da uykuya ya geç dalıyorum ya da çok rahatsız bir şekilde uyuyorum.kitap okuyarak yattığımda ise güzel bir uyku uyuyor ve sabahta baş ağrısı olmadan uayanıyorum.bana kalırsa bilgisayarların böyle bir rahatsızlığı var..
 
Kaynağından okumadıktan sonra internet üzerinden yayılan bilgilere güvenmemek lazım. Kulaktan kulağa dolaşırken bir parça doğrusu varsa oda deformasyona uğruyor. Bir konu hakkında eğitiminiz yoksa onunla ilgili gerçek bilimsel makaleleri anlamak zaten çok güçtür. En iyisi kendini kanıtlamış bir uzmandan direkt görüş almaktır. (internet üzerinden bazı uzmanların ya da kuruluşların adı kullanılarak hurafeler yayıldığını da unutmamak lazım)
Konu kendi alanınızla ilgili ise bizzat okunabilir tabi.

not:yazdıklarım benden önce yazan kişileri hedef almıyor genel olarak internet üzerinden bilgi edinme ile ilgili yazdım.
 
@Hakan Yazman

Ben de cep telefonuyla görüşürken kulaklık kullanma alışkanlığı edindim. Özellikle uzun görüşmelerde kulaklığı takmaya çok özen gösteriyorum.
Peki bunun normal kullanıma oranla bariz bir faydası var mı? Kulaklık kullanınca gerçekten daha az zarar görüyoruz diyebilir miyiz?
 
Hakan seninki büyük ihtimalle psikolojik bir durum. Kablosuz bir modemden bu kadar hızlı bir şekilde etkilenmen bence de pek olası değil.

Hangi kaynaklarda ne kadar radiasyon var, hangisi tehlikeli hangisi değil bu konularda net birşey söylemem pek mümkün değil ama genel kültür olarak bildiklerimi paylaşmak istiyorum.

Radiasyon kaynakları ionize ve non-ionize olarak ikiye ayrılıyor. İonize radiasyon kaynakları hepimizin bildiği radioaktif materyallerin "misal: Uranyum" saçmış olduğu radiasyon oluyor. Non-ionize olanları ise RF ve EMR olarak ikiye ayrılıyor.

RF yani radyo dalgaları kısmına GSM baz istasyonları, Telsiz, Wi-Fi ve Bluetooth vericiler ve uydu üzeri ses ve görüntü taşıyan her türlü ekipmanlar giriyor.

EMR ise "Electro Magnetic Radiation" yüksek voltaj kaynaklarının yaymış oldukları oluyor. Yüksek gerilim hatları, trafolar ve hatta televizyonlar....

Tüm bu kaynakların hepsi, gerek ionize olsun gerek non-ionize belli dozların üzerinde ise tehlikeli olabiliyor ama non-ionize kaynaklar radioaktif materyaller kadar kalıcı sonuçlar doğurmuyor tabi. Akşam eve geldiğinizde duş alıp, üzerinizdeki kıyafetleri değiştirerek ve kendinizi bir müddet topraklayarak :) "çıplak ayağınızı beton veya toprak zemin üzerine basarak" RF ve EMR birikimlerinden vücüdunuzu belli oranlarda dejarj etmeniz mümkün.

Çalıştığınız yerdeki radiasyon kaynaklarının insan sağlığı için risk teşkil edip etmediğini yetkili kurumların yapacağı ölçümlerle anlayabilmeniz mümkündür. Gazi Üniversitesi Non-İonize birimi bu işi yapmaktadır. Ayrıca Telekominaskon Kurumu "TK" nu da bu iş için arayabilirsiniz.
 
Cevap yazan herkeze tekrar teşekkürler, evet her yerde wifi var ama kanımca evin içinde 3-5 metre içinde çıkış kaynağı olunca zararları katlanarak artıyor gibi bir düşüncem var. Yine etkilenme konusunda ise, ağır antrenmanlarda vücudu en son limitlerine kadar zorladıktan sanırım bu tür şeylere daha çok hassaslaşıyorum.
Netice itibariyle o günden beri kapadım wifi yi diğer odada lazım olursa kolayca açabilirim, ama ileride bir network kablosu da çekebilirim çok kullanırsam.
 
@abdullahabdullah

dediklerineze diyecek yok ama dedğiniz şeyler müstakil evde etrafı bahçeli alanda yaşanyanları bağlıyor 10 katlı bitişik nizam 4 daireli bir yerde oturan biri ister cep telefonu kullanmasın ister wifi vs ne olacak yatak odasın dibindeki yan komşu duvarında bitişik 24 saat açık wifi ,2 açık cep telefonu düşünün haberiniz bile yokken!! en basiti ve masumu
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
merhaba hakan bey,
bizim evde senelerce wi-fi açık kaldı. zararını tahmin ettiğim için ayak altında değil girişde tavana monteliydi. lakin çevre mühendisi bir arkadaşım zararlarından çok net bir dille bahsettiği için wi-fi yi iptal edip yerine network kabloları döşedik.
ama en güçlü elektro manyetik dalgalar yayan şeyin evdeki saç kurutma makinası olduğunu söylersem eminim bir çok kişi şaşıracak. bu konuda da beni elektronik haberleşme mühendisi olan arkadaşlar uyarmıştı. ben cep telefonun zararlarından bahsederken onlardan saç kurutma makinasına dikkat çekmişlerdi.
 
Cep telefonlarının yaydığı radrasyon miktarıyla ilgili bir araştırma yapılmış. Gördüğüm kadarıyla Samsung'lar en çevreci telefonlar.

(link)

Buradan inceleyebilirsiniz...
 
Geri