Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

şu skynet kargo takibini nasıl yaptığımı her seferinde unutuyorum.
kargo takip no var mesela 711150063396001
bunun takibi nasıl oluyordu yahu
skynet'e bakıyorum ıhh (link)
skynet türkiyeye bakıyorum ıhh (link)

Scudo
13'ünde yola cıkan kargom hala giriş yapmadı baya uzadı bu sefer.

• Beğen
Tepkiler: Şevket Özer
Daha önce takipli almıştım ve skynet ile gönderilmişti yine takipli aldım bu sefer parcelforce ile gönderilmiş. 15inde sipariş verdim dün İstanbul’a giriş yapmış.

@Taylan Gören
Aynen banada 2 hafta önce diğer gönderim skynet ile kısa zamanda sorunsuz geldi. Benim ürün 13'ünde havalimanından postalanmış gözüküyor ama 9 gündür ülkeye gelemedi parcelfore. Siz şanlısınız.

sanırım yeni bir uygulama var dikkatinize sunarım.

siparişimin Londra'da beklemede olduğunu görüp, konu ile alakalı olarak wiggle aracılığı ile skynet ile irtibata geçmem üzerine şu e-postayı aldım:

Dear Valued Client

Your parcel is on hold in London as it is over the customs threshold and customs charges will be applied upon entry into Turkey. In order to export the parcel, we require your agreement to pay these charges upon arrival into Turkey prior to delivery.

Please respond in writing confirming if you agree to pay the charges or not. The amount due will be:

Duty and taxes %18 of the value of the shipment

Total (duty and taxes)

We will export the parcel upon receiving your agreement. If you choose not to accept the charges, we will return the parcel to Wiggle/CRC who will refund you in full the amount you have paid for the goods.

A response is required for either option, to agree or refuse.

Thank you for your understanding.

Sayın

Gümrük eşiğinin üzerinde olduğu için parseliniz Londra’da tutuluyor ve Türkiye’ye girişte gümrük ücretleri uygulanacak. Parselin dışa aktarılması için, teslimattan önce Türkiye'ye girişte bu masrafları ödemeniz gerekmektedir.

.Gümrük vergisi (Yapmış olduğunuz alışveriş tutarının % 18'i)

Toplam (Gümrük vergisi)

Oluşan toplam ücreti kabul etmemeniz halinde, gönderinizin Wiggle/CRC firmasına iadesi sağlanacak ve Next tarafınıza ücret iadesi gerçekleştirecektir.

Masrafları ödemeyi kabul edip etmediğinizi bu mail üzerinden bildirebilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

NOT: Herhangi bir durumda Türkiye ofisimiz ile irtibat kurabilirsiniz. 0212 334 0 234

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
Gümrük vergisini ödemeyi kabul edip etmediğinizi teyit etmek istiyorlar. Yani sonra gümrük vergisi çıktı diye ürünleri geri gönderip bizi uğraştırma diyorlar. Türkçe veya İngilizce gümrük vergisini ödemeyi kabul ediyorum derseniz siparişiniz gönderiliyor.

15 .08 de verdiğim kargo istanbuldan izmire doğru yola çıktı. yarın gelirde haftasonu test ederim inşallah ...
bu arada @Coolman_27 nin dediği gibi sistemi değiştirmişler. Londradan çıkmadan vergisini ödeyeceğim diye onay istiyorlar. İstanbula gelince de mail ile ne kadar vergisi olduğunu bildiriyorlar ve ödemeden gümrükten çıkartmıyorlar.
maillere dikkatli kontrol edin. ben şans eseri gördüm. @Koray Kuşçu .

@Coolman_27

Evet sebebini ve ne cevap vermem gerektiğini anladım ama dediğim gibi 1) bu yeni bir uygulama, zira senelerdir wiggle kullanıyorum ve takipsiz kargo seçip skynetnet & solmazlar ikilisiyle işimi görüyorum 2) ben mail attıktan sonra bu bilgi geldi (junk'a düşmüş ve gözümden kaçmış olabilir. - buna dikkat- )

Dolayısıyla ne yapayım diye sormak amacıyla değil forumu bu konuda bilgilendirmek için yazdım.
Dediğiniz gibi cevap verip onaylamamın ardından tekrardan yola çıktı kargom.

evet bende Wiggle dan yeni ürün aldım. Aşağıda görüldüğü üzere Londrada beklemede. Skyneti aradım tarafıma mail gelmedi dedim onlarda benim adıma mail attılar. 2 iş günü içinde mail gelecekmiş Gümrük vergisini kabul ediyorum deyip onaylamam akabinde bana bir hesap numarası vereceklermiş oraya vergiyi yatıracakmışım sonra skynet sürat kargo aracılığıyla tarafıma kargomu yolluyormuş.

1566479659095.png

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Keşke wiggle da peşin olarak gümrük ücretlerini alsa da hiç uğraştırmasa.

• Beğen
Tepkiler: PoliceBike
Takipli kargo için de benzer bir durum var sanırım. ParcelForce ve sonrasında PTT aracılığıyla gelmesi gerek. Henüz İngiltere'den çıkarılmamış. 1 haftalık bir gecikme var. Bilgi ve gümrük onayı için nereye mesaj atmalıyım?

Skynet tarafından "gumruk ödemesini kabul ediyor" diye mail attılar. Buna istinaden şimdi iki gün içinde bana mail gelmesi gerekiyormuş ve bunla beraber ödeme yapabilmem için banka bilgisi yollayacaklar

Dosyalar

• Ekran görüntüleri_20190822-172734.png
    Ekran görüntüleri_20190822-172734.png
    48,1 KB · Okunma: 41
@Mur@t_Ok

Verdikleri IBAN numarasına vergiyi ödeyip, dekontu aynı mail içerisinde geri gönderin. 1-2 gün içinde ürünü sürat kargo size teslim edecek.

Evet çok hızlı bir şekilde şimdi de bu mail geldi ve "Gümrük vergisi ve masrafları kabul ediyorum" diyerek maile cevap verdim

1566485862929.png

1566487331182.png

Dosyalar

• Ekran görüntüleri_20190822-185009.png
    Ekran görüntüleri_20190822-185009.png
    28 KB · Okunma: 28
Son düzenleme:
Benim kargolar gümrükten gecti yarın elimde olur biraz gec kaldı ama olsun

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
Arkadaşlar bana da UKIM den telgraf geldi. Eşya değeri tespit edilemediği için faturayı mail atmamı istediler. Mail atmak yerine kendim gidip UKIM den paketi alabilir miyim?

Bir arkadaş İngiltere ye görevli gitmişti.Ben de ülkemizden sipariş geçip, kaldığı otele kargolanmasını istedim.Üç gün sonra şöyle bir mail geldi:
Ekran görüntüleri_20190823-164714.png

Ve teslim edilmiş...

@tolga.91

Sizden faturayı ve nüfus kağıdınızı mail atmanızı istedilerse vergilendirme yapılıp yollanacak. Kendiniz alamıyorsunuz. Sizi UKİM'e çağıran bir dilekçe gelince gidip teslim alabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: tolga.91
Geri