abi merhaba size siparişiniz ile alakalı soracaktım da siparişinizi aldınız mı ? ve bu sipariş ne kadarlık bir tutarı vardı ki gümrük eşiğine takıldı ? gümrük eşiği kaç pound dolar yada euro ? bunları yaşayan biri olarak size sormak istedim ?@MakRo
""Your parcel is on hold in London as it is over the customs threshold and customs charges will be applied upon entry into Turkey. In order to export the parcel, we require your agreement to pay these charges upon arrival into Turkey prior to delivery.
Please respond in writing confirming if you agree to pay the charges or not. The amount due will be:
Duty and taxes %18 of the value of the shipment
Total (duty and taxes)
We will export the parcel upon receiving your agreement. If you choose not to accept the charges, we will return the parcel to Wiggle/CRC who will refund you in full the amount you have paid for the goods.
A response is required for either option, to agree or refuse.
Thank you for your understanding."" Bu şekilde bir mail geldi anladığım ve translatein çevirdiği kadarı ile gümrük vergisini kabul edip etmediğimi soruyorlar. Bu nasıl yada ne şekilde cevaplamam gerekiyor ? Daha önceden durumu yaşamış yada konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum.
peki evet gümrükler zaten kaçınılmaz ama bir alt limit üst limit gibi bişey var sanırım yukardaki arkadaş 500 $ iki parçaya bölünmüş bir sipariş vermiş ben iki forma almıştım geçen ay 95 pound tuttu skynnet solmaz işbirliğiyle 114 tl vergi ödeyip sürat kargodan aldım ve iş bitti. Benim anlamak istediğim bu standart mı herkese mail atacaklar mı UK'dan çıkarken ? şimdi bizde yarın böyle yüklü sipariş verirsek gümrük için wiggle mail atar cevap bekler haberimiz olmaz onu bilmek istedim aslında biraz@İki teker bir dünya 8409
0.01$ tutarında bir ürün bile alsanız, Avrupa ülkelerinden gelen ürün için %18, Uzak doğu ülkelerinden gelen ürün için %20 vergi ödersiniz. Ayrıca gümrük sunum ücreti 5-6tl ve damga vergisi sanırım 1tl civarıydı bu rakama eklenir. Posta yolu ile getirilmesi yasak olmayan ürünler gümrüğe takılmazlar.