Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

Wiggle ile görüşün. Durumu izah edin. Ürünü geri isteyeceklerdir. Ben olsam bu şekilde yaparım zira bu yaşananların büyük çoğunluğu wiggle'ın suçu değil...
@tsahna
Keyfe keder? Size bir ara müsait olursanız Acıbadem Posta dağıtım şubesine gitmenizi tavsiye ederim. Büyük paletlere yanaşmış en az 8 10 kamyon var ve bu kamyonun içinden kolilerin büyük çoğunluğu, hatta özellikle paketler, kamyonlardan uçarak paletlere düşüyor. Yere düşenleri memurlar tekrar paletlere koyuyorlar. Dolayısı ile gümrüğe sunma ücreti vs sadece ülke açığını ne şekilde kapatırızın farklı bir hali... Sizin yine ürününüz zarar görmemiş. Aracım için getirttiğim karbon fiber iç konsol parçalarının kolisini falçata ile açmaya çalışan insansı varlık karbon parçayı boydan boya çizmişti. Abartmıyorum, başbakanlık dahil her yere şikayet ettim, aldığım sonuç sıfır... 10 sene önceydi, belki şu an şikayetler daha çok yanıt buluyordur...

Zaten tüm yurtdışı kargo uçaklarının istanbul'a inmesi sıkıntı İzmir,Bursa,Ankara,Antalya paylaştırılabilir. Falçatay'la paketin ortasından dalmak nedir sinir stress gideriyor heralde ,eliyle poşeti yırtsa daha iyi .. bir x-ray cihazı , eğitilmiş köpeklerle de kargonun içeriği kontrol edilebilir.. Daha öncede kargom geldi açılıp kontrol edilmişti falçata izi yoktu bunu yapan bi kaç kişi var sanırım. Ürün zarar görse de kendine herhangi bir yaptırımda bulunulmadığı için bunun devamı da gelecek gibi ..

Scudo
Kargo teslim alınırken imza atacaksınız , kargonun teslim alındığını göreceklerdir.. Bir daha wiggle'dan alış veriş yapmayacaksanız göndermeye bilirsiniz ama bir sonra ki siparişinizde bunu hatırlata bilirler...?
Görselerde birşey değişmez, zira şirketler yolladıkları ürün kargoda laybolduğunda ücretini kargo şirketinden temin ediyor, kısacası Wiggle'nın ekonomik olarak bir kaybı yok bu olayda muhtemelende kayboldu sanılan jant setinin ücretini çoktan kargo şirketinden temin etmişlerdir.

Görselerde birşey değişmez, zira şirketler yolladıkları ürün kargoda laybolduğunda ücretini kargo şirketinden temin ediyor, kısacası Wiggle'nın ekonomik olarak bir kaybı yok bu olayda muhtemelende kayboldu sanılan jant setinin ücretini çoktan kargo şirketinden temin etmişlerdir.

Kargo şirketi teslim edilen paketin ücretini neden ödesin ?

ha bir yılanla aynı çuvala girmişsin, ha bir İngilizle aynı ortamda nefes almışsın.

Bu nasıl bir nefret söylemidir? Ayrımcılık içeren bu tür nefret söylemleri forum kurallarına aykırıdır bilginize!

@asibol bence Wiggle’la iletişime geçiniz lütfen, zaten yerlerde olan ülke itibarı “küçük” şark kurnazlığı oyunlarla daha da yerin dibine girmesin, zira adamlar dürüst çalışıyor.

Kargo şirketi teslim edilen paketin ücretini neden ödesin ?
Ben kaybolan jant seti için yazdım. Şuan jant seti ortaya çıktı şayet arkadaş teslim alırsa elbet kargo şirketi ödeme yaptı ise ücreti geri talep eder. Wiggle' da arkadaştan ücreti bir şekilde talep edecektir.

Geri meri göndermeyin, tabi sizin vicdanınıza KALMIŞ, şahsen ben göndermem
buyrun, wiggle filan bu zihniyete fazla gerçekten. bir de böyle bir düşünce hiç de utanılmadan ulu orta dile getiriliyor. çok yazık.

Yahu ben tabi ki wiggle ile iletişime geçtim. Wiggle bana "geri gönder" derse tabi ki göndereceğim. Ancak yasal olarak hangi yolları izlemem gerekli onu sormuştum. Başım yanmasın. 😄 Zira wiggle mng kargo veya skynet iadenin üstüne yatmasın. Sonra benden sormasınlar. Yasal evrak ile çalışmak istiyorum yani; onları sordum.

Bu arada wiggle "hediye ediyor veya alış veriş çeki gönderiyor" gibi şeyler de duydum. Bu gibi teklif alıp da kabul edenler oldu mu? Gene yasal olarak kabul etmek için ne yapmalı

Yahu ben tabi ki wiggle ile iletişime geçtim. Wiggle bana "geri gönder" derse tabi ki göndereceğim. Ancak yasal olarak hangi yolları izlemem gerekli onu sormuştum. Başım yanmasın. 😄 Zira wiggle mng kargo veya skynet iadenin üstüne yatmasın. Sonra benden sormasınlar. Yasal evrak ile çalışmak istiyorum yani; onları sordum.

Bu arada wiggle "hediye ediyor veya alış veriş çeki gönderiyor" gibi şeyler de duydum. Bu gibi teklif alıp da kabul edenler oldu mu? Gene yasal olarak kabul etmek için ne yapmalı
Alıcının mağduriyetini göz önünde bulundurarak, iade istemediklerini biliyorum, belki çok yüksek Mevla’da olmayanlar için, iade konusunda dilerseniz hediye çeki gönderiyorlar, oda ürünün kusuruna ve fiyatına bağlı olarak.

• Beğen
Tepkiler: asibol
@asibol
Wiggle'a benden bahset.Bizim bir arkadaşımız sizden birçok kereler bir dünya mal almış, ama siz hiç Haribo Ayıcık göndermemişsiniz.:kötü:Ben de bu jant setini satayım, o arkadaşa(yani bana) sizin adınıza Haribo alayım de.Hak yerini bulmalı değil mi?:D
Yahu ben tabi ki wiggle ile iletişime geçtim. Wiggle bana "geri gönder" derse tabi ki göndereceğim. Ancak yasal olarak hangi yolları izlemem gerekli onu sormuştum.

Sizin dürüst olduğunuzu bildiğimden sizin bunu sorduğunuzu anlamıştım :harika: Ama prosedürü bilmediğimden cevaplayamadım.

Gümrük memurlarının keyfe keder davranması devlet bir x-ray cihazı koyamıyor mu ? anlamış değilim.. paket açılır ama böyle açılmaz ... her hangi bir zarar olmadığı için giyside şikayetçi olmadım aksi taktirde olacaktım .. Gümrüğe sunma ücreti gümrük ücreti üstüne zarar görmüş ürün ?
Bu nasıl bir nefret söylemidir? Ayrımcılık içeren bu tür nefret söylemleri forum kurallarına aykırıdır bilginize!

@asibol bence Wiggle’la iletişime geçiniz lütfen, zaten yerlerde olan ülke itibarı “küçük” şark kurnazlığı oyunlarla daha da yerin dibine girmesin, zira adamlar dürüst çalışıyor.

Adamlar gerçekten dürüst çalışıyor. bana ufak gelen kaskı iade ettim. Ellerine geçer geçmez bedelini kredi kartına iade ettiler. Üstelik, Skynet ile gönderilsin diye ödediğim para farkını da iade etmişler. Bunu Türk firması olsa yapmaz... 86 dolar kasktı, 3,5 dolar da skynet farkını iade etmişler.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@asibol
yasal olarak fazladan gönderilen malı iade etme zorunluluğunuz yok. Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelikle şu şekilde bir madde var:
Sipariş edilmeyen mal ve hizmetler

MADDE 10 −
(1) Sipariş edilmeyen malın teslimi veya hizmetin sunulması durumunda; mal veya hizmetin kullanılması veya tüketilmesi hariç olmak üzere satıcı veya sağlayıcı tüketiciye karşı herhangi bir hak ileri süremez. Bu hâllerde tüketicinin sessiz kalması, sözleşmenin kurulmasına yönelik bir kabul beyanı olarak yorumlanamaz ve tüketicinin malı geri göndermek veya muhafaza etmek gibi bir yükümlülüğü yoktur.

Buna benzer madde her ülkenin tüketici koruma mevzuatında bulunur, çünkü aksi taktirde artniyetli satıcılar kafalarına göre pahalı ürünler yollayıp "malı aldın, parasını öde veya iade et" diyebilir.

Elbette bu fazladan yollanan jantın üstüne yatmanızı doğru veya etik bir davranış yapmaz. Anladığım kadarıyla yolladıkları ikinci set henüz elinize ulaşmadı, bence doğru olan, Wiggle'a durumu bildirmeniz onların da kargo şirketi ile iletişime geçip sonradan yolladıkları paketi size ulaşmadan iade almaları.

@asibol
yasal olarak fazladan gönderilen malı iade etme zorunluluğunuz yok. Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelikle şu şekilde bir madde var:

Buna benzer madde her ülkenin tüketici koruma mevzuatında bulunur, çünkü aksi taktirde artniyetli satıcılar kafalarına göre pahalı ürünler yollayıp "malı aldın, parasını öde veya iade et" diyebilir.

Elbette bu fazladan yollanan jantın üstüne yatmanızı doğru veya etik bir davranış yapmaz. Anladığım kadarıyla yolladıkları ikinci set henüz elinize ulaşmadı, bence doğru olan, Wiggle'a durumu bildirmeniz onların da kargo şirketi ile iletişime geçip sonradan yolladıkları paketi size ulaşmadan iade almaları.
Yukarıdaki postlarda belirttiğim gibi set elimde.
Kaybolan set olayından sonra wiggle ücretsiz olarak yeni bir set gönderdi ve ben teslim almıştım. Kayıp olduğu bana bildirilen set de hiç habersiz birden bire mng kargo tarafından getirilmiş. Ofis elemanı da konuyu bilmediğinden kargoyu teslim almış. Yani şu durumda elimde iki adet jant seti var.
Bu durumu hemen Wiggle'a yazdım. Ama hafta sonu sebebiyle sanırım henüz cevap gelmedi.
Cevaplar için teşekkürler bu arada.

Benim bir sorum var. Wiggle' dan en pahalı olarak ne aldınız ve sorunsuz olarak geldi? "1000 dolarlık jant seti aldım, sorunsuz geldi" gibilerden bişey söyleyebilecek olan var mı?

Kaybolan set olayından sonra wiggle ücretsiz olarak yeni bir set gönderdi ve ben teslim almıştım. Kayıp olduğu bana bildirilen set de hiç habersiz birden bire mng kargo tarafından getirilmiş. Ofis elemanı da konuyu bilmediğinden kargoyu teslim almış. Yani şu durumda elimde iki adet jant seti var.
Bu durumu hemen Wiggle'a yazdım. Ama hafta sonu sebebiyle sanırım henüz cevap gelmedi.
En iyisini yapmışsınız.

• Beğen
Tepkiler: asibol
Benim bir sorum var. Wiggle' dan en pahalı olarak ne aldınız ve sorunsuz olarak geldi? "1000 dolarlık jant seti aldım, sorunsuz geldi" gibilerden bişey söyleyebilecek olan var mı?
1384 $ dolarlık Kasım 2017'deki trainer dahil siparişim sorunsuz teslim edildi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ZirZop
1384 $ dolarlık Kasım 2017'deki trainer dahil siparişim sorunsuz teslim edildi.
Teşekkür ederim bilgi için. Meblağlı bisey alsam başına birsey gelir mi diye sormuştum. Bu önemli bilgi...

• Beğen
Tepkiler: Pureal
Jant seti olarak ne aldınız özelden yazarsanız Wiggle görüşüp o jant setini ben satın alırım ama bana ürünü göndermezler. Eğer aklımdaki jant setlerinden biriyse. Böylece 1 taşla birçok kuş vurmuş oluruz. Hayvanseverler (Ben dahil) teşbihte hata olmaz.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve MakRo
Jant seti olarak ne aldınız özelden yazarsanız Wiggle görüşüp o jant setini ben satın alırım ama bana ürünü göndermezler. Eğer aklımdaki jant setlerinden biriyse. Böylece 1 taşla birçok kuş vurmuş oluruz. Hayvanseverler (Ben dahil) teşbihte hata olmaz.

Bu dediğiniz şekilde olacağını sanmıyorum. Çünkü siz ödemeyi yaptıktan sonra yasal olarak alacaklı duruma geçiyorsunuz. Kargo tarafından ürün tarafınıza teslim edilmediği sürece de alacaklı kalmaya devam edeceksiniz. Wiggle bu durumu kabul etmez. Belki arkadaştan ürünün iadesini ya da ödemesini talep ederler. Böyle bir durumda ödemeyi o hesap üzerinden siz yaparsınız. Ama wiggle ın jant setinin iadesini isteyeceğini de hiç sanmıyorum. Muhtemelen güle güle kullanın diyecekler:)

@ucgokhan Bu da bir alternatif zaten bahsettiğim hemen hemen buydu. 😀

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Skynet ile gönderilen Wiggle siparişini Türkiye'ye girdikten sonra takip etmenin bir yolu yok mu acaba?

Geri