Scudo Sports

Wiggle'dan yaptığım alışverişin üzerinden 24 saat geçmeden, soyulmaya çalışılmam

Konuyla ilgili olduğu için yazayım dedim. Son dönemde birçok forum sitesinde "%50 indirimle otobüs, uçak bileti satıyorum" şeklinde mesajlar türedi. Bu kişilerin yaptığı satışların tamamı, çalıntı kredi kartları üzerinden gerçekleştirilen bilet satışlarıdır arkadaşlar. Bir şekilde ele geçirilen kart bilgileri bu amaçlarla kullanılıyor.

Bu tür vaatlerle bilet satanlar dolandırıcıdır, bu insanlara itibar edip de bilet satın almayın. Bilet sizin adınıza düzenlendiği için birinci derecede suçlu durumuna düşüyorsunuz ve kart dolandırıcılığından yargılanırsınız.

Scudo
Buna benzer bir olay çalıştığım şirketin kartına olmuştu. Kart harcamaları ben yaptığım için bendeydi . Limit kalmadığını görünce uyandık. Yurt dışından 18 000 TL çekilmişti(Küsüratlı bir rakamdı). Direk bankada aldım soluğu. 2 gün içinde iade oldu. Tabi şirket kartı olması işlemleri hızlandırdı.

bankaya şu numaralı hesabımdan bilgim haricinde şu kadar para çekilmiştir iadesini talep ediyorum yazın verin ben stajerim geçen bir amca geldi 1300tllik alışveriş yapmışlar mesajları gösterdi bizde öyle yaptık

Yıllardır sanal kart kullanıyorum. Sanal kartta "X gün sonra limit sıfırlansın" seçeneği olur, orayı da "1 gün" yaptınız mı on numara beş yıldız olur. Alışveriş bitip provizyon tamamlanınca zaten kuruş bir meblağ kalıyor, o da ertesi günde komple sıfırlanmış oluyor.

@Serkan Mıstınoğlu

Wiggle ile yada başka bir alışveriş yapılan site ile alakası yok. Bilgisayarınıza giren bir virüs yada trojan ile bilgileri alıyorlar. Bilgisayarınızı temizleyin. İyi bir anti virüs yazılımı kullanın. Her linke tıklamayın.

Sanal kart olarak önerim iş bankası.

Bir hesap açın ya da kredi karti alın

Iştecep uygulamasına giriş yapın

Menüden anında sanal kart acıp, limitini istediginiz gibi belirleyebilir, limitin kartta bulunmasını istediginiz süreyi de seçebilirsiniz.

Sanal kartlar içinde kullandığım en iyisi iş bankası nın dı. Belli sure sonra hesabı sifirlamasi, güvenlik düzeyinin çok yüksek olması nedeniyle.
Geçen yıl tablete root attık iş bankası anında uyarı verdi ve hesaba giriş yapmadı. Finansbank salagi daha şimdi anladı aynı durumu.
Bir de finansbank da banka kartı -kimseye farkında değil belki - nette alışveriş için kullanılabiliyor. Üstelik öküz gibi de üst limit koymuşlar. Üstelik siteye gidip web ten limit koyuyoruz her ay limitini kendi arttırıyor. Net alışverişi için kesinlikle finansbank ı tavsiye etmiyorum. İş bankası sanal en iyisi

Crc candır :)

@Serkan Mıstınoğlu siber suçlular özellikle para akışının yoğun olduğu online retailer ları ve bu yüzden dünyanın en büyüklerini hedef almaktalar. Yaşadığınız olay gerçekten can sıkıcı. Tavsiyem, sanal kart dışında alışveriş yaptığınız bir kart olmasın.

Gecmıs olsun benım de bır ara kartımı kapadılar arayıp ogrendım noldu dedım 3 kurusluk seyı alamıyoruz kartın bılgılerı 3. sahıslara gecmıs yenı kart gonderıcez dedıler bende artık zorunlu kalmadıgım surece kartı kullanmıyorum sanal kartımdan ıslem yapıyorum dıkkat edelım. Bu arada bır ara garantı hesap kartım kopyalanmıs yenısını gonderdıler :D saka gıbı ama bunlar gercek nasıl yaptın ne ara yaptın kopyaladın.

Wiggle ile ilgisi yok hocam, kart bilgileriniz bir şekilde birisinin eline geçmiş. Bana da aynı durum olmuştu. Şu KYK'nın verdiği Ziraat GençKart kullanıyorum. Limitim yetmediğinden çekememişler Allah'tan. Hemen kartı iptal edip yenisini yolladılar.

Karttan $60 dolar çekilmişti ve aynı gün içerisinde gereken formu doldurup gönderdim. Kartımı iptal edip ücretsiz bir şekilde yenisini gönderdiler. Çekilen para ise 2 hafta sonra geri ödendi. En fazla 45 günde sonuçlanıyor..

Dün akşam da benim İş Bankası sanal kartımla işlem yapılmaya çalışıldı ama limit olmadığı için kart otomatik olarak kapandı. Bu ikinci kez başıma geliyor. İlk seferinde İş Bankası kredi kartımdan yaklaşık 60 dolarlık bir para çekmişlerdi. Gelen mesajın ardından kartımı iptal ettim. Ertesi gün bankaya dilekçe verip 1 hafta içinde paramı geri aldım.

@clubber Bu güne kadar hep crc den yaptım hiçbir siteye bulaşmadım ama şimdi üzüldüm harbiden :)

@clubber Wiggle'ın ne yaptığını görüyoruz şimdi o bizede olmasın aynısı ,gerçi sanal kart kullanıyorum yurtdışında ama..

forumda birinin başınna daha gelmişti hatırlıyorum

ha bu sorunlar hep garanti de çıkıyor nedense

@kaskreis

wiggle'ın bir şey yaptığı yok, daha önce de yazılmış. wiggle'dan bugüne kadar, 3-4 bin tl değerinde alış veriş yaptım. Hiç birisinde sorun yaşamadım. Bu sorun olmayacak anlamına da gelmiyor, fakat wiggle kart bilgilerini ele geçirip insanları dolandırmıyor.

Geri