Scudo Sports

Windows 10' mayıs 2018 güncellemesi

Eğer özelleşmiş ihtiyaçlarınız yoksa (autocat, PS ve bazı oyunlar gibi) ubuntuyu tavsiye ederim :)
google kullanmayı biliyorsanız kısa zamanda tavlar :harika:

13332-Linux-vs-Windows-vs-Mac.jpg

Scudo
@MossoM update ayarları bölümünde,updati başlatma zamanını makinanın başında olmayacağınız bir zamana göre ayarlayabilirsiniz.

windows 10 güncelleştirmelerini almak istemeyenler yada bellir süre durdurmak isteyenler;.denetim masası- yönetimsel araçlar- hizmeler e girip orda windows update'i bulsun.
çift tıklayıp çıkan pencerede durdur butonuna basın
aynı yerden tekrar başlat'a basana kadar makinanız update'leri almayacaktır

• Beğen
Tepkiler: MossoM
valla benim 15 dakika falan sürdü , ne çok sürdü diyorum daha da kötüleri varmış. valla pc yavaşlaması bana göre tamamen crack dosyaları ile alakalı. 1.5 senedir kullandıgım bilgisayarım halen 2 saniyede açılıp 1 saniyede kapanıyor. içinde crackli hiçbir yazılım yok. torrent primierre falan laptopa kurdum işim oldukça oradan kullanıyorum.

@srdrmrs

Buna dair bir bilginiz mi var yoksa hissel mi yaklaşıyorsunuz acaba :) gerçekten böyle bi durum varsa kaynak gösterirseniz bi okumak isterim

senelerdir bilgisayarla ugraşıyorum , şuan bir kaynak gösteremem ama zamanında okumuş ve duymuştum. bende kendi topladıgım bilgisayarda bu yöntemi kullanıyorum. mantık basit. 1 gb tek bir dosyayı pc 20 saniyede aktarabiliyorsa 100mblık 10.000 adet ufak dosyayı pc 2 dakkada aktarır (rakamlar mantıklı bir şekilde kafadan atmadır) crack dosyaları bilgisayarlarda ufak ufak uzantılar yaratıyor bu da belirli bir zaman sonra makineyi yavaşlatıyor.

Microsoft 1803 kodlu güncelleme ile toplu yenilikler getiriyor, küçük çaplı bir güvenlik güncellemesi değil yani bu. Geniş kapsamlı değişiklikler içeriyor.
Öyle ki kullanıcılar tarafında bir takım problemlere de sebep oldu bu güncellemeler ; (link)
Bizim forumda da konular açılmaya başlandı sıkça, monitörde ekranın gidip gelmesine varan sonuçlar doğurdu, güncellemeyi ilk aldığımda ben de yaşadım bir süreliğine bu sorunu.

Ayrıca "Güncellemeleri almayın - gereksiz" diyenlerin de laflarını pek fazla dinlemeyin :) Teknoloji çağında bir ürünün stabil - güvenli çalışabilmesi için hem donanım sürücülerinin hem de ilgili işletim sistemi ve programların mutlaka güncellenmesi gerekiyor. Ancak her güncelleme ne yazık ki kusursuz geçişler ile sağlanamayabiliyor, hemen ardından ufak paketler ile desteklenmesi gerekiliyor.
Android tarafında üreticiler kasıtlı olarak; İlgili ürün için sunulacak son Android sürümlerine doğru kasıtlı olarak yavaşlatmalarda bulunuyordu, Birleşik Devletler'de bunun mevzuları da gündeme geldi son zamanda.
Android kullanan kişiler cihaza manuel olarak ROM atarak stabil sürümü kullanabilir. Ancak seneler sonra Java ile geliştirlen yazılımlar eski sürüm android işletim sistemlerini desteklemeyeceği için; Güncel programları kullanamamaya veya eski versiyonu ile kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Tabi o zamana kadar telefon çoktan haşat olur ve değiştirmek zorunda kalırsınız.
Ek olarak elektronik devrelerin yıpranması ile de bir süre sonra; Eskisine nazaran daha geç tepkiler verebiliyor telefonlar ancak bahsettiğim yavaşlık minimal düzeyde.

Ancak Windows tarafında böyle bir durum söz konusu değil. Windows kasıtlı olarak yavaşlatma gibi bir eylem içerisine girmez. Aksine - güncel işletim sistemi kullanmalı ve tüm güncellemeleri yapmalısınız. Kullandığınız donanımların tüm sürücüleri mutlaka güncel olmalı. Bunca insan bunca güncellemeyi keyfinden yapmıyor. Yalnız güvenliğiniz için bile güncellemeleri almanız şart.

INTEL gibi büyük bir firmanın işlemcilerinde bile fiziksel olarak bir arka kapı - açık çıktı ve neredeyse tüm işlemcilerde bu açık söz konusuydu, daha geçenlerde keşfedildi bahsedilen açıklar. Güncelleme yolu ile bu açıkları kapatmayacak olsanız resmen hırsıza davetiye çıkarmış oluyorsunuz.

Yani güncellemeyi gereksiz görenler; Genelde bu işten anlamayan - eski nesil insanlar oluyor. Onlar da zaten çok eski nesil sistem kullandıkları için üreticileri yeni nesil işletim sistemleri için destek vermeyi çoktan kesmiş oluyor. Eğer çok eski nesil bir sisteminiz yoksa mutlaka güncel işletim sistemi kullanın - sürücüleri mutlaka güncelleyin.
Biz Windows7 kullanana destek vermemekte özgürüz şuan Technopat Forumda :)

• Beğen
Sıfırdan kuruyor gibi bişey 1803 ile. windows.old klasör oluşturuyor zaten .güncellemeden sonra disk temizlemeyi açın 2-3 gb yer kazanırsınız.ev grubu felan kaldırmışlar ağda paylaşım bilgisayarlar arası dosya transferi yapıyorsanız bu güncellemeyi ertelerseniz yararınıza olur.

• Beğen
Birde güncellemeleri indirirken interneti fena sömürüyor bariz ağdaki telefon veya diğer bilgisayarların internet hızları çok düşüyor.

Güncellemeyi yaptığını fark ettim bilgisayarın ancak zaman aldığını falan düşünmemiştim hiç. Ben bir şeylerle uğraşırken aradan çıktı gitti, bir kaç kez de açılırken 5, 10 dakika bir şeyler yaptı sanırım. Sıkıntı yaşayanlardan orijinal kullananlar var mı acaba?

• Beğen
Yaklaşık 20 senedir ne evde ne de işyerinde Windows tarzı hiçbirşey kullanmıyorum, unutmuşum. Geçen gün bizim oğlanın bilgisayarına birşey kurmam gerekti az daha alıp parçalayacaktım, bir bok yapamıyorum, yükleme yapmam gerekiyor update uygulaması araya girip zaten kıt olan internet bağlantısını sömürüyor. Nasıl kapatılıyor falan diye bakındım, kapatılmıyormuş p***nk , ulan böyle sistem mi olur, taskbara giriyorsun, network hareketlerine göre sıralıyorsun, en üstteki alakasız uygulamayı ve onu ayaklandıran uygulamayı gördükçe gebertiyorsun, öyle öyle kurduk. Ulan baba olmak ne zormuş, yoksa yakınından uzağından geçmem Bill Gates'in sıçtığı bokun.

Sırada telefon var, üstündeki android şöyle yandan yana bakıyor bana uçur beni diye, ayar oluyorum "benden daha zeki olduğunu" (oversmart) iddia eden sistemlere, birgün rootlayıp uçuracam, tutuyom kendimi.

• Beğen
@furkantrojka
Evet orjinal sürüm.

Geri