Microsoft 1803 kodlu güncelleme ile toplu yenilikler getiriyor, küçük çaplı bir güvenlik güncellemesi değil yani bu. Geniş kapsamlı değişiklikler içeriyor.
Öyle ki kullanıcılar tarafında bir takım problemlere de sebep oldu bu güncellemeler ; (link)
Bizim forumda da konular açılmaya başlandı sıkça, monitörde ekranın gidip gelmesine varan sonuçlar doğurdu, güncellemeyi ilk aldığımda ben de yaşadım bir süreliğine bu sorunu.
Ayrıca "Güncellemeleri almayın - gereksiz" diyenlerin de laflarını pek fazla dinlemeyin

Teknoloji çağında bir ürünün stabil - güvenli çalışabilmesi için hem donanım sürücülerinin hem de ilgili işletim sistemi ve programların mutlaka güncellenmesi gerekiyor. Ancak her güncelleme ne yazık ki kusursuz geçişler ile sağlanamayabiliyor, hemen ardından ufak paketler ile desteklenmesi gerekiliyor.
Android tarafında üreticiler kasıtlı olarak; İlgili ürün için sunulacak son Android sürümlerine doğru kasıtlı olarak yavaşlatmalarda bulunuyordu, Birleşik Devletler'de bunun mevzuları da gündeme geldi son zamanda.
Android kullanan kişiler cihaza manuel olarak ROM atarak stabil sürümü kullanabilir. Ancak seneler sonra Java ile geliştirlen yazılımlar eski sürüm android işletim sistemlerini desteklemeyeceği için; Güncel programları kullanamamaya veya eski versiyonu ile kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Tabi o zamana kadar telefon çoktan haşat olur ve değiştirmek zorunda kalırsınız.
Ek olarak elektronik devrelerin yıpranması ile de bir süre sonra; Eskisine nazaran daha geç tepkiler verebiliyor telefonlar ancak bahsettiğim yavaşlık minimal düzeyde.
Ancak Windows tarafında böyle bir durum söz konusu değil. Windows kasıtlı olarak yavaşlatma gibi bir eylem içerisine girmez. Aksine - güncel işletim sistemi kullanmalı ve tüm güncellemeleri yapmalısınız. Kullandığınız donanımların tüm sürücüleri mutlaka güncel olmalı. Bunca insan bunca güncellemeyi keyfinden yapmıyor. Yalnız güvenliğiniz için bile güncellemeleri almanız şart.
INTEL gibi büyük bir firmanın işlemcilerinde bile fiziksel olarak bir arka kapı - açık çıktı ve neredeyse tüm işlemcilerde bu açık söz konusuydu, daha geçenlerde keşfedildi bahsedilen açıklar. Güncelleme yolu ile bu açıkları kapatmayacak olsanız resmen hırsıza davetiye çıkarmış oluyorsunuz.
Yani güncellemeyi gereksiz görenler; Genelde bu işten anlamayan - eski nesil insanlar oluyor. Onlar da zaten çok eski nesil sistem kullandıkları için üreticileri yeni nesil işletim sistemleri için destek vermeyi çoktan kesmiş oluyor. Eğer çok eski nesil bir sisteminiz yoksa mutlaka güncel işletim sistemi kullanın - sürücüleri mutlaka güncelleyin.
Biz Windows7 kullanana destek vermemekte özgürüz şuan Technopat Forumda