@Ersin savaş hocam hayırlısı olsun, gruba da yazdım btwin mi aldın diye. Mosso almışsın, karbonu merak ettim ben de
@Tahsin Y. Markadan markaya kadro değişiyor. Daha iyi marka dediğiniz zaman daha iyi kadro demek anlamına geliyor. Geriye kalan ekipmanlar standart markalara ait zaten shimano, ritchey, fulcrum, zipp vs.
Kadrosu iyi olan bisikleti, Mosso da olduğu düşük fiyata alma imkanınız olduğu zaman, diğer markalar için baştan vereceğiniz fiyat farkını iyi kadrolu ve iyi grup-set li bisikleti dilediğiniz ekipman ile upgrade edebilirsiniz. Yapılan masraf pahalı olan diğer bisikletler ile aynı olacaktır. Ancak eklediğimiz ekipmanlar hem sizin zevkinize göre hem de daha da kaliteli olacaktır.
Örn, 2000-4000 tl fiyat aralığında bisikletlerde ritchey nin comp serisi(giriş seviyesi)elemanları gelir. Örneğin dün wcs serisi karbon seleyi 140 tl ye aldım mesela.
Jant göbekleri zaten shimano 105, örn 150-200 tl civarına dtswiss çember yeterli olacaktır.
Özet olarak, baştan 1000-1500 tl markaya ve hazır comp sete vereceğinize, o para ile üst seviye grup-setli ve kadrolu bisikletinizi gayet güzel, zevkinize göre upgrade edebilirsiniz.