Bugun zincirimi temizlemek icin once wd 40 ile yagi kiri akittim daha sonra wurth cok amacli sprey siktim acaba bu sprey ise yarar mi, yaglama yapmis midir, baska bisey kullanmaya gerek var midir? Yardımlarınızi bekliyorum.
Cok amacki sprey bildigimiz balata spreyi diye gwcen sprey olmasin, eger oyleyse sıktıgınız kisimlarda yag namina birsey kalmamistir. Mutlaka vites sistemini ve zinciri yaglamaniz lazim.
GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.
Valla bisikletçi bir arkadaşın tavsiyesiyle tam ne olduğunu bilmesekte wurth ün bir spreyini almıştık bir arkadaşımla. Zinciri temizleyip yağlaması adına. Wurth ün kaliteli bir firma olduğundan eminim. Büyük bir ihtimalle biz yanlış bir şey almıştık. Baktık pek işe yaramıyor. En iyi yöntem klasik yöntem deterjanla süngerle eski diş fırçasıyla temizle sonra tekrar yağla usulüne döndük. Baya bir para verdiğimiz o yağı da mangal tutuşturmakta kullanmıştık İnanın mangal tutuşturmaktaki performansı mükemmeldi
Biraz anılarımı paylaşmış gibi oldum farkındayım ama anlatmak istediğim şu. Bu tarz ürünler içinde gerçekten iyi olanları iş görenleri vardır. Belki kullandığınız üründe öyledir ama yanlış kullanımda zararlı sonuçlarda çıkıyor. Misal olarak şu wd40 denilen şeyin oraya buraya her yere sıkılması. Ben o yüzden klasik yöntemden yanayım. Deterjanla süngerle diş fırçasıyla güzelce temizliyorum. Bazen bu temizliği yaptıktan sonra bildiğimiz maden suyu ile son bir kez daha tekrar temizliyorum. İyice duruluyorum. Sonra tekrar yağlıyorum zincirimi rublemi. En azından yanlış bir şey mi kullandım diye başım ağrımıyor. Bu tarz ürünleri bilinçli kullanmak en iyisi. Kesinlikle ne kullandığınızı bilerek kullanmak gerek. Bilinçsiz kullanım kötü sonuçlar doğurabiliyor maalesef. Saygılar.
Pazar günü 3 bisikletin zincir ve rublelerini temizledim. Ikisinin balatalarına sıktım güzelce. Sonra güzel bir oto yıkama. En son olarakta zefal yağ ile yağladım. Aşı olmayacak şekilde.
Wurth balata spreyini bir süre ben de kullandım. Sıktığınız bölgeyi temizleyip kurutuyor, garip bir malzeme. Yağlama özelliği olup olmadığına dikkat etmekte fayda var!
Merhaba. Yanıtınız için teşekkürler. Başka bir forumda sormuştum ancak tüpte olanların pas gevşetici olduğu ile ilgili bir yazı okudum burada. Würth de bu klasmanda mı? İyi günler.
@Erdal Yılmaz
O temizleyicinin yağlama özelliği yok. Würth HHS2000 kullanabilirsiniz ben kullandım memnunum.