Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Xb3 Kharkov 1960's

ozgurerdem

Daimi Üye
Kayıt
14 Ağustos 2011
Mesaj
270
Tepki
109
Şehir
Eskişehir-Bolu
Bisiklet
Raleigh-USA
1960's
Xb3 Kharkov
http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/a4_zps209f8f2a.jpg


Selam geçtiğimiz aylar da ebay üzerinden denk gelip aldığım 1960'lardan XB3 kadro set ve beraberinde ki orjinal malzemeler ile bir single speed oluşumuna karar verdim. Bir kaç fotografın ardından ara ara konuyu güncelleyeceğim.
Şuan için Xb3 kadro+maşa, orjinal furç yatağı, ön arka orjinal Xb3 göbekler ve bunun devamında orjinal bir adet arka frenim mevcut.


Bir kaç fotograf ile giriş yapayim.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/a3_zps801d2c77.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/a2_zpse3f2a0fd.jpg


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/a1_zps3545a15e.jpg


Şuan yakın dostum Doğukan Aksu ile eloksal bir boya ile kadro üzerinde çalışmakta olup en yakın zaman da süpriz rengini de tamamlanmış hali ile buradan paylaşacağım. :)

 
Scudo
çok hoş kadro gerçekten yollarda görmek isterim en kısa zamanda :)
 
Hayırlı olsun şimdiden heyecanlı bir fixie serüveni başlıyor burda yeniden.Merakla bekliyorum ileriki aşamalarını
 
@douach

Kadronun kendisi ile yaşıt orjinal göbeklerinin oluşu nedeniyle bisiklet single speed olarak toplanacak ve tabi ki her ne kadar bana ait bir proje olmasa da gidon ve gidon boynu dışında tamamen hazır gibi olmakla boya aşaması da fena olmadı. Umuyorum ki Özgür güzel bir bisiklet ortaya çıkartacak.
 
evet arkadaşlar. işlerimin yoğunluğu nedeniyle sadece yazılanları telefondan okuyordum. Doğukan arkadaşıma tekrar yardımı için teşekkür ediyorum. Boya aşaması tamamlandı. aceleye getirmemek için yavaş yavaş ilerliyorum. Doğukanın da dediği gibi sadece gidon boynu hariç hazır parçaları( single speed olarak)...

douach teşekkür ederim. foruma biraz olsun hareketlilik getirmek beni de heyecanlandırıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: horsepower
http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/IMG_20120923_172457copy-1.jpg
Boya rengi olarak 2 düşüncem vardı. süpriz olarak yeni bir boya tonu denemeye karar verdim. Özenle zımparalandıktan ve boyadan arındırıldıktan sonra boyayı bu nadide kadroya uygulamaya başladım. xb3 hakettiği değerde bir derinlikteki boyayla karşınızda.


http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/IMG_20120923_172109copy-1.jpg

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/IMG_20120923_172047copy-1.jpg
 
Yanlış anlamayın ama biraz daha kaliteli boyanabilir miydi?n Mesela neden elektrostatik boya veya fırın boya tercih etmediniz veya fotoraflar mı yanıltıyo beni?
 
@douach

Unutmayın ki statik boya da bir fırın boyadır.
Boya işçiliğinde de sorun yoktu sadece kumlama ya da 600'lük zımpara ile satıh düzeltilmediği için kadronun altındaki yüzey hoş durmuyor.
 
boyama konusunda sıkıntı olmadı. fakat kumlamaya vermediğim için bazı pürüzlükleri meydana geldi. aynı zamanda yıpranmışlığı göz önünde bulundurursak zımpara ile telafi edemeyeceğim yerler vardı ki o yerleri göstermek amacı ile son 2 fotoyu paylaştım. derseniz ki daha iyi olabilirmiydi? evet olabilirdi. daha detaylı olarak kumlamaya ve elektrostatık boyamaya gonderılmıs olsaydı yaklaşık 200 lira civarında ek bir masraf ortaya çıkacaktı. elbette değebilecek bir rakam. fakat bisikleti toplarken yenilerken önünüze bir hedef koyarsınız. ne kadar para ortaya koyabileceğinizi, neler yapmak istediğinizi vs.
Bu projemle eş olarak başka bisiklet projem olduğu ve onun bütçe bakımından daha ön planda olduğunu göz önünde bulundurursam bu durum biraz açıklanmış olur.

600 lük zımpara ile neden çok detaylı girmediğimde biraz aceleye gelmmiş olabilir. aslında çoğu yerde o zımpara kullanımım oldu fakat kadronun (özellikle ön lug kısmında) yorgunluk ve o zamanın işçiliğinden kaynaklanan işçilik hataları göze çarpmaktadır. bu nedenle de ön headtube kısmını detaylı olarak gözükmektedir. ileriki zamanlarda kadroya yapacağım yenilik düşüncesi ile sanırım beklentilerinizi karşılayabilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: horsepower
merhaba,
Gayet güzel oluyor.
Bu arada bir şey soracağım boyayı kaldırmak için neden kimyasal kullanmıyorsunuz.
 
@Sabri Atalay

daha önceki kadro yenilemelerimde boya sökücü kullandım nedense bu sefer tercih etmedım. çok nadir kullanılacak birşey oldugunu düşünüyorum. daha çok tas fırça tarzında aletlerle hallettim. aslında kullanabilirdim ama o anki kararlarım doğrultusunda böyle bir yok izledim sanırım.
 
@Sabri Atalay

teşekkür ederim bu arada.
 
Merhaba,
Renk çok sıra dışı olmuş.
Tamamen toplandığında çok güzel bir bisiklet çıkacağından eminim.
Kolay gelsin.
 
Rengini çok beğendim, gerçekten güzel olmuş. Rengi gördüğümde ilk aklıma gelen siyah parçalarla yada detaylarla çok hoş bir uyum oluşturacağı oldu.

Başka bir konuda daha sormuştum boyanın özelliğinin ne olduğunu 3 satırlık bir açıklama olmuştu cevabı :) Şimdi şöyle soruyorum, sanayideki bir boyacıdan nasıl isteyebiliriz bu özelliği? Sanayide ki bir boyacıda bulabilir miyiz bu özellikteki boyayı?
 
merhaba arkadaşlar. ahmet bey teşekkür ederim yorumun için.
harun bey öyle bir düşünce ile yola çıktım bende. ama çokta üstüne gidemedim. Başka bisiklet projem var aslında ona daha çok zaman ve para ayırabiliyorum. bu nedenle fazla zorlamadan fren kolu eksiğiyle fotoğrafları koyuyorum. fren kolu aslında var ama şimdilik bisikleti kullanmadığım için takmadım.

soruna gelince sanayide boyacıya gidip istediğin rengi belirtmelisin bu rengin adı dark gold. fakat boyacıda farklı bir isim olabilir renk kodunu bulabilirsen veya rengi alıp gösterirsen boyacıya onlar boyayı karıp veriyorlar. ayrıca tabi kendileri de boyarlar.

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/11.jpg

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/1.jpg

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/4-1.jpg

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/2-1.jpg

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/6.jpg

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/5-1.jpg

http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/3.jpg
 
Göbekler orjinal xb3 pantollu.
Arka fren Kharkov modeli Yine xb3 orjinali.
Jantlar orjinal olarak yeniden toparlanmıştır.
Gidon , gidon boynu ve selede değişikliğe gidilmiştir. (ömürleri miadını doldurduğu için.)
1962 Xb3 Kharkov böylece şimdilik bu durumdadır. Diğer bisiklet projelerimle ilgileneceğimden elimden de çıkarma düşüncem var gibi.
 
Eline sağlık özgür xb3 güzel duruyor doğrusu gidonu ve elçiklerin markası nedir (veya eskişehir içi biryerden temin ettiysen ) söylersen sevinirim he bide gidon boğazıyla çok iyi uyum sağlamış onuda öğrensem fena olmaz :)
 
gidon daha önceden vardı elimde. arkadaşımdan almıştım. boyunda başka bir bisikletten elime geçmişti. teşekkür ederim berkan. elciklerde aynı zamanda daha önceki topladığım bir bisikletten çıkardığım elcikler. çok orjinal ve aynı zamanda kadro ve gidonla uyum sağladı.
 
Geri