Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

XCR maşa bakımı (yardım)

Yılmaz C. SEZEN

Aktif Üye
Tepki
80
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selam dostlar.. Bisikletimin üstünde gelen suntour xcr maşayı bi cesaret açtım. Açma gerekçem ise piston her yaylandığında içerisinden kirli yağ tabakasının çıkması ve kilidinin çalışmaması .Samsunda adam gibi bir bisikletçi olmadığından dolayı bu işi ben yapmaya karar verdim. tabi açmadan önce forumda daha önceden açılmış maşaları ve yardım taleplerini okuyarak işe giriştim. Pistonları alt gövdeden ayırırken içerisinden kirli (paslı) yağlı su akmaya başladı.
http://i1251.photobucket.com/albums/hh548/yoldas553/0512201231451.jpg
Neyse suyu tamamen boşalttıktan sonra pistonun içini dışını (keçelerde dahil) wd40 ve benzeri yağlayıcı ürünler kullanarak temizleyip yağladım. Kilitleme mekanizması olan borunun içini gerekli alet edevat olmadığından dolayı açamadım o öyle kaldı... Maşayı sonra topladım yerine takıp deneme sürüşü yaptım. yaylanması gayet başarılı ve eskisi gibi içerisinden kirli yağ çıkmıyor olması sevindirici idi. Fakat aklıma takılan içerisinden akan o su oldu. Acaba o su amortisörün kendi yağımıydı yoksa yıkarken veya yağmurda içine girmiş su birikintisimiydi ? Su ise sorun yok ama kendi yağı boşalmış ise amortisörün ömrünü uzatayım daha iyi çalışsın derken, daha da kötü yapmayalım. Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum. Her sorunuma çözüm bulan bu forum elbet bunada yardımı dokunacaktır. Teşekkürler...

Scudo
Amortisörün bu kadar su dolması ve paslanması bisikletin iyi saklanmadığını ve / veya dere-kar suyu aldığına da işaret eder.

XCR amortisörün kilitli tarafını açamazsın; kapalı kartuştur. Açmaya kalkarsan içindeki nitrojenin basıncıyla fırlayan parçalar çok büyük sakatlık doğurur ve bir daha kullanılamaz.

Bu maşada yağ eklenecek bir kapalı sistem yok, arada bu şekilde açıp temizle; üst keçelerin içine gres sür, arada da az WD40 sık. Bırak kirli yağ çıksın, kupkuru olup paslanmasından iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz C. SEZEN
Eyvallah hocam beni aydınlattığın için. Bu yorumu okuduktan sonra iyiki içini açmışım diyorum. :) Bisikletimi yağmur çamur demeden her koşulda kullandım. Batum yolculuğunda da sağolsun yağmur hiç peşimizi bırakmadı. Ocak ayından bu yana 8000 km yol yapıldı ve ogünden buyana maşa ya hiç bakım yapılmamıştı. İyi oldu o hlde bunu öğrendiğim arda dediğiniz gibi açar temizlerim yine. Gerçi daha üst bi maşaya geçme zamanı geldi ama ...

peki, bu kilit mekanizmasının hiç tamir yolu yokmu ? bir de garanti kapsamına girermi acaba ?

Aslında tamiri basit, bana üst kapak fotolarını at buradan yardımcı olmaya çalışayım.

Garanti konusunda bisikleti / amortisörü aldığın yere danışman gerekir.

• Beğen
http://i1251.photobucket.com/albums/hh548/yoldas553/061220123149.jpg
http://i1251.photobucket.com/albums/hh548/yoldas553/061220123150.jpg
çok sevinirim cidden.eğer yapabileceğim birşey ise ben yapmak isterim.

Yılmaz bey xcr maşanın su alması doğrudur bende aynı maşadan kullandım ve aynı sorun bende de vardı su alması ve eski yumuşaklığını yitirmesi gibi 2 defa açıp temizleyip yağladım sol bacak içini sağ tarafta sıkıntı olmadı kilitlemesi çalışıyor benim maşada uzun süre yağmur çamurda kullanırsanız iç bacaklar paslanma da yapabilir benim sorunum paslanması ve bu paslanmayı giderememem.Sizin bildiğiniz bir paslanma önleyici veya giderici çözüm varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

• Beğen
@İslam Gölge
Evet kısmen bazı yerlerinde paslanma söz konusu (iç yani görünmeyen kısımlarda) bende ne yapıysam o paslardan kurtulamadım. nikelajı kalkmış resmen. Veya fabrikadan öyle geldi bilemeyiz, çünkü paslı olan yerlere baktığımda sürtecek bir yer göremedim. bende çözemedm yani kader arkadaşım :)

@Aybars Öge Sürücü

garanti yolu göründü desene.. Çok sağol hocam verdiğin bilgiler için..

Bende de XCR maşa kilitlememeye başladı şu içindeki metale bastırıyorum yine kilitlenmiyor. Çaresi yok mudur?
Önceden maşa bakımını kendim yapmıştım bunun da içini açsam bir şeyler bulabilir miyim ?
(link) gerekirse şu aletten alsam falan bişey çıkmaz mı ?

• Beğen
Tepkiler: keremturk15
Bilgisi olan yok mudur ??

Merak ettim doğrusu bi rez alalim #rez:)

Bisikletforum`u bu soruya cevapsizsa yapacak bisey yok galiba

Geri