Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Xiaomi den f/p oranı yüksek elektrikli katlanabilir bisiklet

Kerim KOÇAK

Forum Demirbaşı
Tepki
484
İsim
Kerim
Bisiklet
Bianchi
Merhabalar, bildiğiniz üzere fiyat/performans ürünleriyle tanıdığımız çin markalarından xiaomi qicycle ef1 videosu yayında. Şuana kadar gördüğüm elektrikli katlanabilir bisikletler arasında en alınabilir olanı.Ağırlığı menzili ve fiyatıyla gerçekten ilgimi çekti. Şu dönemde ciddi anlamda elektrikli katlanabilir bisikletlere ilgi duymuş durumdayım siz ne düşünüyorsunuz?Alternatif model öneriniz var mı?
İyi seyirler...

Fiyat en uygun şuan 4.949,00₺

İnceleme videosu

(link)

xiaomi.jpg

Bu bisiklet, 18650 lityum iyon pil ile güçlendirilmiş ve toplam kapasitesi 208.8Wh, bisiklet mesafesi 100 pct elektrik gücünde 45 km'ye kadar çıkabiliyor.
- Akıllı katlanır bisiklet bir seyir bilgisayarı ile birlikte gelir; bu nedenle, kilometre, hız, güç ve diğer verileri cep telefonu olmadan doğrudan görüntüleyebilir ve yerleşik alan 30 günlük sürüş verileri depolayabilir ve ayrıca bu veriler her an ihraç edilmektedir.
- Bisiklet, üç modlu vites değiştiriciyle donatılmıştır; bu da güçsüz olmadan bile sürüşü kolaylaştırır.
- TMM tork sensörü ve profesyonel elektrik güçlendirme sistemi ile donatılmış olan akıllı bisiklet, bisiklete yardımcı olmak için sırtınızın gücünü otomatik olarak algılar ve uygun elektrik gücünü üretir.
- Boyuna katlanır tasarım, kullanımı kolay ve bisiklet kasasına zarar vermez.
- Alüminyum alaşımlı çerçeve, hafif ve enfes.
- Maksimum yükleme: 75 kg

- Açılmamış boyut: 1247 mm x 556 mm x 928 mm
- Katlanmış boyut: 1000 mm x 450 mm x 650 mm
- Çerçeve: alüminyum alaşım
- Ön çatal: alüminyum alaşım
- Krank seti: alüminyum, 52T x 170mm
- Koltuk borusu: alüminyum, 33.9 x 580mm
- Hub: üç modlu vites değiştiricisi
- Ağırlık: 14.5kg
- Tekerlek boyutu: 16 inç
- Jant kenarı: 1250mm

- Nominal güç: 250W
- Nominal tork: 7,3 Nm
- Maksimum hız: 20km / s

- Tür: 18650 lithium ion batarya
- Çalışma mesafesi: yaklaşık 45km
- Kapasite: 5800mAh / 208.8Wh
- Şarj süresi: yaklaşık 3 saat
- Sınırlı şarj voltajı: 42V

- Frenleme yöntemleri: ön tekerlek için kaliper freni, arka tekerlek için IM31 makaralı fren
- Fren mesafesi: kuru halde 4 m'den fazla olmamalı, ıslak durumda 15 m'den (20 km / saat hız) fazla olmamalıdır.
- Ekran: 1,8 inç, 160 x 128 TFT

WhatsApp Image 2020-06-05 at 17.20.01.jpeg04.jpg05.jpg07.jpg

Son düzenleme:
Scudo
En alınabilir olanı demişsiniz ama kendiniz alıp deneyimlemeden mi yaptınız bu yorumu?
Kullanım tecrübenize dair bir şey göremedim, en alınabilir gibi de görünmüyor. Bataryası telefonumdan 1800mah yüksek. 83 kiloyum, bu bisiklet 75 maksimum taşıma kapasitesi diyor. 50 kiloluk bir kadın veya çocuk olsaydım belki alınabilirdi ama şu an gözüme oyuncak gibi görünüyor.
Bir de genel olarak anlayamadığım bir durum var. Piyasadaki 18650 boyutlarında ve 20ah civarındaki piller 2600-3000 mah arasında kapasiteye sahip. Pillere kıyasla devasa olan bu bisikletlere bu pillerden 5 tane koymak bile 10000 mah üzeri kapasite demek. Neden bunu yapmıyorlar da 5800 mah gibi bir kapasiteyle yetiniyorlar? Yeterli diyenler olabilir ama kim daha fazla menzil istemez ki? Bir Sony Vtc6 pil 35 lira. İnternette kendi elektrikli bisikletin yapan bir adam vardı. Bataryasını da bahsettiğim pillerden 20-30 tanesini bağlayarak kendisi yapıyordu basit bir devreyle beraber. Anlayamıyorum efendim. Ben hiçbir şey bilmiyor muyum acaba? Boş mu konuşuyorum? Tüm bunların mantıklı bir izahı var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
yorumlarınız aynen beni de düşündürdü. bu kadar az kapasite batarya konulmuş ki?

En alınabilir olanı demişsiniz ama kendiniz alıp deneyimlemeden mi yaptınız bu yorumu?
Kullanım tecrübenize dair bir şey göremedim, en alınabilir gibi de görünmüyor. Bataryası telefonumdan 1800mah yüksek. 83 kiloyum, bu bisiklet 75 maksimum taşıma kapasitesi diyor. 50 kiloluk bir kadın veya çocuk olsaydım belki alınabilirdi ama şu an gözüme oyuncak gibi görünüyor.
Bir de genel olarak anlayamadığım bir durum var. Piyasadaki 18650 boyutlarında ve 20ah civarındaki piller 2600-3000 mah arasında kapasiteye sahip. Pillere kıyasla devasa olan bu bisikletlere bu pillerden 5 tane koymak bile 10000 mah üzeri kapasite demek. Neden bunu yapmıyorlar da 5800 mah gibi bir kapasiteyle yetiniyorlar? Yeterli diyenler olabilir ama kim daha fazla menzil istemez ki? Bir Sony Vtc6 pil 35 lira. İnternette kendi elektrikli bisikletin yapan bir adam vardı. Bataryasını da bahsettiğim pillerden 20-30 tanesini bağlayarak kendisi yapıyordu basit bir devreyle beraber. Anlayamıyorum efendim. Ben hiçbir şey bilmiyor muyum acaba? Boş mu konuşuyorum? Tüm bunların mantıklı bir izahı var mıdır?

Merhabalar, videoyu izlediniz mi bilmiyorum bisiklet henüz çok yeni arkadaşım satın aldı.Ağırlık 75kg diyor evet videodada bahsettim bende 90 küsür kiloyum sorun olacağını sanmıyorum full karbon jantlı bisikletlerde bile 120kg ağırlık limiti varken 75kg olayı saçma evet.Bisikleti henüz kullanmadım ama detaylı test edip (yokuşlarda günlük kullanımda) video çekmeyi planlıyorum.Diğer konuya gelirsek haklısınız neden daha büyük pil koymuyor üreticiler bu sadece bisiklet için değil aslında otomobillerde, telefonlarımızdada aynı şekilde piyasada 150km menzilli elektrikli araçlar satılıyor aynı pilden neden daha fazla koyup daha yüksek menzil elde etmiyorlar.

Bu arada youtube da bisikletin yeni versiyonunu gördüm qicycle 2 diye geçiyor belki menzil artmış olabilir o versiyonda ülkemize gelirse onuda test ederiz

42v 5800mah diyor yalnız 42v diyor.. Telefonumdan biraz daha yüksek mah yazmışssınız ama telefondaki pil 3.7v :))

18650 piller ile 42volta ulaşması için 12 adet seri bağlanmış 18650 lazım. oldu 44volt. ama 44volt max 2200mah çıkar. Şimdi onu 5800mah yapabilmek için 44v 3 pil grubu demek. Toplam 36 adet 18650 pil olur buda ağırlıgı bi hayli artırır. Voltaj yükseldikçe motora giden kablolar incelir, motor sargıları incelir ve hafifler. Bu yuzde elektrikli bisikletlerde yüksek voltaj onemlidir. 12 v olsaydı motoru hayvani olurdu ve agır olurdu.

bir yanlışlık var batarya 5800 mah değil 18650 mah.
18650 pil boyutu. Bu gibi işlerde, el fenerlerinde, traş makinalarında, elektronik sigaralarda falan genelde bu piller kullanılır. 18mm çapında, 650mm uzunluğunda olduğunu gösterir. Aynı şekilde 21700, 20700, 18350 piller de vardır.
Merhabalar, videoyu izlediniz mi bilmiyorum bisiklet henüz çok yeni arkadaşım satın aldı.Ağırlık 75kg diyor evet videodada bahsettim bende 90 küsür kiloyum sorun olacağını sanmıyorum full karbon jantlı bisikletlerde bile 120kg ağırlık limiti varken 75kg olayı saçma evet.Bisikleti henüz kullanmadım ama detaylı test edip (yokuşlarda günlük kullanımda) video çekmeyi planlıyorum.Diğer konuya gelirsek haklısınız neden daha büyük pil koymuyor üreticiler bu sadece bisiklet için değil aslında otomobillerde, telefonlarımızdada aynı şekilde piyasada 150km menzilli elektrikli araçlar satılıyor aynı pilden neden daha fazla koyup daha yüksek menzil elde etmiyorlar.

Bu arada youtube da bisikletin yeni versiyonunu gördüm qicycle 2 diye geçiyor belki menzil artmış olabilir o versiyonda ülkemize gelirse onuda test ederiz
Videoyu sessiz ve hızlandırıp izledim çünkü zırt pırt müzik çalması rahatsız etti. Sadece bataryasını görmek için izledim. Kağıt üzerindeki bilgiler üzerinden yaptım yorumumu. Şahsen bu bisikletin beni Ankara yokuşlarından çıkaracağına hiç inancım yok. Hatta kağıt üzerinde 75 kg olması bile beni uzak tutar. Ama tasarımı falan çok beğendim gerçekten. Çok estetik olmuş. Çocuğum olsaydı ona alabilirdim.

42v 5800mah diyor yalnız 42v diyor.. Telefonumdan biraz daha yüksek mah yazmışssınız ama telefondaki pil 3.7v :))

18650 piller ile 42volta ulaşması için 12 adet seri bağlanmış 18650 lazım. oldu 44volt. ama 44volt max 2200mah çıkar. Şimdi onu 5800mah yapabilmek için 44v 3 pil grubu demek. Toplam 36 adet 18650 pil olur buda ağırlıgı bi hayli artırır. Voltaj yükseldikçe motora giden kablolar incelir, motor sargıları incelir ve hafifler. Bu yuzde elektrikli bisikletlerde yüksek voltaj onemlidir. 12 v olsaydı motoru hayvani olurdu ve agır olurdu.
İşte böyle cahilliğime son verecek adamlar lazım. Çok teşekkürler, aydınlattınız. Şimdi anlayabildim biraz durumu.

18650 pil boyutu. Bu gibi işlerde, el fenerlerinde, traş makinalarında, elektronik sigaralarda falan genelde bu piller kullanılır. 18mm çapında, 650mm uzunluğunda olduğunu gösterir. Aynı şekilde 21700, 20700, 18350 piller de vardır.

Videoyu sessiz ve hızlandırıp izledim çünkü zırt pırt müzik çalması rahatsız etti. Sadece bataryasını görmek için izledim. Kağıt üzerindeki bilgiler üzerinden yaptım yorumumu. Şahsen bu bisikletin beni Ankara yokuşlarından çıkaracağına hiç inancım yok. Hatta kağıt üzerinde 75 kg olması bile beni uzak tutar. Ama tasarımı falan çok beğendim gerçekten. Çok estetik olmuş. Çocuğum olsaydı ona alabilirdim.

Kendi tecrübemizden bahsetmediğimizi söylemişsiniz ama videoyu sessiz izlemişsiniz değişik bi bakış açısı olmuş :D yokuş testi ve ağırlık testi bizzat kendim kullanıp yapacağım bakalım beni taşıyabilecek mi

Arkadaşlar merhaba, yabancı bir çok siteden araştırdım max ağırlık limiti 100kg olarak belirtilmiş hatta bizzat resmi sitesinden manual pdf ini indirdim ordada 100kg yazıyor sanırım türkiye sayfasında bir hata oldu bisikleti test edip tecrübelerimi aktaracağım yeni bir video hazırlıyorum

Vallahi ben ikna oldum ve beğendim. Teşekkür ederim emekleriniz için.

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
Uzun boylulara göre değil sanırım.

xiaomi.jpg

@Prisode Evet farklı. Bu çok daha alt seviye bir bisiklet. Zaten fiyatından belli ediyor kendini.

Ben 4 yıldır kullanıyorum mükemmel bir bisiklet Sadece menzilinde küçük bir azalma oldu tahmin ediyorum %10 kadar
1500 kilometre toplam yol yapmışım bisikletle tabii bunun yarısı bayır inmek yarısı da bayır çıkmak olarak düşünülürse toplamda 10 kilometre dikbayır çıkılabilir diye tahmin ediyorum zaten düz yolda elektriğe ihtiyacınız olmaz

Geri