Biraz fikir vermesi için yazıyorum
*Sele boyu ayarlanırken mevcut iç bacak uzunluğunun 10 cm daha kısası hesaba alınır yani 80 cm iç bacak uzunluğu varsa 70 cm sele yüksekliği oluyor
tabi ki bir bacağımızın 1-2 cm kısa olduğunu ve aynakol uzunluğunu hesaba katarsak sonuçlar 1-2 cm değişebiliyor bir de bisikletimiz yoksa ve kendimiz iç bacağımızı uzun(en az 60 cm) su terazisi olmadan ölçersek %30 hata payı olabiliyor ben su terazisi kullandım olması gerekenden uzun ölçütüm sonuç pişmanım
şimdi bikefit e gitsem ayrı bir dert satsam ayrı bir dert mecbur böyle sürüyorum bisikleti çok fazla ağrı çekmesem de kontrol ederken zorlanıyorum traktör gibi geliyor
%100 kesin diye bir şey yok sonuçlar değişebiliyor 10cm diyorum da hata payını hesaba katmak lazım bir de ayakkabı var tabi 1-2 cm de oradan gelir
XS 664-764 diyor yani = 76cm ile 86cm bacak arası için uygun benim bisiklet merida ama buradan baktığımda M kadroya yakın bir geometrisi var demek ki bende XS beden alsam tam gelecekti
S 704-804 = 80cm-90cm bacak uzunluğu
M 735-835 = 83cm-93cm bacak uzunluğu
Yazdığım yazı kesin olmamakla beraber ufak bir fikir vermek içindir internetten duyduklarınıza ve youtuberlara inanmanızı tavsiye etmiyorum az izlenmesi olan youtuberlar biraz güvenilir olabilir onun dışında izlemeyin bile