Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ya bisiklete binmeyi bilmiyorsam...

T

tahir kara

Silinmiş hesap
Merhaba...

Bisiklete binmeyi bilmiyorum... :eek: Ve yarın bir bisiklet alıp içimde kalan bu ukteden artık kurtulmak istiyorum... yaşım 30 ;)

E insan konudan bu kadar uzak olunca hiç bir şey de bilmiyor... Fiyat olarak araştırınca bütçeme (300lira civarı) en yakın olanlar Bianchi'nin dağ bisikleti modelleri oldu... Öğrenmek istediğim dağ bisikleti - şehir bisikleti farkeder mi benim için; öğrenmede zorluk bakımından?

Fikir verebilirseniz sevinirim... Teşekkürler...
 
Scudo
Merhabalar şimdiden hayırlı olsun :) Sorunuza cevap vereyim dag bisikletleri klasik 26" jantlıları kastediyorsanız onları kullanmanız baslangıcta cok daha iyi olur.Yol bisikletleri genelde 28" jant ve ince teker oldugunda dengelemek başta zor olabilir.Ayrıca tavsiyem bianchi düşünüyorsanız speed modeline bak.Mümkün oldugunca sadece ön amortisörlü bisiklet düşünün gerçi bianchi speed'in kadrosu çelikten yani biraz agır olabilir ama bunlar yeni baslayanlar icin cok da ayırt edici olmayabilir ve o bütceyle alüminyum kadrolu(celige oranla daha hafif) ve tek amortisörlü bir bisiklet almak biraz zor olabilir.Eger o civarda baska bir ürün düşünürseniz Salcano Ng 650'ye de bakın derim.(V frenli olanı indirimle belki 300'e cekerler piyasada baslangıc fiyatı 350 diye geciyor genelde)

Bisiklet alırken üstte belirttim mümkünse tek amortisör olmasına ayrıca alüminyum kadrosu olmasına dikkat edin.Kadro hesabı diye bir muhabbet var kafanızı karıstırmasın düz hesabı şöyle: 1.70 boya 17" kadro 1.80 m boya 18" kadro aşağı yukarı denk düşüyor.Yalnız bacak içi boy hesabı denilen muhabbete girmektense tavsiyem gidin boyunuza denk düşen kadroya bakın binin bi tur atın sonra bi büyük ve kücügü varsa bakın.En rahat olanı alın.Şimdilik bu kadar :)
 
Önce bisiklet kiralayarak biraz pratik yapın derim...
Düşük ihtimal ama belki de bisiklet tutkusuna kapılmazsınız, ya da tam tersi fazlasıyla kapılır ve neden daha iyi bir bisiklet almadım dersiniz...

Önce kullamayı öğrenin sonra 2 tür bisikleti de kiralayarak kendinize göre olanı seçin derim...
 
Hayırlı olsun umarım kısa zamanda sürmeyi öğrenirsiniz. Şahsi fikrimce Aliminyum kadro yerine çelik kadro almanız daha iyi gibi geliyor, tabi bu benim tamamen şahsi fikrim, çelik kadroda söylediğiniz bütçeye en uygun bisiklette Veysel Yılmaz`ın söylediği gibi bianchi speed olur.
peki neden çelik kadro derseniz, yeni öğreneceksiniz, düşersiniz kalkarsanız, sağı solu vurur ezilir büzülür falanlar filanlar, aliminyum kırıldımı kadroyu çöpe at gitsin, ama çelik kadroyu her yerde kaynak yaptırabilirsiniz. Ufak bir düşmede bile bisiklete gelecek bir darbede çok ilginç hasarlar olabiliyor. Umarım kazasız belasız kolayca öğrenirsiniz.
Hevesinizin kaçmaması dileğiyle.
 
  • Beğen
Tepkiler: Veysel Yılmaz
@emir arıca

bende emir abi gibi düşünüyorum bence ögrenene kadar 1-2 günü gecmez bisiklet kiralayın genelde kiralık bisikletler orta kalite bisikletler oluyor daha rahat kavrarsınız bisiklet sürmeyi ve büyük ihtimal bütcenizi biraz daha arttırmak isteyeceksiniz bir tavsiyemde bisiklet alırken ilk başta donanıma deilde kadroya önem verin yani bence bianchi deilde fiyat /kalite oranı iyi olan markalara bak mesela sedona borla gayet iyi bir secim olacakdır sizin için (link)
ama tabi bütce 300 demişsiniz biliyorum ama inanın ilk başlangıcta bütcenizin en üst seviyesini belirleyin o şekilde bir bisiklet alın sonucta bisiklet bir hobi oldugu kadar canınızı emanet eddiğiniz en önemli dostunuz olucakdır
 
  • Beğen
Tepkiler: emir arıca
yanıtlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim... kiralama konusunu bilmediğim için düşünmemiştim, araştıracağım... Açıkçası mahalledeki iki bisiklet bayiindeki duruma göre hareket edeceğim biraz, başka bir yerden alma/kiralama durumunda kalmak istemiyorum şu an için...

özellikle Alkan beyin yanıtına cevaben; almak durumunda kalırsam da fazla inceleme, daha doğrusu teknik özelliklere kaptırmayacağım kendimi; çünkü oldukça zor karar veren biri olarak buna dalarsam aylar alabilir ( bir fotoğraf makinesini 1 senede, manavda hangi domatesi alacağıma 15-20 dakikada karar verme deneyimlerimden yola çıkarak :) )...

tekrar teşekkürler... eğer yeni fikirler ve tavsiyeler verecekler olursa lütfen devam etsinler.. google da biraz arayınca aslında bisiklete binmeyi bilmemek konusunda hiç de yalnız olmadığımı gördüm... :) ben de şayet bir aşama kaydedersem buradan yorumda bulunacağım...
 
Dengeyi sağlamayı öğrenmek için seleyi en aşağıda tutun.Seleye oturduktan sonra pedallara hiç dokunmadan sadece ayaklarınızla itekleme hareketleri arada sıradada ayakları yerden bir karış kaldırarak denge sağlama çalışmaları yapın.Bu çalışmaları yaparken pedalları sökebilirsinizde sizin tercihinize kalmış.Dengede durmayı öğrendikten sonra pedalları takıp çevirmeye çalışıp dengede durmanız çok kolay olacaktır.
 
Kesinlikle çift amortisörlü bir bisiklet almayınız...Bütçenize göre zaten çelik kadro olacaktır. Bisikletin yanında eldiven ve kask almayı lütfen unutmayın. Özellikle öğrenme aşamasında çok lazım olacaklardır hatta mümkünse dizlik de alınız. Yol bisikleti almanızı tavsiye etmem dağ bisikleti işinizi görecektir.
 
Ben de yaklaşık 15 yıl bisikletin selesine bile oturmadım ancak geçen ay bisiklet alırken denemek için seleye oturdum ve hiç zorluk çekmedim.Yani aslında hiç unutulmuyormuş çocukluğunda bisiklete binenlerin bisiklete binmesi.o yüzden sıkıntı olmaz fazla.
 
yaa arkadaşlar geçen yazdan beri bir bisiklete binmeyi öğrenemedim...bende mi bi sorun var acaba? yanınızda arkanızda bir tek insan olmadan nasıl bisiklete binmeyi öğrenebilirsiniz?ben de bisikletçiye gidip para teklif etmeyi düşünüyorum:(..kardeş rica etsem bi el atar mısın diicem,başka çaarem kalmadı,umarım yardımsever bi insan evladı çıkar o da....çocukluğumdan falan öğrenmişliğim yok,yaş 30+ ilk kez geçen yaz sele üstüne çıktım,mahalleden bi çocuğa iteklettim,en sonunda çocuğa acıdım,azad ettim..bu arada tam da biraz biraz ilerleme kaydetmiştim ki yarım kaldı herşey..bu yaz umudum vardı,haala kaybetmiş diilim bi bakıcam umarım adam oruç falan tutmuyordur,ne zor işmiş yaa,kursu varsa kursuna gidicem diyince de millet gülüyo,bisikletin kursumu olur diye, ee bi el at o zaman da öğret maadem...mantıksız mantıksız çözümlemeler...:( yok mu istanbulda bu beceriyi öğreten bi yer,ya da allah aşkına "tek başına bisiklet sürmeyi nasıl becerebilirsiniz???" sorusunun cevabını bilen bir müslüman evladı yok mu? hristiyan da olabilir,katolik,protestan farketmez:((
 
Öncelikle selenizi mümkün oldğunca aşağıda tutun çünkü seleye oturana kadar dengenizi sağlayamayabilirsiniz o yüzden selenizi kendi boyunuza göre tam olarak ayarlayın seleye oturun pedalı yukarıya doğru alın ve pedala basarken diğer ayağınıza diğer pedala koyun ve ilerlemeye başlayın biraz gezdikten sonra fren yapıp dengeli bir şekilde bisikletten inmeye çalışın sonra tekrardan bu şekilde devam ederek pratikler yapın emin olun bu pratikle en fazla 3 - 5 saat içinde bisikleti kontrol edebilecek duruma gelirsiniz
 
Bisiklete binmeyi bilmeyen arkadaşlara,
Çocuklara bisiklete binmeyi öğreten yazılar ve yine üreticilerin roller ya da taytay dedikleri aletlerin çalışma prensibi esas alınıp bisiklet öğrenilebilir.
Yine de yapamadım diyenlere yardımcı olurum. Kolay gelsin
 
@gülden öztürk

Selam, oturduğunuz bölgede hafta sonları biraraya gelen bisikletçiler oluyordur, bu forumdan takip edebilirsiniz, öncelikle bir hafta sonu biraraya gelin hem yardım ederler hem de kolay cesaret kazanırsınız, bilenlerin yanında daha kolay oluyor.

kızım 7 yaşındayken iki teker üzerinde gitmesini nasıl sağladım kısaca anlatayım: tatilde keşan eriklideydik, bisiklet kiralayan bir yer vardı. bisikleti alıp düz toprak bir arazi bulduk. önce gidonu tutuyordum. sonra sele borusunu tutarak gitmesini sağlıyordum. kızıma söylemeden bazen sele borusunu bırakıyordum ve sürüyordu, beni de göremediği için desteklediğimi sanıyordu! ben de böyle öğrenmiştim.

tecrübeli birilerinin olması gerekir, cesaret için.
 
Ben de 15 yıldır pedala ayak koymamıştım ama 1 dakika sürmedi alışmam. Hemen öğrenilebilen bir şey,tabi daha önce binenler için. Ama hiç binmeyen birisi bile öğrenebilir kısa zamanda.
 
Geri