Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağ gibi kayan bisiklet nasıl olur?

Kayıt
18 Nisan 2010
Mesaj
63
Tepki
5
Şehir
Mersin
Arkadaşlar merhaba, ben foruma yeni üye oldum. Küçük yaştan beri bisiklet benim için çok önemli bir şeydi. Maddi imkanım olmadığı için vasat bisikletlere binmek zorunda kaldım. Uzun süre İstanbul"da yaşadım, orada bisiklete binmek zor olduğundan binemedim. Şimdi Mersin"de yaşıyorum ve bisiklete binebilirim, kesinlikle de bineceğim. Anlamadığım şu; forumda yağ gibi kayan bisikletlerden bahsediliyor, ben yıllarca vasat bisikletlere bindiğim için (pinokyo, bisan) yağ gibi kavramına anlam veremiyorum. Birçok arkadaşa belki anlamsız gelecek ama belki bir kez binseydim algılayabilirdim yağ gibi lafını. :) Şimdilik 2. el bir bisiklet alıcam, biraz masraf edip bir süre onu kullanıp artısı eksisi nedir idrak edip, ilerleyen zamanlarda imkan olursa daha kaliteli bir bisiklet almak istiyorum. Belki bir gün ben de yağ gibi kayan bir bisiklet sahibi olurum. :) Saygılar.
 
Scudo
tahmini ayırdığınız bütçe nedir?
400- 600 tl arası yağ gibi kayan (sizin tabirinzle)bir bisiklete sahip olabilirsiniz tabi daha yüksek fiyatlarada mevcut
akıntısı güzel olan yormaya hafif anlamına gelir eminim binince anlarsınız yağ gibi kayan bir bisiklet isterseniz ve arazide falan kullanmıyacaksanız 28 jant şehir bisikletlerine bakmanızı tavsiye ederim iyi günler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cebrail Tunç
Hasan kardeş bütçe ayırmaya gerek kalmadı, zaten bütçe de ayıramazdım, eli ayağı düzgün bisikletler 500tl den başlıyor,akvaryumla bir bisiklet takas ettim, fotoğrafını ekliyorum. Bu bisikletle, ki "bir miktar" tamirat tadilat yapılması gerekiyor, çok da yağ gibi kayamam sanırım. Ama şimdilik bana yeter de artar zannediyorum. Bu arazi bisikleti midir acaba? Yol bisikletlerinde yay bulunmuyor galiba.
 
Vites donanımı düzgün ,ayarları tam,lastikleri yalpa yapmayan bakımlı bisiklet için yağ gibi kayıp gider diyebilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cebrail Tunç
Teşekkürler. Yavaş yavaş öğrenicez tabikl :) Lastikler az da olsa yalpa yapıyorsa ne yapmak lazım, komple tekerleri mi değiştirmeliyiz? Fotografı eklememişim şimdi ekledim. Saygılar.

http://img23.imageshack.us/img23/8266/26078203.jpg
 
Bugün bazı parçaları değiştirdim.

http://img22.imageshack.us/img22/6665/s6308892.jpg
 
Geri