Aynı yağı kullanıyorum. (Muc-off Dry Lube) Aynı marka, aynı model ürünün dahi birinin ötekini tutmadığı izlenimine kapıldım. Sizde kararma yok ama bende var. Zinciri çıkarıp kusursuz şekilde temizliyorum. Her baklaya bir damla olacak şekilde yağlayıp fazlasını siliyorum. 30km sonra zinciri tekrar silecek olsam simsiyah kusuyor. Paylaştığınız fotoğraftaki zincir yağlanıp yol gitmiş hali ise cidden çok ilginç.
Muc-off Dry Lube türü yağlar wax tabanlı diye geçiyor. Yani kimyasal içinde çözdürülmüş parafin içeriyorlar diye anlıyorum. Uygulamadan sonra kimyasal uçup geride parafin kalması ve kuru olması gerekir diye düşünüyorum. Fakat benim zincir hiç de kuru görünmüyor.
Bu arada yüzey sürtünmesi olan metallerin akışkan formda bir yağlayıcı ile çalıştığında, hangi yağ olursa olsun kararmanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Aslında kararan yağ değil. Kararma sebebi ortamdan gelen kir de değil. Metal yüzeyinden aşınan mikro partiküller kaçnılmaz olarak o rengi veriyor.
Ortalama 150km de bir zincir temizliği ve yağlama yapıyorum. Bir sonrakinde tamamen farklı amaçla bulundurduğum sıradan makine yağını deneyeceğim. Pislik toplama konusunda çok kötü sonuçlanmazsa onunla devam ederim gibi geliyor, bakalım...