Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmur yemiş Brooks B17

therkut

Aktif Üye
Tepki
131
İsim
Erkut
Bugün yoğun yağmur altında 4 saat pedalladım fakat selemin durumunu hiç düşünmemiştim. deri bir hayli gevşek durumda ve içine bir hayli su işlemiş. Yapabileceğim en iyi şey nedir? Kalıcı olarak bir etki bırakır mı? Kılıfları varmış bunun için onlardan temin etmem gerekecek sanırım çünkü yağmurlu sürüşden büyük keyif aldım, bu kılıflar ile ilgili marka öneriniz varsa memnun olurum.

E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Su anda yapılabilecek ne var bilmiyorum ama ben b17'imi alir almaz dechatlon'dan su gecirmez kilif alip çantama koymustum.

Kurusun diye guneşe birakmayin kalorifere koymayın, kremini icine ve disina sürüp bekleyin bence..

• Beğen
Tepkiler: oguzturkol
Yağmurda ayakkabı ne oluyorsa buna da aynı şey olmalı. Yani kendi halinde kurumalı sanırım. Yoksa o kadar parayı bunamı veriyor insanlar.

Deri sele degil, deri diger urunler icin de normal bir davranis bu. Eger biz insanlar gibi icinde su olsa da o zaman burus burus olurdu.

Suyunu akitmaya birakin. Kendi halinde kuruyunce eskisi gibi olur.

İki yıldır her koşulda kullandım,kılcal çatlaklar haricinde bir deformasyon yok.Aldığımda bir kez yağlamıştım bu aralar bir tekrar geçebilirim.Gerdirmeye de gerek olmadı.Bahçede durduğu sırada yıpranmasın diye silikon bir kılıf ile koruyorum ama başka bir işleme ihtiyaç duymuyorum.Doğal deformasyon var ama ben seviyorum.

@therkut hocam fabrika ile de iletişime geçebilirsin. ürünü kurtarman konusunda en doğru yöntemi size aktaracaklardır.

brooks un Türkiye bayisiyle iletişime geçin bence. Gerekli yöntemi size söyleyeceklerdir diye umuyorum.

Aklıma gelen en iyi çözüm pirincin içine gömmek. Kurusun diye sıcak bir yere koymak ya da direk güneşe maruz bırakmak deformasyonu arttırabilir.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Dünya turlarında kullanılan sele, yağmur görmemiş, ya da her yağmur sonrası bir kurutma işlemiyle karşılaşmış olamaz.

Düşünmeyin ve herhangi bir işleme gerek duymayın derim.
Kendime de aynı seleden almış bulunmaktayım ayrıca.

@therkut Derici olarak önerim iyice kurumasını bekleyin, arada yüzeyi vazalinleyin. Kuruduğunda deri toplar, eski haline gelir, yüzeyde hasar oluşmasın diye vazalin yeterli olacaktır.
Birde yanınızda vazalin taşıyın, yağmur yağdığında vazalinlerseniz derideki gözenekler kapanacağından su emmez :)

Bezle abartmadan silin. Ardından hava akımının olduğu bir bölgede bırakın kendi kendine kurusun. Kuruduktan sonra da üstten ve alttan proofide ile yağlarsınız.
Özellikle kurutmaya çalışmayın (saç kurutma makinesi vs.).
Bir daha da çıkmadan hava durumuna bakıp gerekiyorsa kendi sele kılıfını yanınıza alın. Unutursanız da bakkal-marketten alacağınız bir poşet gayet iyi iş görüyor. Hiç ıslanmadan poşeti-kılıfı geçirin.

(link)

sele için bir şey bilmiyorum ama sele kılıfı için btwin in confort jelleri var bütçenide çok zorlamaz 30 tl falandır.

Deri selenizi bir sele koruyucu ile nemden korumalısınız. Sele ıslakken sürüş yaparsanız derinin rengi kıyafetinizi lekeleyebilir. Islak selenizin doğal bir şekilde kurumasına izin verin.
Sele ıslakken asla germeyin ve bakım jeli (Proofide) uygulamayın.
Kaynak: (link)

İyi forumlar.

Anlaşılan turcular goretex kıkıf alıp öyle kullanacak :)
Şaka bir yana ingiltere gibi çok yağışlı bir yerde bu seleyi nasıl kullanabiliyorlar? Kılıfla sürülmesini tavsiye etmiş. Kılıfla sürünce derinin ne özelliği kalıyor?
Aklıma şöyle bir şey geldi: su geçirmez atakkabı alırken satıcı size birde su geçirmez boya satmaya kalkar, fakat siz ayakkabının kullanma kılavuzunu okuduğunuzda öğrenirsiniz ki su geçirmezlik özelliğini goretex malzeme yapıyor ve hiç bir bakım, boya vs olmadan bu özelliğini koruyor. Bence deri yerine uzayda bile kullanılan sentetik kaliteli ürünler daha uzun ömürlü olur.

• Beğen
Tepkiler: engin444
Sele kurudu, şekli bir hayli değişti. bugün 20kmlik sürüşte rahatsız etti. Firmayla temasa geçeceğim bakalım ne önerecekler.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/358d9b87755b1e79e1190a97808fce2b.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/b4e885da803d67426b056316d301450f.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/623e2091503e7270f34ed15b01030a6d.jpg

Civatasından gerdirmeyi denediniz mi?

İşlem yapmadım, brooks'un yönlendirmesine göre hareket edeceğim

Acele etmeyin deri çabuk kurumaz. Kuruyuncada gerginleşir, hatta çatlamaya başlar. Ayakkabı gibi düşünün, gazege basın :)
Şaka bir yana Kuruyunca düzelir ama kuruyana kadarda şekli bozulmaması için binmemek gerekir.

@çağrı canDokunarak baktığımda kuru gözüküyor. Sertliği de eskisi gibi oldu ama şekli böyle kaldı. Sizce eski seleyi takıp bir kaç hafta kadar buna dokunmamak daha mı uygun olur?

Geri