Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurlu havalarda panço mu yağmurluk mu?

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu yıl maşallahı mı var desem havalar güzel geçiyor. Gerçi yağmur yağmazsada olmuyor. Yine herşey zamanında yaşanacak. Kış kışlığını yapacak. Sonra barajlar kurudu diyoruz. Soğuğa karşı bir şekilde donanımlı olsakta gecikmiş yağışlar geldimi araba kullananlar gülecek bize: Sizin sevdanız buraya kadarmış. Oysaki bisiklet bizim yaz-kış vazgeçilmezimiz, kıymetlimisss. Yağmurda çamurda sevdamızdan vazgeçmek bize haramsa nasıl arzı endam edeceğiz selede. Şu sarı, mor yağmurluklar belediyenin park bahçe görevlisi intibanı veriyor. (benzetme kesinlikle küçümseme içermemektedir) Yağmurdan yeterli koruma sağlayacağınıda pek sanmıyorum. Birde panço yağmurluk var. Bir kısmımızın askerlikten aşina olduğu bu yağmurluk yağmurlu havalarda bisiklet sürücüsüne tam koruma sağlar gibi görünüyor. Lakin etek kısmı uzun olduğundan arka tekere değermi veya hareketi kısıtlarmı gibi sakıncalarımda var. 270 gram ağırlık uzun turlarda yanımızda yük teşkil etmeyecek kabul edilebilir bir değer. Bu konuda özellikle yağmurlu havalarda panço kullananların yorumlarını bekliyoruz.

Scudo
Sezon başında dekatlondan önü uzun arkası kısa yağmurluk almıştım. Birde bisiklet pantolonu alırsanız sorununuz kalmaz. Dereye bile girersiniz.
Tek problem, aldığım yağmurluktan başka getirmediler. Kalmamış olabilir.

Bahsettiğim yağmurluğu en ağır şartta test ettim hatta tecrübe ettim(karadeniz fırtınası). 2 Kez fırtınaya yakalandım 1 kez fırtınaya göz göre göre girmek durumunda kaldım. Sonuç olarak gayet başarılıydı.

Eğer bahsettiğim ürüne rastlarsanız direkt alın.

Ayrıca belirtmek isterim. Mevsim normallerinde değiliz. Havaların maşallahı yok, aksine felaket için güç topluyor.
Doğa öfkesini bizden felaket ile çıkartacak. Dengeyi kasıtlı olarak bozuyoruz, hesaplaşma vakti uzak değil.
Tedbir almayın, bunu hak ediyoruz.

Yağmurlu sıcak havalarda panço (tropikal kuşak), yağmurlu, rüzgarlı, karlı soğuk havalarda yağmurluk.

bende kışın işe giderken bisiklet için motorcu tulumu alayım diyorum.
iş görmezmi?

Tchibo da unisex yağmurluklar var gayet iş görür türden sadece üst ama , kapşonlu falan . Altına ayrıca pantolonlardan alırsanız decathlonda var ucuz yollu ihtiyacınızı halledebilirsiniz. şu aybaşı gelsin aynı şekilde bir takım da ben çekecem :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Sezon başında dekatlondan önü uzun arkası kısa yağmurluk almıştım. Birde bisiklet pantolonu alırsanız sorununuz kalmaz. Dereye bile girersiniz.
Tek problem, aldığım yağmurluktan başka getirmediler. Kalmamış olabilir.

Bahsettiğim yağmurluğu en ağır şartta test ettim hatta tecrübe ettim(karadeniz fırtınası). 2 Kez fırtınaya yakalandım 1 kez fırtınaya göz göre göre girmek durumunda kaldım. Sonuç olarak gayet başarılıydı.

Eğer bahsettiğim ürüne rastlarsanız direkt alın.

Ayrıca belirtmek isterim. Mevsim normallerinde değiliz. Havaların maşallahı yok, aksine felaket için güç topluyor.
Doğa öfkesini bizden felaket ile çıkartacak. Dengeyi kasıtlı olarak bozuyoruz, hesaplaşma vakti uzak değil.
Tedbir almayın, bunu hak ediyoruz.

(link) Bundan mı bahsediyorsunuz acaba? @sedat_slave

(link)
Linkteki ürünü satın aldım. Henüz yağmurda deneme fırsatım olmadı , ama kalıbı ve arka su geçirmez cepleri normal bir yağmurluğa göre çok daha iyi iş görür. Ayrıca gece sürüşlerinde baya bir dikkat çekiyor.

Yine kış geldi yine aynı muhabbetler =) Alt için Decathlon'dan su geçirmez (link) almıştım henüz kullanmadım. Üst olarak ne alacağıma hala karar veremedim. 2 yıldır (link) softshell ceketi kullanıyorum ama hiç yağmurda denemedim. Zaten açıklamasında da "Kollarda ve montun ön kısmında yağmura karşı koruma" yazıyor. Yani tam bir koruma yok. Bu ceketin üzerine de yağmurluk giyilmez herhalde fazla kat olur. Bunun yerine su geçirmeyen bir şey giymem lazım ama onu bulamadım. Varsa tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Yine kış geldi yine aynı muhabbetler =) Alt için Decathlon'dan su geçirmez (link) almıştım henüz kullanmadım. Üst olarak ne alacağıma hala karar veremedim. 2 yıldır (link) softshell ceketi kullanıyorum ama hiç yağmurda denemedim. Zaten açıklamasında da "Kollarda ve montun ön kısmında yağmura karşı koruma" yazıyor. Yani tam bir koruma yok. Bu ceketin üzerine de yağmurluk giyilmez herhalde fazla kat olur. Bunun yerine su geçirmeyen bir şey giymem lazım ama onu bulamadım. Varsa tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Softshell + yağmurluk çok soğuk havalar için birlikte kullanılabilir aslında.Ayrıca Yağışsız ve soğuk havalarda softshell , yağışlı havalarda da uzun kollu kışlık bir forma üzerine yağmurluk kullanılabilir. Rüzgarı da ciddi oranda kesiyor çünkü yağmurluk.
Kullandığım yağmurluğun özelliklerine bakarken şöyle bir bilgi iliştirmişler. Her yağmurluğun efora uygun olmadığı gerçeğini öğrenmiş oldum ve biraz araştıracağım bu konuyu.

Kumaşın nefes alan özellikte olup olmadığını öğrenmek için buharlaşma direnci (RET) ölçülür (ISO 11092 standardını temel alan test) Direnç azaldıkça, kumaşın aktivite sırasında vücudun ürettiği su buharını dışarı atma oranı ile nefes alma özelliği artar.
• RET<6: çok yüksek oranda nefes alan kumaş, en yoğun efor
RET 6 - 12: yüksek nefes alabilirlik, orta seviye efor
• RET 12 - 20: orta seviyede nefes alabilirlik, efor sırasında tercih edilmez
• RET >20 : az nefes alır, efora uygun değil

@ersnpk maalesef yağmurluk olarak işinizi görmeyecektir o ürün. Ancak rüzgarlık olarak kullanabilirsiniz.

(link)
Linkteki ürünü satın aldım. Henüz yağmurda deneme fırsatım olmadı , ama kalıbı ve arka su geçirmez cepleri normal bir yağmurluğa göre çok daha iyi iş görür. Ayrıca gece sürüşlerinde baya bir dikkat çekiyor.
Ürün özelliklerinde de yazdığı üzere çiseleyen yağmura karşı koruyor bu ürün. Daha önce 100 - 500 serilerini denedim. Bu ürün de aynı kumaşla yapılmış. Malesef söz konusu çiseleyen yağmurdan fazla bir beklentiye girmeyin derim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ürün özelliklerinde de yazdığı üzere çiseleyen yağmura karşı koruyor bu ürün. Daha önce 100 - 500 serilerini denedim. Bu ürün de aynı kumaşla yapılmış. Malesef söz konusu çiseleyen yağmurdan fazla bir beklentiye girmeyin derim.
O zaman iade yolları görünüyor bana. Teşekkür ederim bilgilendirme için

Bu (link) iş görür mü acaba? Su tutmaz yüzey diyor. İçi polar olduğu için, pedli taytın üstüne giyip çıkacağım.

Bu (link) iş görür mü acaba? Su tutmaz yüzey diyor. İçi polar olduğu için, pedli taytın üstüne giyip çıkacağım.
Gereğinden fazla sıcak tutar gibi geldi bana : )

@ersnpk Kış günü 5-10 derece gibi havalarda kullanınca iyi olmaz mı?

@Burak Altaç Düz mantık bakınca gayet iş görür duruyor , ama bisikletle efor halindeyken hissedeceğiniz sıcaklık konusunda düşündürdü. Nefes alan teri dışarı atan bir yapısı da yok özelliklerinden anladığım kadarıyla.

Pantolon baktığınıza göre günlük kullanım için arıyorsunuz diye düşünüyorum. Pedli tayt yerine pedli boxerlara bakın derim. Tayt kullanacak veya antrenman yapacaksanız kışlık taytlara yönelin. Pantolon hem kadanslı çevirirken zorlar hem de taytla giyerseniz teriniz içeride hapsolur, üşütürsünüz.

@BerkEvren Evet,günlük kullanım. İşe gidiş geliş ve akşamları biraz sürüş. İşle evin arası 4 km. Aslında dediğim pedli boxer,hali hazırda kullanıyorum. Onun üstüne bu pantolonu giyip çıkacağım.
@ersnpk Ben daha çoğunlukla sahil yollarını(Kadıköy-Kartal , Kadıköy-Beykoz, Eminönü-Florya) kullandığım için baya rüzgar yiyorum. İçime de pedli boxerdan başka bir şey giymeyeceğim.

Bu başlığın müellifi bir zatı muhterem olarak tecrübelerime dayanarak şunu ifade etmek isterim ki panço işini unutun. Müteveffa bob marliyin meşhur sözlerini eğretilerek kullanacak olursam "no panço no cry" benden söylemesi. Efendim bir kere, marilin monronun eteğinin farkında olmazmışcasına, öyle sıradan bir şeyceymişcesine mazgal üstünde uçuşması gibi en ufak rüzgarda nina, pinta ve santa marianın yelkenleri gibi uçuşuyor afedersiniz. Her tarafınız sırılsıklam olup irticalen o an içinde sırılsıklam kelimeleri geçen şarkı sözleri zihninize doluşup "şuhrock" akımını da başlatmış oluyorsunuz. Ne yazıkki bünyenizi yağmurdan koruyamıyorsunuz. İlk yağmurda sanki ne gerekse sadece saçlarınız kuru kalıyor donunuza kadar su içinde kalakalıyorsunuz. Bizde yanıldık yakıldık bu panço denilen esvabı alalım dedik. Karizmamıza karizma katar arnold yatarkalkarşimşekkeser gibi bize militeryal bir hava katar yanılgısına düştük. Ama kazın ayağının öyle olmadığını yaşayarak gördük maalesef.

Geri