Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yalvarıyorum sigarayı bırakın!

Ben de ilaç desteği ile bıraktım. 2 yıl oldu. Umarım bırakmak isteyen herkes zorlanmadan en kısa sürede bırakacaktır.

Scudo
17 sene ictim birakali 2 sene olmustur
biraktigimda ilk zamanlar agresiftim ama zamanla vucut beyin toparliyor ve içenlere üzülür hale geliyorsun
Allah'ima şukurler olsun kurtuldum

Geç Olmadan Sende Birak!!!

Bende 7-8 ay önce bırakanlardanım. 15 yıldan fazladır içiyordum ve bıraktıktan sonra herşey o kadar değiştiki... nefes almak, ağız tadı, performans v.s. şimdi yanımda biri içse eve geldiğimde üstümün başımın ne kadar pis koktuğunu fark ediyorum. Bırakanları tebrik ederim. Bırakmaya çalışanlara kolaylıklar dilerim.

Ben hayatım boyunca hiç elimi sürmedim ama ilaç ile ilgili uyarıda bulunmak istiyorum..
Eşim kullanıyordu sigara bu bahsettiğiniz bırakma ilacı olan ziban ı kullanmaya başladı. 1 hafta içinde psikolojik olarak resmen çöküntü yaşadı. Durduk yere hiç bir şey yokken ağlamaya başlardı, en ufak birşeye aşırı derecede tepki verirdi. Hemen ilacı bıraktık ve toparlamaya başladı kendini.
Aradan 2 yıl geçti ilaç desteksiz tamamen kendi iradesiyle bıraktı ve 2 yıla yaklaştı içmiyor.
İlaç kullanırken lütfen dikkat edin

Tezim nedeniyle 1 yıldır nikotin (dolayısıyla sigara) ile ilgili binlerce makale, tez vs okudum. İlk dönemler tedavi amaçlı kullanılan nikotinin ticari amaçla sigaraya katılmasının ardından hali hazırda 4000 den fazla kimyasala 1 adet daha eklenmiş oldu. Nikotin kısa vadede tek başına o kadar da büyütülecek etkiler yapmıyor. Kısa sürede kana ve beyne geçmesi nedeniyle anlık zevkler veriyor, hepsi bu. Hormonal sistemi de mutlu etmesi nedeniyle vücut nikotine alışmaya başlıyor ve arar oluyor. Aynı şeker gibi. Şekerden de nikotinden de kurtulmanın yolu alışkanlıkları değiştirmek. Yapılacak küçük bir irade kontrolü sigaradan ömür boyu kurtulmak anlamına geliyor. Aklına sigara geldiğinde bisiklete binmek, çikolata yemek, sakız çiğnemek, su içmek vs gibi değişiklikler alışkanlık olarak sigaranın yerini tutmasa da çözüm yollarından bazıları.
Yeri gelmişken elektronik sigaranın da sigaradan daha masum olmadığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış durumda.
Benim tezim mi? Onu da söyleyeyim. Gebelik döneminde içilen sigara anne karnındaki bebeğin kemik gelişimini olumsuz etkiliyor.
Hadi bir keyif sigarası için bunun üstüne

@Hevesli

Çok güzel anlatmışsınız demek istediğimi. İlaç bu şekilde kullanılmalı. Şu an reçeteli olup olmadığını bilmiyorum, bu yüzden uyarıda bulundum. İlaç işe yarıyor diye doktora gitmeden ve bu testlerden geçmeden, doğrudan eczaneden temin ederek başlamak sıkıntılı olabilir.

Bu ilaçların ilginç bir tarihçesi var, sigarayı bırakmak için çıkan ilaçlar değil. Sigarayı bırakmak aslında yan etki. Sonra sigara tedavisi pazarındaki boşluk görülünce bu şekilde pazarlandılar (tabi aynı etken madde için fiyatı 10 kat kadar arttırmayı ve birebir aynı olan diğer ucuz ilacı piyasadan çekmeyi unutmadılar :) )

@a.f.k.

Ufak bir düzeltme : Ziban ve champix farklı etken maddelere sahip farklı ilaçlar. Hali ile beyinde hedef nörotransmiterleri de farklı. Net hatırlamıyorum (Pfizer'ın kafama kazıdığı bir şey de olabilir) ama champix yan etki olarak biraz daha güvenilirdi sanki. Yine de bireysel farklılıklar önemli. Bir ilaç diğerinden ya da ilaçlar Nikotin Replasman Tedavisinden daha iyi denemez.

@Kadirhan

Ayrı başlık açılır buna :) Hatta o çalışmalardan birisini de geçen sene bitirdik (Gerçi çok iddialı yazmış gibi oldum, bizimkisi in vitro çalışma, klinik olarak çok büyük laflar edemem)

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan
Neredeyse 25 yıl içtim ve 2005 yılında ani bir kararla bırakıverdim. Bir daha dünyaya gelsem değil içmek yanından dahi geçmem. Bırakalı 12 yılı geçti ama hala zararlarını tam olarak atabilmiş değilim. Zararın neresinden dönerseniz kardır deyip sigara bağımlılarına bir an önce bu illetten kurtulun diyorum. Hele ki bir bisikletçiye hiç yakışmıyor.

Bunu bıraktıktan sonra ayrıyetten toksinlerin vücuttan atılma süresi de var ki yıllar alıyor.Detoks falan yapsanız anca kurtarırsınız o derece :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
14 sene içtim,12 sene oldu bırakalı,çok uğraştım, yok yavaş yavaş bırakırım,yok nioktin sakızı,sigara paketi kırmalar,vs,en sonunda dedimki ben esirimiyim kardeşim sigaranın ,birden kestim, biraz iradeyle olmuycak bişey yok,keşke hiç içmeseydim diyorum bırakmak basit ,kafada bitiyor herşey ,ben ne olursa olsun içmiycem dedim ,zorlandımmı hemde çok, ama basitmiş arkadaşlar, içiyosanız hemen bırakın,içmiyosanız ne mutlu size..
Haydi sıra sende,geç olmadan sende bırak..

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
içmiyorum içmeyi de düşünmüyorum

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Çantaya bir tane atıp ortalama % 5,5 eğimli ve 4 km. boylu rampaya dayanıyorum. Aklımda tek bir şey var: Tepeye çıkınca buzlu su üzerine malum tek dalı içi vermek. "Ne kadar duman o kadar randuman." Kendime :mad: ama...

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
8 ay önce bıraktım; aradaki fark gece ile gündüz gibi.

Sigara kullanırkenki FTP im 214W idi. 3 ay sonrasında 256W' a çıktı.

İlaç vs. kullanmadım, direk bıraktım. Bisiklet olmasaydı bırakmam daha zor olurdu. Bünyemi zorladığım için sigaranın zararını kısa vadede fark edebildim. Bu da beni motive etti.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
24 yıllık tiryakilikten sonra 5 ocak tarihinde elektronik sigaraya başladım. Ciğerlerin performans farkı gerçekten inanılmaz. Bırakın şu mereti. %9 nikotin den 0 nikotine düşürdüm 3 ay sonra tamami ile bitecek bu bağımlılık.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Avd
Dün bende aranıza katıldım kesin ve kararlılıkla inşallah bir daha başlamamak üzere bıraktım aklıma geldikce kendimi farklı şeylere verip unutmayı sağlıyorum mesela bisikleti temizlemek ufak bi atölye düzenlemesi yaptıgım zamanlar unutuyorum ve içmiyorum inşallah yeni bir dumansız hava sahasını olurdum devamı gelir. Burdan sigara içenlere sesleniyorum mümkün oldugunca içmemeye çalışın sağlıcakla kalın

Bırakmak isteyenlere tavsiyem bir anda kesip atmaları.Bırakmak için yöntemler denemeyin (elektronik sigara, bant, sakız vb.) hepsi nikotini farklı yollardan vücuda sokmaktan başka işe yaramıyor.Sigarayı bıraktığınızı ortamlarda dile getirmeyin (sigara kullananların,aralarından bir kişinin daha hayata dönüyor olması hoşuna gitmiyor) .Sigarayı bıraktığınız için kendinizi özel hissetmeyin (bu motivazyonunuzu artırabilir ama aklınıza sigarayı getirdiğini unutmayın)

Not:yedi yıl önce bıraktım.

Venus_V3_5570 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13 Haziran 2017 @sadi imren

24 Ocak 2018 Maalesef ışın ve kemoterapi kar etmedi, doktorlar elimizden daha fazla bir şey gelmez diyerek ağabeyimi eve yolladılar. Şu anda bilinci gidip geliyor ilaçlar ile ağrılarını dindirmeye çalışıyoruz.

@sadi imren Allah kolaylık versin . Allah acılarını dindirsin. Size de sabırlar versin. 6 ay önce eşimle beraber balkonda sigara içerken oğlum yanımıza geldi (6 yaşında) o anda bırakma kararı aldık eşimle. Elektronik sigara aldık 2 adet. 1 hafta sonra ben elektronik sigarayı da bıraktım. Eşim halen arasırada olsa elektronik sigaraya devam ediyor. Eşime 6 kg, bana 9 kg olarak dönüş yaptı ama nefesim açıldı. Vücudum daha fazla zinde artık.

@sadi imren

Allah yinede acil sifalar versin.. sabirlar dilerim.

13 sene once biraktim ve daha agzima surmedim. Kesinlikle de dusunmuyorum

Üniversiteden beri sigara içiyordum son yıllarda birkaç defa bıraktım ama sonra okul arkadaş ortamı filan derken yine başladım.En son yaklaşık 3 ay önce bi turda uzun rampalarda tıkandım kaldım bedford kamyon gibi herkes solladı geçti beni indim yürüdüm hep o gün karar aldım ve bıraktım çok şükür.O günden beri maşallah keçi gibi rampaları çıkıyorum tıkanmadan ...:harika:

kizimin yas gununde biraktim Allah ‘in izniyle. cok ugrastim ama. defalarca dolu paketi cope attim, sigarayi biraktirma haplari aldim. simdi tiksinti geliyor. biri yanimda icse bogulacak gibi oluyorum. ozellikle yeni icmis birinin kokusu inanilmaz rahatsiz ediyor. yalanci anlik mutluluktan baska bir sey degilmis. biraz gayretle birakilmayacak bir sey degil

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
Geri