Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yama seti almayı düşünüyorum.

Tepki
6
öncelikle mtb kullanıcısıyım ve uzun yola çıktığımda tekerlek patlamasına karşı önlemimi almak istiyorum ve yama seti almaya karar verdim.. sanırım yamalar tek çeşit değil yani birden fazla çeşit mevcut, sizce aşağıda linkteki yama ve pompa işimi görür mü?

(link)

(link)

yorumlarınızı bekliyorum..

Scudo
@Mehmet Levent

tur değil de günübirlik gezinti desek daha doğru olur sanırım.. geçenlerde yola çıktım 2-3 km sonra tekerlek patladı ve yürüyerek geri dönmek zorunda kalmıştım, o yüzden böyle bişey almaya karar verdim..

yanınızda hem yedek lastik taşıyın hem yama..

yolda yama setiyle uğraşmak bana hiç cazip gelmiyor... direkt, yedek lastiği tak... devam... ama lastiğin yine patlamayacağının qarantisi yok maalesef, o zaman da yama devreye giriyo...

bi de.. sürüş tekniklerine bi göz atın... forumdan öğrendiğim kadarıyla, lastik patlatmamak bile bi ustalık işiymiş...

• Beğen
Tepkiler: hakan balgün
Yama konusunda bırsey dıyemem ama pompayı bende aldım. Gercekten guzel, ıs goruyor yanı. onemlı olan da o zaten...
bence pompa konusunda ısımı gorsun dıyorsan dogru secım...

• Beğen
Tepkiler: hakan balgün
ben balıkesirde ikamet ediyorum ve decathlon mağazasına gitme gibi bir şansım yok, decathlon un internet sitesinden sipariş verme gibi bir şansımız var mı acaba?

ben de bu pompayı kullanıyorum... gayet memnunum...
ayrıca, bel çantasına bile sığıyo... daha çok memnun oluyorum :)

Arkadaşlar, solüyonsuz yamalar diğerlerine oranla nasıl? Uzun turlar için uygun olur mu? Bir de yol bisikleti için sağlam mıdır?

@Can KAYATÜRK

Zefal, Fransız Malı olmasına karşın kalitelidir. :D Sulukları başarısız gibi gözükse de sağlığa uygunluk bakımından 10 numaradır.

Konu eski ama güncellemek adına, kullandığınız,önerdiğiniz yama setleri hangilerdir?

@Raptor8
Yol bisikleti için Park Tool VP-1 (link)
Dağ bisikletleri için solüsyonsuz olan (link) yamayı tavsiye ederim.
Solüsyonsuz yamalar yol bisikleti için yetersiz kalabiliyor ama bu iki yamayı da çokça kullandım. Hem oldukça kaliteli hemde verdiğim linkte gayet uygun fiyatla alınabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Solüsyonsuz yamalar bana sanki idaretelik iş gibi geliyor. Zefalin solüsyonsuz yamalarından da kullandım ama tuttuğuda oldu, hava kaçağı yaptığıda oldu. Lastiği bantik bantlanmış gibi duruyor. :)
pr_01_6212.png

Kullanıyorum,yeterli mukaviyet gösteriyor sayıca yeterli gelmiyor.

Şöyle ucuz ve bol malzemeleli ürünlerde var ama güvenemiyorum. :)
bisiklet-soguk-yama-seti-48-li-kronyo-taiwan__1533337073179526.jpg

@Raptor8
Zefali 1 yıl 1 aydır kullanıyorum, memnunum.

@Raptor8
Dağ bisikletinde 60-70psi'a kadar çok başarılılar. Hem ön hem arka tekerimde ikişer solüsyonsuz yama var. 1 seneyi geçti sorun yok. Uygulama olarak çok rahatlar. Ama basınç arttımı solüsyonlu yama daha iyi her zaman :harika:

Ben de yol bisikletimde, çok uzun zamandır kendinden yapışkanlı yama kullanıyorum. Şu ürün, (link) . Hatta daha ileri gidip tek yamayı 4'e bölüp kullanıyorum (cimriliğin dibi dediğimiz nokta). 120PSI'da bile sorun çıkarmadı bana.
Zamanında Zefal'in kendinden yapışkanlılarını da kullandım ama hiç memnun kalmadım, çok kolay atıyor kendini. Park Tool'un yaması ise daş gibi. Hiç sorun çıkarmıyor. Kesinlikle öneririm.

@Raptor8 krönyö yü 3 yıldır kullanıyorum. yol bisikletinde bile çok iyi, 10 numara yamadır. tam f/p ürünüdür.. şiddetle tavsiye ederim

Topeak yama kullandım geçen gün, yamayı patexle yapıştırmıştım ama teker sönmüş, büyük ihtimal atmıştır. Yama biraz kalın içerisinde boşluk kalmıştı pek memnun kalmadım. Uygulama hatamdan dolayıda olabilir.

Arkadaşlar, sizin ne kadar çok lastiğiniz patlıyor 1 yıldır kullanıyorum, hep yetersiz kalıyor falan yazmışsınız.
benim 4 senedir 2 defa patladı lastiğim. bir çin malı yama seti almıştım onunda tarihi falan geçti attım. sonra başka bir set topeak aldım ama 10 sene falan gider bana herhalde

Geri