Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yama seti ve farklı zımpara

Yol iç lastikleri ince oldukları için Decathlon un 19 mm lık yamaları güzel tutuyor ancak iç lastiği güzel zımparalamak lazım dremel in ucuna taş ucu takıp güzelce zımpara yapıyorum sonra yama yapıyorum.

Scudo
Merhaba sanırım pek tercih edilmiyor ama ben sıcak yama kullanıyorum. Bir adet maşa mandal gibi bir şey bir kibrit birde yama deliği bulduktan sonra 1 dk sürmüyor. Yok yapıştırıcı tuttu tutmadı yapışrıcının tarihi geçmiş kurumuş gibi sıkıntılarda olmuyor. Sıcaklığın lastiğede zarar verdiğini görmedim gerçi ben mtb diye geçen lastiklerde kullanıyordum. İnce lastiklerde nasıl bir sonuç alınır onu bilmiyorum

Arkadaşlar lastık üzerınde kalan yapıştırıcıyı nasıl temızleyebılırız bılgısı olan var mı?

Dün Decathlon'a gittim 2 çeşit yama da vardı. Hem kendinden yapışkanlı olan hem de tüp yapışkan olandan.
Tüp yapışkan olanı tercih ettim. Pazartesi deneyeceğim

Arkadaşlar merhaba bende yeterince yama var ama yapıştırıcı yok doğrusu internetten sadece yapıştırıcı almak istemiyorum.Kırtasiyelerde satılan normal yapıştırıcı alsam tutar mı?

Arkadaşlar merhaba bende yeterince yama var ama yapıştırıcı yok doğrusu internetten sadece yapıştırıcı almak istemiyorum.Kırtasiyelerde satılan normal yapıştırıcı alsam tutar mı?
Derby pattex gibi yapıştırıcılar tutmuyor maalesef,belli bir basınçtan sonra yama hava kaçırıyor,yani bende böyle oldu belkide ben becerememişimdir,yeterince bekleterek denemek lazım belki kullanıp iyi netice alan vardır.

Esnek olması lazım, Bally gibi. Bally kırtasiyelerde yoksa da nalburlarda vardır.
Etiketine bakılarak benzerleri de bulunabilir. Yapıştırdığı maddeler arasında "lastik" açıkça yazmalı, Bally'de yazıyor.
Tabii yine de diğer alışverişlerin yanında gerçek lastik solüsyonu alıp yedeklemekte fayda var. Oto kimyasalları satılan yerlerde, yapı marketlerde v.b. satılan yama yapıştırıcıları da var ama onlar büyük ve pahalı. (link), (link) gibi.

Decathlon da tek yapıştırıcı satılıyor ondan alabilirsin

(link) bunu kullanıyorum şu sıra , bir de şu sürekli yanımda;
(link)

Zefal çok küçük . Cebe sığıyor pompayı da suluğa taktığınızda hiç bir şeyiniz yok gibi. Oldukça pratik ve güvenilir. Hiç bir şekilde açılma, kaçırma yapmadı.

Hocam ben 2 yedek iç lastik taşıyıp yanımda, patlak tamir işini eve bırakıyorum. Evde de Bally kullanıyorum yapıştırmak için. Hem çok daha ekonomik hem de sağlam yapıştırıyor. Bally kullanırken hem iç lastiğe, hem de yamaya sürerseniz çok daha iyi sonuç veriyor. Tabi sürdükten sonra en az 3-4 dk beklemeyi unutmayın. Yoksa olduğu gibi geri çıkar.

merhabalar yeni konu açmak yerine bu konuyu hortlatayım dedim. zefal ve topeak marka lastik yama setleri arasında kaldım. birde kendinden yapışkanlı olan ile yapıştırıcısı ayrı olanlar arasında kaldım. bende zefal solüsyonlu yama seti aldım 2 tane de levye çıkıyor içinden.

acaba hata mı yaptım bu zefal solusyonlu yama setini almak ile .? 62 lira idi fiyatı 10 lira daha fazla verip solusyonsuz alabilirdim sağlamlık açısından şüphe duydum yani güvenemedim.

sizin fikriniz nedir ? hata mı yaptım acaba ? solusyonsuz kendinden yapışkanlı setler daha mı iyi ? 20" dahon katlanır bisiklet var 1 senedir bende hiç patlamadı lastik ama önlem olsun diye aldım . lastik 3-4 yaşında olduğu için riski de artmıştır yani.

Merhaba sanırım pek tercih edilmiyor ama ben sıcak yama kullanıyorum. Bir adet maşa mandal gibi bir şey bir kibrit birde yama deliği bulduktan sonra 1 dk sürmüyor. Yok yapıştırıcı tuttu tutmadı yapışrıcının tarihi geçmiş kurumuş gibi sıkıntılarda olmuyor. Sıcaklığın lastiğede zarar verdiğini görmedim gerçi ben mtb diye geçen lastiklerde kullanıyordum. İnce lastiklerde nasıl bir sonuç alınır onu bilmiyorum
Onlar hala satiliyormu ya? 1980li yillarin teknolojisi, kivilcimlar ata ata çatır çutur yapıştırıyordu valla.

merhabalar yeni konu açmak yerine bu konuyu hortlatayım dedim. zefal ve topeak marka lastik yama setleri arasında kaldım. birde kendinden yapışkanlı olan ile yapıştırıcısı ayrı olanlar arasında kaldım. bende zefal solüsyonlu yama seti aldım 2 tane de levye çıkıyor içinden.

acaba hata mı yaptım bu zefal solusyonlu yama setini almak ile .? 62 lira idi fiyatı 10 lira daha fazla verip solusyonsuz alabilirdim sağlamlık açısından şüphe duydum yani güvenemedim.

sizin fikriniz nedir ? hata mı yaptım acaba ? solusyonsuz kendinden yapışkanlı setler daha mı iyi ? 20" dahon katlanır bisiklet var 1 senedir bende hiç patlamadı lastik ama önlem olsun diye aldım . lastik 3-4 yaşında olduğu için riski de artmıştır yani.
Yama setinin yanında gelen levyeler genellikle kalitesiz oluyor ve çabuk kırılıyor. Decathlon da satılan levyeler kalın eğer iç lastik değiştirmeye alışkın değilseniz zorlanabilrisiniz.
Barış abinin tavsiyesi üzerine bu yamadan satın aldım, 30 TL ye 48 adet yama ve yanında yapıştırıcısı ile geliyor.
(link)

Benim aldığım zefal buna göre 5 kat daha pahalı . 8 tane yama var. levyem vardı bide zefal marka olsun diye bunu aldım.
iyiymiş bunun fiyatı 48 tane var. ve 30 lira. umarım hiç ihtiyacım olmaz. daha lastik ile işim olmadı.

biraz gereksiz bi alışveriş yapmışım. aslında solüsyonsuz alacaktım ama güvenemedim sağlamlık açısından

Ben de daha önceden topeak marka solüsyonsuz yama kullandım başıma dert olmuştu resmen. Bir türlü verim alamamıştım, devamlı hava kaçırıyordu bir şekilde. Şu an bunu kullanıyorum gayet memnunum1669499611114.png

Ben de daha önceden topeak marka solüsyonsuz yama kullandım başıma dert olmuştu resmen. Bir türlü verim alamamıştım, devamlı hava kaçırıyordu bir şekilde. Şu an bunu kullanıyorum gayet memnunum297759 dosyayı görüntüle
Thumbs up en iyi yama bende kullanıyorum ama yuvarlak olan değilde dikdörtgen daha işlevli,yuvarlakta yan yana patlak varsa yapamıyorken dikdörtgen hepsini alıyor.

Bende Zefal kendinden yapışkanlı yamalar var. 1 sene içerisinde kendimde 1 defa, arkadaşa da 2 defa olmak üzere 3 defa kullandım.

Yapışkanı haricen olan modeller bana göre daha çok atölye tipi ya da akşam evde yama yapıp ertesi güne hazırlık gibi geliyor.

Kendinden yapışkanlı olanlarda en fazla yapılan hata, yüzeyi yama kadar büyük olan kısmını iyi temizlemeden yamayı koymak ve de koymadan önce yapışkanlı tarafına dokunmak. Bunlar düzgün yapılınca elde biraz sıkıp sonra dikkatlice lastiği takıp emen şişirip basınca maruz bırakmak lazım. Yani yapışkanın tam donma sürecinin basınç altında teker içinde iken olması lazım. Aksi takdirde dışarıda donan lastik sonra tekere takılıp şişirilince yama yeri esneme yapıyor ve hava kaçırma ihtimali olabiliyor.

Pratiklik açısından Zefal kendinden yapışkanlı tek geçerim.

Diğer markaları bilemem.
Topeak kullanmadım.

Edit: imlâ

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ugurus
Zımpara önerisi olan var mı? Nalburdan aldığım kağıt zımpara yeterli gelmiyor nedense.

Zımpara önerisi olan var mı? Nalburdan aldığım kağıt zımpara yeterli gelmiyor nedense.
Olmaz o, yama setlerinde çıkan delikli, delikleri bir taraftan açılmış diğer tarafta kot yapmış halde olsan, rendeye benzer lastik zımparası olması lazım. Lastiği çizerek hem yüzeyi temizliyor hem çizikler tutuculuğu arttırdığı için yamaya kolaylık sağlıyor. Nalbur zımparası toz bırakır üzerinde doğru dürüst çizemediği gibi bir de yapışmak isteyen yamaya köstek olur.

Geri