Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yama seti ve farklı zımpara

Olmaz o, yama setlerinde çıkan delikli, delikleri bir taraftan açılmış diğer tarafta kot yapmış halde olsan, rendeye benzer lastik zımparası olması lazım. Lastiği çizerek hem yüzeyi temizliyor hem çizikler tutuculuğu arttırdığı için yamaya kolaylık sağlıyor. Nalbur zımparası toz bırakır üzerinde doğru dürüst çizemediği gibi bir de yapışmak isteyen yamaya köstek olur.
Hiç sorma nalbur zımparası hiç bir işe yaramıyor tutmuyor bir türlü. Son aldığım yama setinden bir zımpara çıkmadı maalesef. Tavsiye edebileceğin bir zımpara var mı?

Scudo
👍 Thumbs Up!!! 👍 Benim gittiğim bisikletçi bile thumbs up kullanıyor.

Çocukluğumuzda babam lastiği bıçak ile temizlerdi. Çocukluk alışkanlığı, ben de bıçak ile üstünden 2-3 kez geçiyorum sonra bisiklet zımparası kullanıyorum. Küçük boyutlarda çizikler olacak ki yapıştırıcı tutunsun :)

Yapıştırıcı olarak da decathlondan aldığım yapıştırıcıyı kullanıyorum. Set olarak değil de sadece yapıştırıcı almıştım. Thumbs up setlerindeki yapıştırıcıdan daha iyi sanki. Thumbs up gibi setlerde olan yapıştırıcılar biraz büyük ve bitmeden eskiyorlar sanırım. O yüzden decathlonun sattığı küçük tüpler ideal ve yapıştırıcısı da etkili.

Hiç sorma nalbur zımparası hiç bir işe yaramıyor tutmuyor bir türlü. Son aldığım yama setinden bir zımpara çıkmadı maalesef. Tavsiye edebileceğin bir zımpara var mı?
Bulaşık teli bile olur. Önemli olan kağıt zımpara gibi uygulama yaparken tozumayan bir malzeme olması. Bıçak da iyi fikir. Tabi sivri ucuyla değil 😉

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Eski Türkiye'de yama falan yapmıyordum, her seferinde yeni iç lastik kullanıyordum ama gel gör ki yeni Türkiye'de 1tane Vittoria iç lastik 150 lira oldu 🤬
Yama olarak (link) , yama sıvısı olarak da (link)kullanıyorum. Sıvı çok başarılı yapıştırıyor ve miktarı nedeniyle evladiyelik süre gider :)

Onlar hala satiliyormu ya? 1980li yillarin teknolojisi, kivilcimlar ata ata çatır çutur yapıştırıyordu valla.
Satılıyor , ben yol bisikletinde kullanıyorum.Taş gibi de oluyor,çok ateşli, orgazmik bi şey :ssrtcbya:

Eski Türkiye'de yama falan yapmıyordum, her seferinde yeni iç lastik kullanıyordum ama gel gör ki yeni Türkiye'de 1tane Vittoria iç lastik 150 lira oldu 🤬
Yama olarak (link) , yama sıvısı olarak da (link)kullanıyorum. Sıvı çok başarılı yapıştırıyor ve miktarı nedeniyle evladiyelik süre gider :)
Eskiden iç lastiğin tanesi 40 TL iken bende öyle yapıyordum. Maalesef şuanda en kıytırık iç lastik bile 80 TL den başlıyor. Bu sıvıyı yanınızda taşıyormusunuz?

Eskiden iç lastiğin tanesi 40 TL iken bende öyle yapıyordum. Maalesef şuanda en kıytırık iç lastik bile 80 TL den başlıyor. Bu sıvıyı yanınızda taşıyor musunuz?
Hayır, yanımda 1 adet yedek iç lastik ve de (link) taşıyorum.

Tutmayan bir yama için lastiği bisikletçiye götürmüştüm. Eski yamadan kalan tutkalı doğrudan zımpara taşı makinesi ile temizledi. 10 saniyede halletti. Yılların tecrübesi ile el ağırlığını da iyi ayarladı, yoksa o makine lastiği hemen parçalar.

Dediğiniz gibi, 40 liraya alınan lastik için 10 lira tamir ücreti ödedim :) Eski lastiklere sahip çıkmakta yarar var.

Yama yapmak bana acayip zevk veriyor. Tabi yolda giderken inen lastik de bir o kadar sinir bozucu.

Tutmayan bir yama için lastiği bisikletçiye götürmüştüm. Eski yamadan kalan tutkalı doğrudan zımpara taşı makinesi ile temizledi. 10 saniyede halletti. Yılların tecrübesi ile el ağırlığını da iyi ayarladı, yoksa o makine lastiği hemen parçalar.

Dediğiniz gibi, 40 liraya alınan lastik için 10 lira tamir ücreti ödedim :) Eski lastiklere sahip çıkmakta yarar var.

Yama yapmak bana acayip zevk veriyor. Tabi yolda giderken inen lastik de bir o kadar sinir bozucu.
Eskiden dechatlonun yama setini kullanırken yama tutmamazlık gibi bir sorunum yoktu. Yeni farklı bir marka yama seti aldım ve yama tam olarak tutmuyor buda çok uğraştırıyor beni. Nalburda satılan zımparayı kullanmaya çalışıyorum ama nafile.

Ben decathlon iç lastik, yama ve yapıştırıcı kullanıyorum. Patlayınca hiç zımpara yapmadan bile yapıştırabiliyorum. Sadece yapışacak kısmın tozunu falan alıp temizliyorum.

Yanımda bu üçünü de hep taşırım. Vakit sıkıntım yoksa yama yapıyorum yolda patlayınca. Varsa iç lastiği değişip patlak olanı daha sonra yama yapıp yine atıyorum çantaya yedek olarak.

Ben decathlon iç lastik, yama ve yapıştırıcı kullanıyorum. Patlayınca hiç zımpara yapmadan bile yapıştırabiliyorum. Sadece yapışacak kısmın tozunu falan alıp temizliyorum.

Yanımda bu üçünü de hep taşırım. Vakit sıkıntım yoksa yama yapıyorum yolda patlayınca. Varsa iç lastiği değişip patlak olanı daha sonra yama yapıp yine atıyorum çantaya yedek olarak.
Yama yapılan lastiği hemen janta takıp şişirme diskten sonra, yamayı yaptım çantaya attım şeklinde risk oluyor, yamayı yapınca lastik sönük halde yama donuyor sonrasında tekere takıp şişirince yama yeri genişliyor fakat yama genişlemiyor. Bu sefer çatlaklar olup yamanın hava kaçırması muhtemel. Yamayı yapıp tekere takıp şişirince basınç altında hem donmadan genişleyip lastiğin şişkin haline göre donması sağlanıyor yamanın yapışkanının hem de dış lastik tera baslı uygulayarak daha garanti tamir imkanı sağlıyor.
Yolda iken her türlü garantiye gitmek lazım.

Yama yapılan lastiği hemen janta takıp şişirme diskten sonra, yamayı yaptım çantaya attım şeklinde risk oluyor, yamayı yapınca lastik sönük halde yama donuyor sonrasında tekere takıp şişirince yama yeri genişliyor fakat yama genişlemiyor. Bu sefer çatlaklar olup yamanın hava kaçırması muhtemel. Yamayı yapıp tekere takıp şişirince basınç altında hem donmadan genişleyip lastiğin şişkin haline göre donması sağlanıyor yamanın yapışkanının hem de dış lastik tera baslı uygulayarak daha garanti tamir imkanı sağlıyor.
Yolda iken her türlü garantiye gitmek lazım.
Dediğinden tam olarak bir şey anlayamadım. İç lastiğe yama yaptıktan sonra dış lastiğe monte edip şişirmemek mi gerekiyor?

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE
manıklı geldi bana şiştikçe dış lastiğin yapacağı basınç ile daha da sağlam yapışacak ve kurumamış olması ile de gergin durumda kuruyacağından sıfıra yakın bir durumda kuruma ve sağlamlık sağlayacak gibi düşündürüyor tabi şöyle bir ayrıntı var elimizdeki pompa ile o kuvveti uygulayabilecek derecede hava basmamız gerekecek sanki yanlış anladıysam düzeltin lütfen

Dediğinden tam olarak bir şey anlayamadım. İç lastiğe yama yaptıktan sonra dış lastiğe monte edip şişirmemek mi gerekiyor?

Lastik inikken yama yapıp normalde pompa ile şişirip tıslamadı ise tamam deyip çantaya koyarsak, lastik inikken yama donmuş olacak. Sonra lastiği kullanınca teker içinde şişirince sönük haline göre esneyeceği için yamanın tutunma yüzeyi genişletmek isteyecek ama yama buna dur diyecek. Bu yüzden yamanın altında anlamsız bir gerilme olacak ve muntemelen hava kaçıracak. Ben bunun yerine yama tamirini, lastiği hemen kullanacak isem yapıyorum ki bu sayede tekere yerleştirdiğimde dış lastiğin iç kısmı ters basınç uygularken lastiğin şişik haliyle ya da kullanırken olması gerektiği esnekliğe ulaşmış halindeyken yama donma sürecini tamamlayacağı için hem yamanın altından lastiğin kayma riskini berataf ediyotum, hem yamanın kendi kendine yapışması yerine üzerinde baskı varken yerine mıhlanmasını sağlamış oluyorum.

Umarım karışık olmamıştır 😉

(link) linkteki yama setinde o zımparadan var. kaç senedir kullanıyorum iyi iş görüyor. yama olarak da (link) alabilirsin

Hocam ben hep nalburdan aldığım kağıt zımparayı kullandım, şu ana kadar hiç bir yamam tutmamazlik yapmadı( birinin deliği kocamandi onu tutturamamistim sadece.).

Kâğıt zimpara ile lastigi sertçe zimparaliyorum, bu sırada elim biraz terlemiş oluyor, sonra elimin içi ile zımpara bölgesini bastirarak sıyırıyorum. Zaten çok toz yok olanda elime yapışıyor. Soyle 3 5 kez elimle sildiğimde ufluyup nemini alip solüsyonu öyle sürüyorum.

Birde ben hep hirdavatcilarda satılan yama setini kullanıyorum. En son ağustosta 15 liraya almıştım 48li.

Hocam ben hep nalburdan aldığım kağıt zımparayı kullandım, şu ana kadar hiç bir yamam tutmamazlik yapmadı( birinin deliği kocamandi onu tutturamamistim sadece.).

Kâğıt zimpara ile lastigi sertçe zimparaliyorum, bu sırada elim biraz terlemiş oluyor, sonra elimin içi ile zımpara bölgesini bastirarak sıyırıyorum. Zaten çok toz yok olanda elime yapışıyor. Soyle 3 5 kez elimle sildiğimde ufluyup nemini alip solüsyonu öyle sürüyorum.

Birde ben hep hirdavatcilarda satılan yama setini kullanıyorum. En son ağustosta 15 liraya almıştım 48li.
Selam. Geçen gün nalbura gidip başka bir zımpara aldım, ne zımparası tam olarak bilmiyorum fakat rulodan kesip verdi, epey tırtığı var üzerinde normal kağıt zımpara ile kıyaslayınca.

Selam. Geçen gün nalbura gidip başka bir zımpara aldım, ne zımparası tam olarak bilmiyorum fakat rulodan kesip verdi, epey tırtığı var üzerinde normal kağıt zımpara ile kıyaslayınca.
Kırmızı-turuncu renkli olur bez zımpara olarak geçer. Aşındırıcı maddesi alüminyum oksittir ince kağıt zimparalardan daha sağlamdir ve daha ağır işlerde kullanilir, aşındırici tırtılari dayanıklı olduğu için. Onlarda mantıklı hocam, onların çok sert, çok derin tırtıklı çeşitleri de var belki onlar lastiği fazla çizebilir. Bende farklı ölçüde olanları var metal işlerinde, genellikle bıçak ağzı açmada kullanıyorum, gerçekten dayanıklılar. Ben yamada hep en soldaki kağıtı kullanıyorum öyle alışmışım bez zımparayı bende deneyeceğim bir dahakine.

Dosyalar

• 16706969931664477368828838011588.jpg
    16706969931664477368828838011588.jpg
    184,6 KB · Okunma: 22
  • Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Kırmızı-turuncu renkli olur bez zımpara olarak geçer. Aşındırıcı maddesi alüminyum oksittir ince kağıt zimparalardan daha sağlamdir ve daha ağır işlerde kullanilir, aşındırici tırtılari dayanıklı olduğu için. Onlarda mantıklı hocam, onların çok sert, çok derin tırtıklı çeşitleri de var belki onlar lastiği fazla çizebilir. Bende farklı ölçüde olanları var metal işlerinde, genellikle bıçak ağzı açmada kullanıyorum, gerçekten dayanıklılar. Ben yamada hep en soldaki kağıtı kullanıyorum öyle alışmışım bez zımparayı bende deneyeceğim bir dahakine.
Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Ben en soldakini kullanıyordum işlevsiz geliyordu yama tutmuyordu, geçen gün temin ettiğim zımpara kağıdı ise en sağdakinden henüz denemeye vaktim olmadı.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri