Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yama yaparkenki yapıştırıcı sorunu

@suat akman
Aynı yama setinden bende almıştım 2 ay önce 5 TL ye ama bende 20 adet yama ve küçük bir solüsyon var

Scudo
o kadar yama almak yerine zırhlı lastik aldım, kaç yıldır kullanıyorum, lastiğim bir kere bile patlamadı o_O

@Türka¥

Kadıköy-Pendik turu yapmamışsındır, ondan patlamamıştır.

2+ ay kadar önce paraya kıyıp bir çift Schwalbe zırhlı lastik aldım, bir kere arkaya başım kadar çivi saplandı, bir keresinde de kırık şişenin üzerinden geçip hem önü hem de arkayı aynı anda patlattım.

Gerçi zırhlı lastik hiç işe yaramıyor değil, eskiden haftada 2 defa patlardı, şimdi ayda bir patlıyor.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@antika

Zırh önemli :D:D

derby yada bally en iyi yapıştırıcı seçenekleri ben kullanıyorum. sıkıntı yok

Dechatlon dan 2 çifti 10 tl olan yapıştırıcı aldım yapıştırmıyor kurumuyor da önceden bally kullanırdık bir daha arkana bakmazdın yamayı yapıyorum şambreli geçirip şişiriyorum tıss diye ses geliyor 30 dk bekledim kurumadı herşey tamam temiz zımparalı tutmuyor yama.

@DarthApex Milyoncudan 48'li yama setini 5 liraya aldım, yapıştırıcısı hızlı kuruyor ve sağlam tutuyor.Markası Thumps Up gibi birşey.Şöyle söyleyeyim yama yaptıktan sonra pompayla 60psi falan basmışım ardından 10 dk sonra da benzinlikte kompresörle 90psi bastım.150 km yaptım üstüne nazar değmesin inme falan yok.
Yalnız şöyle bir durum var, yama yaparken ben biraz fazla oyalanıyorum galiba vücut soğumaya geçiyor.Bu yüzden kendinden yapışkanlı yama mı alsam diyorum zamandan kazanmak için.Var mıdır yol bisikletinde kullanan bu yamalardan?Yüksek basınçta sıkıntı çıkarmayacak.

@Ceyhun Özkan Aynı şey bende de oluyor bacaklar sertleşiyor oyalanmasam bile oluyo. Söylediğin markayı bende kullandım carrefour da var aynısı yapıştırıcısını kaybettim dechatlondan salak gibi bide lastik aldım dedim bari yapıştırıcı da alayım, keşke almasaydım 10 tl gitti birde zefal öneriyorum çok sağlam oluyor yamaları.

@DarthApex Zamanında ben de lastiktir yamadır böyle şeyleri Decathlon'dan alıyordum ama son aldığım lastikler çok sık patladığı ve iğneleri çok çabuk bozulduğu için alternatif sitelere yöneldim.Ordan bir kere 10 tl olan yama setinden almıştım, 6 yama 1 zımpara 1 yapıştırıcı 3 levye.Levyeleri hala kullanıyorum.O yapıştırıcı da şimdi kullandığıma göre bayağı bir geç kuruyordu.
İç lastik fiyatları malum, yamamaya devam :koptum: Zefal'i listeye ekledim eyvallah :harika:

• Beğen
Tepkiler: DarthApex
Uzun tura çıktığımda 2 yedek iç lastik alıyorum.Yama ile uğraşarak zaman kaybetmemiş oluyorum.Eve geldiğimde de sıcak yama yapıyorum.Yol bisikleti kullanıyorum.Sıcak yamanın yamama konusunda en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Zefal yamayı ben de kullandım. Geçen sene ilk defa kendim yama yaptım Zefal alıp, acemi olduğumdan deneye yanıla öğrenirim diye pek ümidim yoktu tutacağından ama canavar gibi de olmuş, taa ki aynı lastik 3 yama olana kadar kullandım.

• Beğen
Tepkiler: DarthApex
@firestone Yol mu,şehir mi, mtb mi?Şehir veya dağ bisikletindeki düşük basınç isteyen geniş lastiğe yama yapmak kolay.Zor olan yol bisikleti lastiğinde daha doğrusu yüksek basınç isteyen lastikte yamayı yapabilmek.Ben bir türlü yol lastiğine soğuk yamayı yapamıyorum.

@hamlet2006 26 *1,95 lastiğim, 60-65 Psi basıyorum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Ceyhun Özkan
Onlar da, sağlıklı sayılmaz. En son, masanın altında 1 gün beklettin yapışsın diye çünkü öyle yarabandı gibi değil, yanımda yedek lastik olmasa, birkez yolda lastik patladı o yama işe yaramadı, rezil olacaktım.

Dechatlon'da satılan kendinden yapışkanlı hızlı tamir setini tavsiye ederim. 2 kere kullandım memnun kaldım, 120 psi havayı kaçırmadı daha.

@DarthApex Milyoncudan 48'li yama setini 5 liraya aldım, yapıştırıcısı hızlı kuruyor ve sağlam tutuyor.Markası Thumps Up gibi birşey.Şöyle söyleyeyim yama yaptıktan sonra pompayla 60psi falan basmışım ardından 10 dk sonra da benzinlikte kompresörle 90psi bastım.150 km yaptım üstüne nazar değmesin inme falan yok.
Yalnız şöyle bir durum var, yama yaparken ben biraz fazla oyalanıyorum galiba vücut soğumaya geçiyor.Bu yüzden kendinden yapışkanlı yama mı alsam diyorum zamandan kazanmak için.Var mıdır yol bisikletinde kullanan bu yamalardan?Yüksek basınçta sıkıntı çıkarmayacak.
Decathlondan 15 tlye aldigim direkt yapistirilan yamalardan yolda kaldigim icin kullanmak zorunda kaldim 4 yama harcadim tutmadi her turlu şeyi denedik tutmuyor nedenide yamanın esnek yapıda olmaması. Yol bisiklet lastigi 700x25

@EmreGökmen35 thumbs up hem ucuz hemde 5 dk da kuruyup hazır hale geliyor. Yalnız yapıştıktan sonra kenarları kontrol edin, yapıştırıcı uç noktalara kadar sürülmüş olsun, uç noktalar güzel yapışırsa tamamdır.

Geri