Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yanan kalorifer zarar verir mi?

anon10500

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2007
Mesaj
7
Tepki
4
Şehir
istanbul
slmlar,
bisikleti kaloriferin yanına kitliyorum ve kış dolayısıyla yanmaya başladı. Bu sıcaklığın bisiklete bir zararı olabilir mi?
 
Scudo
kalorifere kitliyosan kitleme derim, bişi olurmu bilmiyorum ama yinede sen üstüne kitleme, ne olur olmaz..
ama yanına filan kitliyosan bişi olcağını hiç sanmıyorum, ben yazın güneşlenirken 30-40 derecede bisikletimde benle beraber güneşlenio :D hiç bişi olmadı =)
 
Metal aksama elbette olmaz. Ancak lastik, sele, elcik için sürekli ısı zararlı olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: anon10500
@baymineral

Rengi solduran etmen ısı ile ilgili değil. Rengi solduran temel etmen güneş ışınları (ultraviyole) dır. Kaloriferin vereceği ısı sadece arkadaşların bahsettiği gibi plastik aksamları bozabilir o da sürekli ve yüksek ısı veriyorsa. Kaloriferin başka bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Ama yinede ayrı bir yerde tutmak en iyisidir.
 
Benim bildiğim kadarıyla, bir tek plastik malzeme değil metal malzemede zarar görür. Kabul edelim ki kalorifer dediğimiz şey oksjen kaynağı değil ama sonuçta bi ısı kaynağı ve bu ısıya maruz kalan her madde genleşir ve buna plastikte metalde dahildir. Kalorifer sönünce veya bisiklet sürmek üzere alındığında genleşen metal tekrar eski haline dönecek ve zaman içinde bu genleşme ve tekrar büzüşme bir süre sonra kadronun sağlamlığını etkilemeye başlayacaktır. Bunun zararını gözle göremezsiniz fakat sürüş esnansında devamlı şoka maruz kalan ve ağırlık altında esnemeye çalışan kadro, bu genleşme ve büzüşmenin sonucu olan mikro çatlakları, makro hale getirmeye ve kırılmaya veya çatlamaya kadar götürebilir.
 
@anon10500

Bu çok iyi fikir! Zararı olur tabiiki, özellikle jantların aluminium ise akortları
bozulur.
 
  • Beğen
Tepkiler: anon10500
@anon10500

s siz sıcagı bırakın da soğuğun bir zararı var mı. . . .:p :p :p tabi benim bisiklet sıradan hem senelardir artık soğuğa alışmıştır
 
@compaqismail

Kaloiferin o kadar şiddetli yancagını sanmam,Eger bisiklet alu. ise alu. yanlış hatırlamıyorsam 125 dereceden sonra genleşiyodu kalaoferin o kadar sıcaklık verecegini sanmam.

*Lastiklere zarar verir,lastikler zamanla çatlar,özalliğini kaybeder.

*Jantlaraki boyalarda zamanla çatlama olabilir.

*Başka bi zazarı olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: anon10500
plastik aksama uzun vadede zararı olur. kısa vadede ise cok yakın temazlarda akord bozulması yaşayabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: anon10500
Geri