Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yanlış Tercih Mi Yaptım ??? Sedona Borla Yardım .

Tepki
2
Arkadaşlar ben 09 Borla aldım . Siyah Kırmızı(20'' Kadro) aldım . Benim boyum 1.75 cm . Beyaz olan borla 18'' fakat ben aldığımda sadece siyah kırmızı olanı vardı . Ama aldıktan sonra aklıma takılmaya başladı bu kadro bana göre büyük mü ? Kullanırken sorun yaşar mıyım ? Yorumlarınızı bekliyorum .
Şimdiden cevap veren herkese Teşekkürler .

Scudo
Aslında bende farkına vardım ama alırken tek seçeneğim vardı ve o an ki heyecanla 20 lik kadro aldım . Şimdilik kullanırken sorun yok çünkü daha hiç uzun yol yapmadım acaba uzun yol da beni ne kadar zorlar bu kadro farkı ne kadar fark eder ?

@Serhat ASLAN

Yarışmayacaksın ya sonuçta sevgili kardeşim.. Benim boyum 176.. 20 inç meridam var, 22,5 inç trek var.. Yok öle ciddi bir fark.. Bisikletine yeteri kadar hakim olabilecek denge tecrüben varsa bir şeycik olmaz..
Kilyos, Şile, Riva yaptım ben bunlarla..
İyi bayramlar..

• Beğen
Tepkiler: Serhat ASLAN
Öncelikle hayırlı olsun bisikletin. Aynı sorunu ben de borla alırken yaşadım ama benim sorun 16" kadro içindi. forumda pek çok kişiye danıştım ve bu kadronun ufak gelebileceğini söylediler. bazıları da, eğer arazide kullanacaksan 16" kadro iyidir dediler. ama ben 18" kadro aldım ve iyiki de böyle almışım bu arada boyum 1.78cm.
Senin boyun için şuanda 18" kadro daha uygun gözüküyor. Hatta ölçümlerde 1.75cm-1.80cm boylar için 18" kadro uygun olarak gösteriyor. 16" ya da 18" kadro senin için daha uygun bir tercih olacakmış. Peki bu kadro sana sorun yaratır mı diye sorarsan, belki kısa gezilerde ve çok fazla performans beklemediğin sürüşlerde sıkıntı yaratmaz ancak daha uzun süreli olanlarda belki rahatsızlık verebilir. en önemlisi zor arazi sürüşlerinde dikkat etmek gerekir.Tabi bu benim görüşüm.
Bence kafana o kadar da takmana gerek yok. İlerde daha kaliteli bir kadroya geçtiğinde daha ufak bir kadro bakarsın. Ama şuanda imkanın varsa ve bisiklet çok yeniyse aldığın yere götürüp değiştirmelerini rica edebirsin ya da ufak bir fark verirsin. Şansını denemende fayda var. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sorunsuz pedallamalar :)

• Beğen
Açıkcası içimi rahatlattınız :) fazla fark yok diyorsanız çok sorun yaşamam çok şükür denge problemim de yok . Size de hayırlı bayramlar .

Cüneyt arkadaşım bilgilendirme için çok teşekkürler fazlasıyla yararı oldu söylediklerinin . Ben çok performanslı kullanmıyorum zaten . Bisikleti alalı çok olmadı ama İstanbuldan aldım ve Bursaya götürdüm geri veremem büyük ihtimal ama yeni bir bisiklet aldığımda dediğiniz gibi daha dikkatli olurum

Uzun yol için bir boy büyük kadro daha avantajlıdır, fakat araziye girecekseniz biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Yazılarınızdan anladığım kadarıyla sizin için herhangi bir problem olmayacaktır.

Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.

• Beğen
Araziye çıkacağınızı pek sanmıyorum o yüzden çok da kafanıza takmayın. Benim boyum 1.62 ve 16"kadro kullanıyorum sanırım uygun olanıda bu. Ama uzun bi gezide 18"kadro kullanmıştım ve bi sıkıntı yaratmamıştı birazcık bel ağrısı hariç :)

• Beğen
boyum 1.88 ve 18" kullanıorm sele ayarı yüksek bayağı ama çokta farketmiyor ama 20" mi alsaydım die düşünüyorm arada

Geri