Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yanlış tercihim Bianchi Montana D

Sertan.Zaim

Aktif Üye
Tepki
267
Bisiklet
Carraro
Yanlış bir bisiklet aldım ancak doğru seçim için bir süre bununla devam edeceğim. Çift amartisör + çelik kadro + disk fren eklenince çok ağır bir bisiklet oldu. Özellikle patikalardan tepelere çıkarken oldukça zorluyor. Aynı zamanda 35 - 36km hızdan sonra vites yetersiz kalıyor. Yine de görsel olarak başarılı bir bisiklet olduğunu düşünüyorum :D fazla da kötülemek istemem :D

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/225017_409658395764194_828998331_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/553735_409658739097493_1036669229_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/253848_409658845764149_1060607759_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/387013_409660359097331_259307473_n.jpg

Scudo
Çelik Kadro-mekanik disk fren-arka amortisör:)

Ama önemli olan aranızdaki sevgi ona severek biniyorsanız ne kadar ağır olsada farketmez:)

Abi benden sana tavsiye bunu ver üstünede az bi para koy salcano ng650 al bunun disklerini sök ng650ye bagla bir iki degişiklikle alimünyüm kadro şenlenir.

• Beğen
Tepkiler: gok
Bu da bisiklettir, sürülür elbette ama güç kaybı baya fazla olacaktır. Mümkün olduğunda erken bir vakitte değiştirebilmeniz dileğiyle. Güle güle kullanın :)

Bisikletinizi görünce benimde aklıma ilk tercihim geldi :D benim ilk bisikletim bianchi adrenalindi ama çok uzun yollar yaptık en az 4000 km gezdik gayette memnundum :) size tavsiyem ortadaki amortisörü en sert konuma getirmeniz ve sele borusu mesafeniz kısaysa uzun bir sele borusu almanız. Bisikletiniz ağırda olsa sevdikten sonra kimse tutamaz sizi, hala ilk bisikletimin resimlerini gördükçe keşke satmasaydım diyorum :)

Valla geçen haftasonu 130KM civarı yaptım baya zorladı yokuşlarda ama olsun. Carraro CRX 912 veya biraz daha paraya kıyıp CRX 2012 almayı düşünüyorum. Bu acemiliğimi alıyor sadece, zincir söküp takma, lastik tamiri vs. konularda acemiliğimi atıyorum, asıl "ceylan"a hazırlıyorum kendimi :D

Bende ilk kez bayiye gittiğimde uyanık satıcı onu göstermişti ama neyse ki zarardan döndüm ve hardtrail bir bisiklet aldım :)

Bu tarz bisikletlere bizim İdris bile el atsa fazla hafiflemez. Ağırlık fazla olunca gerçekten bana bile sıkıntı geliyor. Piknik gezileri - kış şartlarında bunu sürerdim. Bisiklet bisiklettir.

bence görüntüsü çok güzel ya sırf görüntüsü için bunu sürebilirim bence güzel :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
kardeşim aynı bisikleti 2 gün önce aldım montana d'yi cok kullanıslı hiç de agır değil çelik kadro olmasına rağmen 4 4'lük bisiklet bugun direk araziye sürdüm aşırı sağlamdı tak diye hemen dutruyo ben de disk frenin bu özelliğini seviyorum bence biraz sevmeye calıs

• Beğen
Benim bisikletim seninkinden daha kotu ama onu seviyorum. 17 kg celik kadro 21 vites cift amortisor. Koltugu yukselttim amortisoru olabildigince siktim. Sevmesemde maddi durumdan oturu mecburum ancak surmekten keyif aliyorum. Bianchi scorpion 2010

• Beğen
Chrome tarayıcıdan mıdır PC den mi nedir çözemedim bir türlü. Sitede yayınlanan bazı fotoğrafları açmıyor Minicik mavi yeşil kare olarak çıkıyor. Bisikleti az çok tahmin ediyorum da! Benim anlamadığım forumda yeni değilsiniz. Nasıl olur böyle bir hataya düşersiniz. Hadi ben 15 yıl aradan sonra ilk defa bisiklet almıştım o da Ümit Navigator 2D 6061 Alüminyum kadro disk frenler çift kat jantlar camaro lastikler falan yine bir nebze idare ederdi ama dişli oranı küçük olduğu için bir hızdan sonra pedallar boşa geliyordu. Çok sinir bir durumdu. Neyse ki kurtuldum ondan.. Dilerim ileride (En yakın zamanda) gönlünüze göre bir bisiklet bulursunuz..

@Mustafa Kahraman07

Hocam selam.bende montano almayı düşünüyorum ama forumlarda arka amatisörlü bisikletlerin çok ağır ve kullanımının çok yorduğundan bahsediyor montano kullanan birisi olarak yorumların nedir bilgi verir misin.ben öyle bir kerede çok uzun yol yapmıycam her bindiğimde belki 15-20 km yol yaparım ama tabiki güzergahlarımda yokuş yukarı da çıkma durumum olabilir.bu şekilde bir kullanım için tavsiye edermisin

@Hakan Ergül
Cok genel olucak belki ama 6000tl nin altindaki cift amortiaorlu bisiklet = iskence :)

şehir bisitletleri gibi sadece ön amortisörlü ama lastikleri kalın dağ bisikletleri var onlar alınabilir mi sence

@Hakan Ergül
Ebet alinabilir ortalam 14-15 kilo oluyor onlar ama rampa cikarken vs vs enerji kaybi olmasin istersen masasi kilitlenebilen bir model almani tavsiye ederim

1,5 taban ölçülü ince yol lastikleri takılırsa hantallığı azalır.

@Serkan HODANCI

Üstad ben bu konuyu açtığımda 2012 yılının ağustos ayıydı ve evet o zaman forumda yeniydim. Yıllar sonra aldığım ilk bisikletti ve bisikleti aldıktan 2-3 ay sonra bu forumu keşfederek bisikletle ilgili birçok bilgiye ulaştım. Fotoğrafların açılmama sebebi de bağlantının olduğu sitede mevcut fotoğrafların silinmiş olmasından dolayı.

Geri