metin özcan
Üye
- Tepki
- 2
- Bisiklet
- Bianchi
Çare sıcak yamaarkadaşlar eski bisikletim kalın lastikli olduğu için çok rahat yama yapabiliyordum fakat şuan kullandığım bisikletimin lastiği çok ince olduğu için bir türlü yamayı tutturamıyorum yapılması gereken her şeyi doğru bir şekilde yaptığımı düşünüyorum fakat yama 1-2 gün sonra atıyor ne yapmalıyım
Bunun çözümü çok kolay, dediğim yöntemi uygularsan birdaha sorun çıkmaz taki patlayana kadar.arkadaşlar eski bisikletim kalın lastikli olduğu için çok rahat yama yapabiliyordum fakat şuan kullandığım bisikletimin lastiği çok ince olduğu için bir türlü yamayı tutturamıyorum yapılması gereken her şeyi doğru bir şekilde yaptığımı düşünüyorum fakat yama 1-2 gün sonra atıyor ne yapmalıyım
Solisyonu çok sürmeyin az sürün parmağınızla iyice dağıtın 1 dk bekleyin yama yı yapıştırdıktan sonra üstüne baskı yapın mümkünse keskin uçlu olmayan birşeyle dövünarkadaşlar eski bisikletim kalın lastikli olduğu için çok rahat yama yapabiliyordum fakat şuan kullandığım bisikletimin lastiği çok ince olduğu için bir türlü yamayı tutturamıyorum yapılması gereken her şeyi doğru bir şekilde yaptığımı düşünüyorum fakat yama 1-2 gün sonra atıyor ne yapmalıyım
Eskiden di üstat onlar. En ucuz iç lastik 50 TLBunun çözümü çok kolay, dediğim yöntemi uygularsan birdaha sorun çıkmaz taki patlayana kadar.
1. Bir bisikletçiye yada decathlona gideceksin.
2. Bır tane yeni iç lastik alacaksın.
3. Eve gelince montajı yapacaksın, bak bir daha o yama açılıyormu.
Cözüm bukadar basit ve eskisinden de daha sağlam.
Ben 18-25 lastik kullanıyorum. Yamayı yanlardan birazcık tıraşlayorum. Lastiği tam indirip katlayınca yama bir tarafını tam kapatıyor. Zar zor sığıyor yani. Yapıştırdıktan sonra 2 dk elimle o pozisyonda tutup sonra ufak bir işkence ile bir süre bekletiyorum. Ama işkence olmadan ve kenarları tıraşlı şekilde de yaptığımda bir sorunla karşılaşmadım. 95-100 psi kadar basıyorum bir sorun olmadı daha. Genelde ic lastik kaynaklı oluyor yapışmama durumları. Bir de yapıştırılan yüzeyin tam zımparalanması ve temizlemesi baya etki ediyor. Decathlonun ic lastiklerine yama tutmadığına dair yorumlar okumuştum. Ben ona da yama yaptım ve sorun olmadı ama bazı ic lastiklere yama biraz daha zor tutabiliyor. Tüm yorum yapan kullanıcılar yama yapmayı bilmiyor olamaz diye düşünüyorum.arkadaşlar eski bisikletim kalın lastikli olduğu için çok rahat yama yapabiliyordum fakat şuan kullandığım bisikletimin lastiği çok ince olduğu için bir türlü yamayı tutturamıyorum yapılması gereken her şeyi doğru bir şekilde yaptığımı düşünüyorum fakat yama 1-2 gün sonra atıyor ne yapmalıyım