Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yaralanmada yaranın hızlı iyileşmesi için neler yapılmalı

mywashere

Daimi Üye
Tepki
453
Bisiklet
Mosso
Ah şu spd pedal bi türlü tam olarak alışamadım 3 oldu düşüyorum. Üçüde yavaşladığımda çuval misali düşüşler oldu ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Düşüşlerde yere sürtmeden dolayı olan sıyrıklar için hızlı iyileşmesi için tavsiyelerini var mı ? Neler yapılablir ?

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Scudo
Ben sarı kantoron yağı kullanıyorum. Etkili...

Ortaokul ikinci sınıftayken bi arkadaşımız bileğinin üst kısmındaki bir yaraya limon tuzu koyduğunu ve çabucak iyileştiğini söylemişti. Ama çok ciddi bir iz kalmıştı. Belki kendi haline bıraksa iz bile kalmazdı. :komik:

• Beğen
Tepkiler: mywashere
ben de aynı durumdayım, spd pedala yeni geçtim ama çok sık unutup düşüyorum :( büyük ihtimal ben spd'i bırakıp normale dönücem. bu arada sıyrıklar zaten hızlı iyileşiyor ama içerisi zedelenirse bir süre dinlendirilmeli diye düşünüyorum...

• Beğen
@SmtTrlk @mywashere Kilit pedaldan yavaşlayınca inme tekniği önemlidir. Bunu uygularsanız düşmezsiniz.Sağ bacağınız pedalda tam düz olacak . Haliyle sol ayak kırık ve yukarıda olacak. Sol ayağınızı kilit pedaldan çıkarıp firene basıp sol tarafınıza doğru bisikletten ininiz.

• Beğen
proteinli besinler yersen çabuk kapanır. krem limon ya da yaranın üstüne işeme gibi şeylerin doğru olduğunu düşünmüyorum. temiz tutup proteinli beslenmek yeterli.

• Beğen
hocam ilk olarak yarayı güzelce toz-topraktan vs. arındır daha sonra terramycin diye bir krem var sarı renkli onu sürüp 2-3 gün olabildiğince su değdirmemeye çalış çabucak kapanır ama yara su ile ne kadar fazla temas ederse iyileşmesi de o kadar uzun sürer.Bunun dışında derin kesiklere ilaç bulamazsan bal da sürebilirsin, yoğum kıvamı ile hem kanamayı durdurur hemde yarayı dış etkilerden,tozdan,bakteriden korur.Yanlış hatırlamıyorsam kremlerdeki yaranın hızlı iyileşmesini sağlayan madde gliserindi.Eczanelerde bulunabilir ama doğrudan yaraya saf gliserin sürülürmü bilemiyorum araştırmanızda fayda var(gliserin hücre yenilenmesini hızlandıran bir madde)

@efeozata yanlış yönlendirmek istemem ama yaraya işemek vs. hızlı iyileşmesi için değil, yaralanma anında vücuda giren, bakteri,mikropları öldürmek için diye biliyorum

• Beğen
@a.f.k. @Aerocycle @Decsan Evde bepanthen var onu kullanıyım diğerlerini daha sonra düşüşlerde denerim.

@SmtTrlk @cngz Dediğiniz gibi sağ ayağın üstünde durup sol yukarıdayken çıkarıyorum fakat bazen yokuşlarda ve dönüşlerde aniden yavaşlama olunca pedalı hızlıca çıkaramıyorum sonuç olarak çuval misali ağır çekimde yerle buluşuyorum.

@Neil deGrasse Tyson Balı daha önceki düşüşümde denemiştim fakat tam olarak faydasını göremedim ya da ben biraz aceleci davrandım.

@mywashere Boş bir alanda bu antremanı bol bol yapınız . Aynı antremanı iyice öğrendikten sonra da tam ters ayakla çalışırsanız çok daha rahatlarsınız. Bir müddet sonra kilit pedal sizin bir uzvunuz olacaktır.

• Beğen
hızlı iyileşmesi için değil ama iz kalmaması için terramycin'i öneririm

• Beğen
En iyi ve etkili sarı kantaron yağı @Decsan arkadaşın dediği gibi kanama yi da çok çabuk durdurur ama saf zeytinyağı ile yapılan dan olmalı

• Beğen
Geri