Scudo Sports

yardım edecek arkadaşlara tesekkürler

Hakan BULUT

Aktif Üye
Tepki
7
merhaba arkadaslar ben bir bisiklet almayı düşünüyorum.lakin şöyle bir sorunum var botyum 176 cm kilom 116 bisiklet kadroları beni taşır mı diye terddütlerim var.bu kiloları tahminimce bir yıl için de atacagım kesin kararlıyım altyapı var 27 yaşındayım 7 yıl öncesine kadar profosyenel anlamda kick boks yapıyordum sağlık sorunlarından dolayı bıraktım hipotiroidi bu yüzdende kilo almaya başladım.oyüzden bir bisiklet almayı düşünüyorum bisiklet beni taşırsa yok tasımaz diyorsanız 1 yıl sonra kiloları attıktan sonrada alabilirim.o yüzden bisiklete fazla para vermek istemiyorum ilk sene bütcem max 600-650 tl değerli fikirleriniz için tesekkürler

Scudo
unutmadan kilolarım abartı durmuyor orantılı bir şekilde ben 116 kilo oldugumu söylemesem insanlar 90 der en fazla

Öncelikle merhabalar. Aynı kaderi yaşıyoruz diyebiliriz.Bende şundan 2,5 ay öncesine kadar 105 kiloydum.Ve yazın başında bisiklete binmeye ve düzeli olarak koşu vs. yapmaya başladım ve şu anda 90 kiloyum.Sizinde fazla kilolarınızdan bisiklet ile kurtulacağınıza eminim.

Bisiklete gelince Sedona Sd-711-V alabilirsiniz.Bisikleti sıkı bir pazarlıkla 575 gibi makul bir fiyata alabilirsiniz.Geriye kalan paraylada kask eldiven vs. ekipmanlarınızı alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hakan BULUT
hocam evet hocam yhtta 70 lere düştükten sonra birlikte turada cıkarız.mesajımı önemsediğiniz ve cevap verdiğiniz için tesekkürler

@lumumba038

Aynı yola başkoymuşuz bundan büyük birşey mi var. Elbette yardım edeceğiz.

Belki birgün gelirim Kayseri'ye :D

hocam peki sedonada 16 ve 18 inc kadro seceneği var sizce boyum 176 cm hangisini almalıyım normalde benim için uygun olan 17,5 inc ama sedona da yok

Hiç sorun değil kilonuz, istediğiniz boy kadrosuna göre bir bisiklete binebilirsiniz..
Yola devam..!!!

Beslenmenize ÇOK büyük özen göstermelisiniz..
Bilhassa tur esnasındaki su, elektrolit, tuz ve şeker kaybına..

Zira hiç bir spor salonunda 12 13 saat sürekli spor yapılmazken, uzun bir bisiklet turunda bisikletin üzerinde sürekli egzersiz halinde olmak sizi çok hırpalayacaktır.

Tiroid sistemdeki anomaliler, özellikle! bisiklet sporu için son derece ciddi! önlemlerin alınmasını gerektiriyor...

Sizin terle hücresel boyutta kaybetiğiniz su vb, malesef sadece mataradan bol bol su içerek yerine konamıyor..

Aynı şey, diğer önemli maddeler için de geçerli..

Bir endokrinolog size ayrıntılı bilgi verebilir..

Hoş geldiniz.. ;)

• Beğen
Boy ölçüsü Kadro boyu (inch '') Kadro boyu (cm)

155-165 cm. 14-15" 35-38 cm.
165-170 cm. 15-16" 38-41 cm.
170-175 cm. 16-17" 41-43 cm.
175-180 cm. 17-18" 43-46 cm.
180-185 cm. 18-19" 46-48 cm.
185-190 cm. 19-21" 48-53 cm.
190-195 cm. 21-22" 53-56 cm.
195-200 cm. 22-23" 56-58 cm.

• Beğen
Bütçeniz için sd-711 çok güzel bir bisiklet benim alırken son anda cayıp sd-761 almaya karar verdim.İsterseniz 2.el bölümünede bakabilirsiniz oryada sizin bütçenize uygun bisikletler geliyor.

SAYGILAR...

arkadaşlar hepiniz çok içten davrandınız bu durum beni mutlu etti içten cevaplarınız için sizlere minnettarım saygı ve selamlar

Aslında üyelerin mesajlara cevap verme konusunda daha dikkatli olmaları lazım. Bazı mesajlarla ona destek vererek bisikleti sevdirebiliriz. Ama adam konu açmış bilgi istiyor cevap veren yok bu tür bir durum o kişiyi bisiklet sporundan soğutabilir.Doğru değil mi ?

Samimi cevaplarınız için teşekkürler lumumba038.Siz mutluysanız biz mutlu siz üzgünseniz biz üzgün.

• Beğen
İşte bisiklete hevesli azimli bir arkadaş :) Hiç dert etme kilolarını bisiklet sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsin. Sencer beyin dediklerini dikkate al kilo vericem diye sağlığından olma! Hasan arkadaşımda zaten kadro boyunu söylemiş 18" bir Sedona 711v size uygundur ;) Kolay gelsin..

@lumumba038

Ben de 114 kiloyum,kalça ekleminde ciddi sakatlık var,ameliyat geçirdim... protez gerekiyor.
Koşmam,zıplamam kesinlikle yasak..
2006 da eşim bisiklet istedi ona aldık,korkarak bir denedim baktım birşey olmuyor kendime de aldım (belim rahat etsin diye çift amortisörlü bianchi aldık..çift amortisörden uzak dur,rampada alet çıkmıyor,kilodan dolayı alet yerinde iki büklüm oluyor)

Sahil de başladık ufak ufak..Sonra kısa turlara derken 500-600 km lik turlar yapmaya başladım,hatta ilk bisikleti sonradan değiştirdim..
Rahatsızlığım bisiklet sayesinde ciddi anlamda düzeldi,sürekli ilaç alıyordum o da epey azaldı.
Netice olarak 115 kilo hiç sorun değil,ben pek kilo veremedim ama baya sıkılaştım,maalesef boğazdan kesemedim :-(

Kilonuzu sorun etmeyin.. Eski sporcu olduğunuzu da düşünürsek hayatınıza biraz hareket gelince moraliniz de yükselir..kendinizi zımba gibi hissedersiniz...

Her ne alırsanız iyi günlerde kullanın..

• Beğen
Var olmaz mı ya ben mesela :D

hocam ikimizin sorunuda aynı kilo boylarımızda aynı neredeyse bende trek fx serisi almayı düşünüyorum ama bende sizin gibi terddütlüyüm ytasır mı diye trek fx serisi birde ince teker arkadaslar nedersiniz

• Beğen
Tepkiler: FatihDokmeci
krdes bence sana ıdeal sedona 711 fıyat bıras ucuz oldugundan dolayı agırkık bıras dasla buda kadrosunu kalınlastırıyo yanı ne kadar ucus o kadar saglam bısım arkadas street ıcın kullanıyodu o kadar vurdu hopladı zıpladı bısı olmadı bende sasırdım valla cok saglam tavsıye ederım

• Beğen
@hakan05

Merhaba,

Ben de 114-116 kg yum daha önce paylaşmıştım ,bizim için disk fren konusunu paylaşmak istiyorum.

Zaman zaman tur için bagaj takıyorum,toplam kütle 114 + 14(ortalama bir bisiklet,ekipmanlarla birlikte,dolu matara +..) + 8 kg bagaj= en az 136 kg yapıyor,malum üzerimize de birşeyler giyiyoruz(kıyafet,kask,saat,eldiven,bel çantası... ) 140kg ye yaklaşıyor.Rampa aşağı inerken disk fren çok işe yarıyor,>=50 km ile aşağı inerken V-fren bizi güvenli bir şekilde durduramaz,disk fren benim için olmazsa olmaz.Bu ara yok yağmura çamura girmiyorsan disk frene gerek yok muhabbeti bizim için geçersiz 70-80kg olsam hak verirdim...

Daha yeni tur bisikleti almak nasip oldu,fx serisini ve Sirrus serilerini çok beğenmeme rağmen ince kadro/lastik ve v-fren konusundan dolayı eledim.
Bizim şartlarda 28" için yazıyorum disk frenli scott sportster,sub serileri ile giant xport daha uygun olur diye düşünüyorum,farklı marka benzer/daha iyi donanımlı aletler de olabilir yalnız bu kısım beni aşar...

Bunlar kişisel tercihlerim tabi ,tartışılabilir,ama farklı bir bakış açısı da olabilir,faydalı olacağını ümit ediyorum..

Umarım gönlünüze göre bir alet alır,iyi günlerde kullanırsınız..

• Beğen
Tepkiler: gezgin2 ve hakan05
Geri