Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış bisikleti seçimi(salcano-bianchi)

Bianchi? Salcano?

• Toplam katılım
    10

koray111

Üye
Tepki
1
İsim
Koray
Bisiklet
Salcano
Elimizde 1350 TL olduğunu varsayarak...

Bianchi SLR 200'mü alırdınız yoksa Salcano XRS050 CLARIS'mi

Fiyatları;
Bianchi:1341
Salcano:1325

Teknik Özellikleri Bianchi SLR 200;
  • Kadro:ALÜMİNYUM 1.1/8" ENTEGRE TRIPLE BUTTED
  • Maşa:28"YOL ALÜMİNYUM 1.1/8"
  • Jant:28" XR-18 ÇİFT KAT ALÜMİNYUM 32H
  • Lastik:MICHELIN 700X23C 23-622 DYNAMIC SPORT
  • Vites:SHIMANO RD-A070
  • Fren:ALHONGA HJ-401 KUMPAS FREN
  • Sele:SELLE ROYAL 2066URN
  • Krank Takımı:SHIMANO FC-A070 50X39X30T
  • Vites Fren kolları:SHIMANO ST-A070 3X7
Teknik Özellikleri Salcano XRS050 CLARIS
  • TİPİ:700C Yol
  • KADRO:Hafif alaşım alüminyum kadro
  • MAŞA:Hi-ten maşa
  • ARKA VİTES:Shimano RD-2400 Claris 16 vites
  • KADRO ÖLÇÜLERİ:480mm - 510mm - 540mm - 570mm
  • ORTA GÖBEK:Shimano Octalink ABBES25B13
  • AYNA VE KOL:Shimano Claris FC-2450 50t/34t krank takımı
  • FREN TAKIMI:Tektro R312 kaliper fren sistemi
  • VİTES KOLU:Shimano ST-2400
  • RUBLE:Shimano CS-HG50 30t/11t kaset
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ:Shimano Claris FD-2403 brazed on
  • GİDON:Zoom FOV alüminyum gidon
  • BOĞAZ:Zoom TDS-C369 3D forged alüminyum boğaz
  • TEKER SETİ:Salcano XRS serisi lastik
  • JANT SETİ:Salcano XPRO RACE 36h jant seti
  • AĞIRLIK:10,01 kg
Seçtiğiniz bisikleti neden seçtiğinizi de sebebini yazarsanız sevinirim...

Scudo
C) Hiçbiri.
Salcano ve bianchi görünce olumsuz şeyler aklıma geliyor. Bilinçaltıma nasıl işlemişse artık.

@katran
Peki 1300~ TL civarı Yarış Bisikleti olarak ne önerirsiniz?

1300 tl ye çok matah bir yarış bisikleti alınmaz, biraz bütceyi ayarlayıp salcano xrs030 tiagra alın derim size, şu anda nakit fiyatı 1900tl falan. sizi üzmez ve ikinci eli olan bir bisiklet, aradaki 600 tl ye değer bence. tam bir f/p ürünü.

• Beğen
Tepkiler: koray111
@koray111 2. El salcano xrs 040 var bir sürü sahibindendede forumun 2. Elindede yada illa 0 dersen bisikletçiden pazarlıkla mosso cavalier700 claris i 1200 e alırsın

• Beğen
Tepkiler: koray111
hiçbiri daha ucuza ikinci el xrs40 bulabilirsin az daha katıp xrs 30 olabilir nette slr 500 ikinci el 1000 tl nin altında vardı yine eger kısa boylu ısenız btwın full sora karbon masa t5 alın sıfır 1200 tl idi

1300 e 0 da alabilirsin sanıyorum 040 ı..

(link)

burda 1200 tl ucretsız kargo 51 ve 57 mevcut

sımdı gordum tukenmıs dıyo

sadece 57 mevcut

Birlikte kıyaslayalım:

Kadroların ikisi de aluminyum. Salcanonun kadrosu daha agresif. Bianchinin kadrosu ise dayanıklılık kadrosu. yani uzun tur kadrosu. bianchiye bindiğinde bisikletin üzerinde daha dik duracaksın, salcano kadar yatmayacaksın. Seçim senin.

Maşa: bianchi aluminyum maşa kullanmış, salcano hi-ten (dandik) maşa kullanmış. bianchiye kocaman bir +

Jant. hemen hemen yakın "no-name" jantlar. tek fark olarak bianchi 32 tel, salcano 36 tel. peki bu ne demek? eğer kiloluysan, veya jantı yamultmaktan korkuyorsan salcanoyu seçebilirsin. fakat bianchinin jantı daha performanslı olacaktır. (çok çok ufak bir performans farkından bahsediyoruz)

lastik: bianchi, marka lastik kullanmış (iyi kötü michelin) fakat salcano ne idüğü belirsiz. eğer salcano alırsan lastiğinin daha fazla patlayacağını garanti ederim. çok sıkıntılı duruyor. öylesine bir lastik taktıklarına eminim. insan en azından bi vittoria takar ya.. neyse sinirlenmicem :D

seleler: aynı, seta selle royal. geniş bir sele olduğundan ben sevmiyorum kendisini

gelelim vites takımına: salcano claris set. bianchi tourney 070. shimanonun web sitesindeki vites setleri sıralamasına göre, ki kendisi hemen aşağıda. claris 3 gömlek daha üst (vay be bigün clarise iyi diceğim hiç aklıma gelmezdi :D)

tour.png

vites setleriyle ilgili bir diğer önemli ayrıntı; bianchinin aynakolu 3'lü. (yol bisikletinde 3lü aynakol çok ilginç oluyor. amaçsız) yani ön dişlide 3 yaprak var. bu ne demek? =daha rahat yokuş çıkarsın(daha yavaş ve daha rahat)
salcanonun aynakol 34/50 olan klasik yol aynakolu. salcano xrs050'nin "daha bir yarış bisikleti" olduğunu bir kez daha anladık. ayrıca salcanoda 30/11 ruble var. 11 olması iyi. hız limitlerini zorlayabilirsin :) bianchinin rublesi belirsiz. bilinmiyor.

Karar: Salcano xrs 050 şu haliyle giriş seviyesi bir yol bisikletidir. ilk kez yol bisikleti alcaksan eğer (sanırım evet) sana yol bisikletinin nasıl bir şey olduğunu tattırır. haa demek böyle bişeymiş, dersin.
Bianchi, salcanoya karşı tek üstünlüğü aluminyum maşası. fakat daha sonra okadar çok eksi aldı ki, bunun hiçbir anlamı kalmadı. senin aradığın şey, eğer başlıktaki gibi "yarış bisikleti" ise, bu yarış bisikleti kesinlikle bu bianchi olamaz. bianchiyi ne mi yaparsın? sabah erkenden yüklenirsin sırt çantanı, dersin ben bugün tekirdağa gidiyorum. ozaman eyvallah. daha dik oturacaksın (daha az bel-bilek-boyun ağrısı) yokuşlarda daha rahat (ve yavaş) çıkacaksın 30 yaprak aynakolu sayesinde. yani tıngır mıngır gideceksin.

eğer yukarıda yazdığın teknik özellikler doğruysa, durum tam olarak bu. :)
kaskını eldivenini de almayı unutma

(oyum salcano xrs050'ye. vites takımı ile ezdi)

Nikinizin arkasindaki 111 nedemek oluyor, bana sanki biryerden tanidik gibi geldi.

@Murat Cömez
Forumda bir kaç tane daha var 111'li. Hepsinin okul numarası 111 mi acaba [emoji16]

vallahi bisikletimi alırken bianchi slr200 alacaktım fakat tourney olması kötü gerçi salcanonunda yaptığı sorunlar belli hep bir sıkıntı arkadaşım xrs 040 aldı ruble sıkıntılı çıktı

claris vites kullanayayım derken kötü bir bisiklet alma derim

öyle yapacağına bu bi bak derim buda salcano gibi claris güzel bisiklet valla
(link)

@Ulaş Çavuşoğlu sıkıntı klariste demiyorum salcanoda;)

10 ,18 kg bisiklet

bianchi 11 kg ondan haberin olsun. bence bianchiyi önce kafadan bir ele.

ben bidaha yol bisikleti alacak olsam mosso mosso mosso derim

@Ulaş Çavuşoğlu klaris kötü değil sen merak etme fakat klarisli salcano kötü daha doğrusu salcano kötü.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@enes dökmen ne mossosu len :D ben bidaha mossoya bulaşmam jantı ayrı dert lastikleri ayrı dert alırım bi specialized bakarım keyfime

@enes dökmen yaza kadar bi para biriktiriyim benim mossoyuda bi satıyım azcıkta pederden alırım üj bej en olmadı bi alur700 alırım ama gönlümde 2. El güzel bi makine var

Geri