Scudo Sports

Yarış gündemi

@Noldor Sarpel Bey yayında Schachmann için numara yapıyor, sanki çarpmasa birinci olacaktı vs diye bayağı bir eleştirdi ama Köprücük kemiği kırılmış.
Kırılmasa bile çarpma şekli çok kötüydü.
Yani öyle bir yorumu nasıl yaptı hala şaşırıyorum!
Yayını izlediniz mi bilmiyorum.
Kazanın ilk anında Sarper ve Berkem önce aracı kullanana, sonra aracın oraya girmesini engelleyemeyen güvenlik görevlilerine ve organizatörlerine giydiriyor. Schachmann kalkıp sürüşe devam etti ve ilk durumda sanki bişeyi yokmuş gibi davrandı. Yanından geçen kameralara el kol sallayınca da "kameralara şov yapma, devam et" dedi Sarper. Schachmann daha sonra omuzunu tutmaya başlayınca Berkem de Sarper de Schachmann 'ın umarım birşeyi yoktur, 230km'lik neredeyse biten bir yarışta böyle saçma bir kaza ile umarım ciddi yaralanmamıştır diyorlar...

Evet söylediği yakışık almadı ama facebookta falan linç başlamış kendisine. Artık adrenalinle mi yarışın sıcağıyla mı birşey olmamış gibi ayağa kalkıp el kol sallayınca onlar da her zamanki gibi "geyik" yaptı. Evet doğru değil ama linç gerektirecek bir diyalog da geçmedi.

Scudo
Yayını izlediniz mi bilmiyorum.
Kazanın ilk anında Sarper ve Berkem önce aracı kullanana, sonra aracın oraya girmesini engelleyemeyen güvenlik görevlilerine ve organizatörlerine giydiriyor. Schachmann kalkıp sürüşe devam etti ve ilk durumda sanki bişeyi yokmuş gibi davrandı. Yanından geçen kameralara el kol sallayınca da "kameralara şov yapma, devam et" dedi Sarper. Schachmann daha sonra omuzunu tutmaya başlayınca Berkem de Sarper de Schachmann 'ın umarım birşeyi yoktur, 230km'lik neredeyse biten bir yarışta böyle saçma bir kaza ile umarım ciddi yaralanmamıştır diyorlar...

Evet söylediği yakışık almadı ama facebookta falan linç başlamış kendisine. Artık adrenalinle mi yarışın sıcağıyla mı birşey olmamış gibi ayağa kalkıp el kol sallayınca onlar da her zamanki gibi "geyik" yaptı. Evet doğru değil ama linç gerektirecek bir diyalog da geçmedi.
Öyle br linç olayından haberim yok. Ama inanın hoş değildi. Yani numara yapsa bile, oradaki o kaza hafif bir kaza değildi. Resmen arabanın yanına yapışıp birde yere aynı omuzu üzerine düştü. Geyik yapılacak birşey değildi hem kaza hemde tepkisi...
Şöyle düşünün biri size çelme taktı ve canınız yanacak şekilde düştünüz. Siz tepki verirken birilerinin sizin tepkinizi anlamsız /abartı olduğunu söylese?
Ki Schachmann yanındaki motora muhtemelen " böyle bir yarışta nasıl böyle bir şey olabilir" gibisinden serzenişte bulundu...
Neyse iki spiker de çok iyiler. Umarım amacını aşan eleştirilere maruz kalmazlar...

Sonunda vakit geldi. Yarın Nice'de Grand Depart var 🤗🤗🤗

Bisikletin en geleneksel ve profesyonel organizasyonu, bir bisiklet yarışından fazlası, Tour de France, Nice'deki ilk etap ile başlıyor🚵🏽‍♂️
Yayın 15:15'te Eurosport'ta📺
İlk etap profili📈 (link)

Bu arada, Strava bu yıl dikkat edilmesi gereken 10 tırmanışı listelemiş :)

(link)

Bu yıl çok yokuş var fena bir tur olacak gibi birde ineos jumbo çekişmesi renk verecek gibi

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Yokuş koy, dağlık etap koy hatta bol bol koy. Bunları yaparken zamana karşıda tam tersini yap ki yani zamana karşıyı biraz daha düz yap, rouleur vasıfları kötü olan genel klasmancılar zaman kaybetsin, bir şekilde yokuşlar zamana karşı ile dengelesin.
Yine de zamana karşı yokuş çıkabilen rouleurlerin Roglic ya da Dumoulinin olacak.
@Bigpatron
Zamana karşı olan 20.etap, 2017 Bergen'deki Bireysel Zamana Karşıya çok benziyor değil mi?

Yokuş koy, dağlık etap koy hatta bol bol koy. Bunları yaparken zamana karşıda tam tersini yap ki yani zamana karşıyı biraz daha düz yap, rouleur vasıfları kötü olan genel klasmancılar zaman kaybetsin, bir şekilde yokuşlar zamana karşı ile dengelesin.
Yine de zamana karşı yokuş çıkabilen rouleurlerin Roglic ya da Dumoulinin olacak.
@Bigpatron
Zamana karşı olan 20.etap, 2017 Bergen'deki Bireysel Zamana Karşıya çok benziyor değil mi?
Evet benzerlik var ama 20. Etap eğim avarajinda daha az olmasına rağmen daha uzun tırmanış olacağından daha çok zor olacak gibime geliyor.

Kurban bayramında başka bir rotadan giriş yaparak Fløyen'e tırmanış yaptım. Yol üzerinde yerli ve yabancı turistlerin olması ve biraz ağır vasıta olmamdan dolayı Tom abi gibi olmasada kendi çapımda giderek zirveye ulaştım 🤣

Check out my activity on Strava: (link)

Son düzenleme:
Müstakil bir başlık için daha ne bekliyoruz??? 😃

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Evet benzerlik var ama 20. Etap eğim avarajinda daha az olmasına rağmen daha uzun tırmanış olacağından daha çok zor olacak gibime geliyor
Biliyorsun eğim ortalamasının az ve yokuşun uzun olması yokuş çıkma kabiliyetinin yanında rouleurler gibi uzun mesafelerde yüksek güç üreten Dumoulin ve Roglic gibi genel klasmancılara yarar. Yokuş dikleştikçe yokuşçu özelliği olan Bardet, Pinot gibi genel klasmancılar biraz daha az zarar görür.
Bardet buna bile şükretmeli bence.
Yalnız yokuşa kadar gelinen düzlük de az değilmiş hani. İyi rouleurler düzlükte kmde 2-3 saniye alır gibi görünüyor

Biliyorsun eğim ortalamasının az ve yokuşun uzun olması yokuş çıkma kabiliyetinin yanında rouleurler gibi uzun mesafelerde yüksek güç üreten Dumoulin ve Roglic gibi genel klasmancılara yarar. Yokuş dikleştikçe yokuşçu özelliği olan Bardet, Pinot gibi genel klasmancılar biraz daha az zarar görür.
Bardet buna bile şükretmeli bence.
Yalnız yokuşa kadar gelinen düzlük de az değilmiş hani. İyi rouleurler düzlükte kmde 2-3 saniye alır gibi görünüyor
Aynen katılıyorum, ayrica rotanin 20. Etapta olması biz izleyicilere ayrı bir heyecan vereceği gibi genel klasmancılara acı vereceğinin kanaatindeyim. Zira bütün turun yorgunluğu üzerlerinde olacak, kim bilir belkide kazananı belirleyecek bu etap :)

Giro d'Italia için çok güzel bir video hazırlanmış. Efektler gerçekten çok iyi.

Son düzenleme:
Böyle bişey olabilir mi ya?

Bundan böyle bisiklete binen herkes bana 100 TL verecek.

Artık bölgesel yarışlar da düzenlenmez harika
241070 dosyayı görüntüle

Özel bisiklet ve koşu yarışlarında organizatör tarafından federasyona bir pay yatırıldığını biliyordum fakat rakam sembolikti diye hatırlıyorum.

Umarım haberin kaynağı doğru değildir; fakat doğruysa da şaşırmamak gerek.

50 TL kimse kusura bakmasın ama soygundur; sporu baltalamaktır. Zaten ücreti yüksek olan Gran Fondo yarışlarının fiyatına doğrudan yansıyacaktır.

Federasyon hem herkesin katılabileceği nitelikli yarış düzenlemiyor hem de düzenleyenleri teşvik etmesi gerekirken köstek oluyor.

Hükümetin en basit örnekle araç üreticilerinden birkaç kat daha fazla kâr ettiği bir düzende bisiklet federasyonunun yattığı yerden organizatörlerden daha fazla gelir elde etmeyi hedeflemesi şaşırtıcı değil tabii.

Herkes kolay para kazanmanın derdinde. Bakalım bir ürün veya fikir/hizmet üreteni bu utanmazlık ve açgözlülükle cezalandırarak nereye kadar gidebileceğiz...

Yazık.

Federasyonun yapmış olduğu bu hareketin Türk bisikletciliginin gelişmesine ne gibi bir katkısı olacak acaba!!!

Geri