Scudo Sports

Yarış tipi bisiklet seçimi 6500-7500 bütçe

Nefer Seti

Aktif Üye
Tepki
254
İsim
Ömer Çakmak
Bisiklet
Focus
Merhaba arkadaşlar boyum 1.67 kilom 80 Bir senedir bisiklet kullanmaya başladım. Hali hazırda Ghost Cross 9000 bisikletim var . Hobi olarak spor amaçlı biniyorum. Farklı yerlerde bisiklete bindiğim için bir tane yeni bir bisiklet almak istiyorum. Perşembe günü İstanbul olacağım . Nasıl bir bisiklet alsam mesela Specialized Roubaix SL4 Elite 105 X3 veya Trek Madone 4.5 seçimi hangisi olur .Bütçem 6500-7500 arası .

Scudo
specialized iyi bir tercih; farklı olarak kullandığım focus cayo tavsiye de edebilirim

Trek madone 6.9 tercih etmeni oneririm suanda atilla bisiklet klinigindr 7500 tl full dura-ace bisiketin agirligi 6.9kg

samsung galaxy s4 ten tapatalk ile gönderdi.

Ikisi de cok farkli bisikletler. Ne istediginize karar vermeniz gerek bence oncelikle.
Daha sonra size uygun olan geometriye...
Son olarak da marka ve modele

Gökhan Bey Specialized mağazasına gitsem Tarmac veya Roubaix modelinin hangisinin bana uygun olduğuna nasıl karar verebilirim mesela . Ben Kadronun baştan iyi olmasını istiyorum , ilerde jant olsun diğer aksamı yavaş yavaş üst modele çıkarabilirim.

Not : İstanbul Bakırköy Şubesine gitmeyi düşündüğüm için örnek verdim

Diğer arkadaşların yorumları içinde ayrıca teşekkür ederim . Özellikle Şahinci arkadaşa :)

Ben size Specialized öneririm.ek olarak ufak bir şey söyleyeyim,atilla bisiklet de çakma kadroset de kullanıyorlardı.özellikle de pinarello.yani o trek orijinal mi değil mi onu öğrenin ona göre alın derim.o kadar para vermişken çakma kadro almaya değmez.kadronun seri numarasını trek e mail atıp sorgulatabilirsiniz...

Ben zaten ikinci el almayı çok düşünmüyorum ayrıca o kadro 58 bana büyük gelir bence

Mademe istanbuldasınız Atilla Bisiklet Takımına git. Orada güzel modeller bulacaksınızdır.

Merhaba Nefer Kardeş,eğer bu ilk yol bisikletin olacaksa başlangıç olarak bu seviyedeki bisikletlerle başlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bisikleti almadan önce bunun doğru olup olmadığını tecrübeli kimselere sorarsan daha iyi olur.Bence danışmakta fayda var bilmem siz ne dersiniz.

@Nefer

Kadro kalitesi konusunda dogru dusunuyorsunuz.

Roubaix daha rahat bir suruse imkan veren bir kadro. Geometrisi de ona gore biraz daha rahat. Tarmac ise "yaris geometrisi"ne sahip.
Kisacasi biri race, biri endurance kadro.

Ilk olarak sizin surus stilinize gore buna karar vermeniz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Giant'ı değerlendirin derim. İstanbul'da yeni mağaza açtılar.
(link)

(link)

Specialized markası olacak galiba , ben İstanbul da o tarafa yakınım . Specialized markasında Tarmac veya Roubaix modelini rahatlık olarak orada deneyip karar vereceğim . Bu iki modeldeki seçeneklerin hepsinde aynı kadromu kullanılmaktadır.

Mesala Tarmac SL4 Sport 105 M2 ile Tarmac Sport M2 arasında kadro tipi aynı değil gibi duruyor , hangisi seçilmeli sizce
Aynı şekilde Roubaix SL4 Sport 105 , Roubaix SL4 Elite 105 , Roubaix Sport INT X3 hangisi seçilmeli

@Nefer

SL4 olmayan modelleri secmeyin, geri kalani butceye kalmis.

Dün gidip Aktif pedal - Bakırköy Şubesinden Bora Bey ve diğer arkadaşların yardımları ile boyuma uyan model olan Roubaix SL4 Sport 105 bisikleti satın aldım . Bisikleti Gaziantep e götürünce ordan fotolarını en kısa zamanda yüklerim

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Hayırlı ve uğurlu olsun. Antep bisikletle gezmek için ideal bir şehir.

@Nefer

öncelikle hayırlı olsun..acaba tarmac ı da roubaix yi de denediniz mi? ağırlıkları hakkında bilgi aldınız mı? ben de iki modeli çok beğeniyorum..azıcık bilgi verir misiniz?

Oldukça hızlı karar verme ve alışveriş oldu. Güle güle kullanın . Endurance tip yol bisikletleri daha sarsıntısız sürüş sunması nedeni ile yarış kaygısı olmayan yol bisikleti kullanıcısı için uygun seçim. 105 set fiyat performans oranı iyi diye söyleniyor.
Belki İleride yedekli kullanmak için 2. bir jant seti almayı düşünürseniz keyfekeder daha iddialı bir model seçilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
Bisikleti aldık Antep e geldik cepten foto yüklemeye çalışacağım

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/07/9a8531c2b0fc0e29fb4730cb9cce6b81.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
Geri