Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış, Yol ve MTB nedir?

Alp Aslan

Forum Bağımlısı
Tepki
4.139
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşalar , forum içerisinde net bi açıklama bulamadım.mümkünse mtb bisiklet nedir, yol bisikleti ve yarış bisikleti arasında fark varmıdır ve bunun gibi konularda bisiklet çeşitleri hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.

Alp ASLAN
(link)

• Beğen
Tepkiler: Contry
Scudo
Mtb : Mountain Bike : Dağ Bisikleti.

Yol bisikleti adı üstünde şehir içi,asfaltta kendini gösterebilen bisiklet türleridir.Ama bazı sitelerde yol bisikletleri kategorisi içerisinde yarış bisikletleride var.

yarış bisikletleri : sürücünün yarış esnasında rahat ve hızlı olabilecek ayarlamalarla kullanılan bir bisiklet türüdür..

farklılıklara gelirsek :

MTB

DH-MTB olarak kullanılır.
Ağır şartlara göre kaliteli üretilir.

YOL
İşe giderken,günlük gezilerde,sahil turlarında vs vs kullanılır.Asfaltta hızlı ve dengeli gider.MTB bisikletlere göre biraz daha hafif olurlar.

YARIŞ
Diğer bisikletlerde ağırlık pek önemli olmasada(ama önemli biraz :} ) bu bisikletlerde ağırlık ne kadar azsa kazanma şansınız o kadar yüksektir.Zaten bakarsınızki yarışlara katılan arkadaşların yarış bisikletlerinin büyük bölümü karbon malzemeden oluşmaktadır..

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

sitede mtb ve yol bisikletleri hakkında bölüm olmasına rağman yarış bisikletleri hakkında bir bölüm göremedim o yüzdende aklım biraz karışmışdı yardımın için teşekkürler şu anda bir 26'' dağ bisikleti kullanıyorum ancak performansından memnun olmadığım için üzerinde bazı değişiklikler yaptım ama yinede istediğim hale gelmedi ve 10 gün içinde bir arkadaşım 15 yılık yarış bisikletini bana verebileceğini söyledi ilk hevesini aldıktan sonra balkonda beklemeye alınmış bir bisiklet bende daha durumunu görmedim eğer bazı bakımları yapıldıktan sonra bir yarış bisikletini yol bisikleti gibi kullanabilirmiyim,( işe gelip giderken ,cadde ,sahil ve mecburen mahalle arası)ve sizlerin önerisi ne olur teşekkürler
alp

tabiki zaten yarış bisikleti =yol bisikleti olarak anıyoruz.

Bisikleti işe giderken,cadde,sahil de kullanabılırsınız.O bisikleti dağda toprakta sürcek haliniz yok zaten.O da asfaltta kullanıyor.O bisikletlerin gidon da 2 tane tutma yeri var.Bi tanesi normal mtb bisikletler gibi birde ters boynuz gibi gidona bağlı yer var sorun olmaz yani.

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun.

İyi günlerde kullanma dileğiyle...

kusura bakma seninde başını ağrıtıyorum ama birşey daha sormak istiyorum .arkadaşım yarış bisikletinin lastiklerinin çok ince olduğunu söylemişti mazgallara düşebilecek kadar sizce lastikleri genişletmelimiyim( yol bisikletlerinde hangi genişlik kullanılır 1.5 mudur) böyle birşey mantıklımıdır ve yukardaki yazınızdan anladığım eskide olsa yolda kullanmak amacıyla amacıyla yarış bisikletini tercih etmemin daha iyi bir tercih olacağı?
teşekkürler,
Alp

yolda kullanmak için yarış bisikletini tercih etmeniz daha iyi olmaz.Sadece kullanılabilir.Yol bisikleti daha iyi olur.lastik konusuna gelince oraları pek iyi bilmem ama,yarış bisikletlerıın jantlarıda ince oldugu için sadece tekerlekleri değiştirmek yetersız kalır.Yeni bir jant takımı almanız gerekir ki ; o kadar kalın ir lastikte o yarış bisikletine yakışmaz.

Yol bisikletine mazgala girmeyecek kadar genis lastik takamazsiniz, olcu yoktur. olsa bile cataldan ve kadrodan gecmeyecektir.

Bir de ufak hatirlatma, lutfen konudan uzak, ticari linklere mesajlarimizda yer vermeyelim ;)

TeŞekkÜrler Uyariniza.pekİ Sİzce Çok İnce Bİr Lastİklİ Bİr YariŞ Bİsİkletİ Yol Bİsİkletİ Olarak Evden Çikip İŞe Gİderken Kullanmak İÇİn Uygunmudur EĞer DeĞİlse Lastİklerİ Bellİ Bİr ÖlÇÜye Kadar GenİŞletİlebİlİrmİ Örnek Verebİlİrmİsİnİz 1.5' - 1..75 Örnek Olarak SaĞolun

@alpaslan11

Bu konuda en iyi cozum sehir bisikleti almak, hem 28" tekerlekli, hem daha kalin tekerlekleri var, daha dik - dolayisiyla daha rahat oturma acisi var.

ben salcano cıty racing diye bi model alıcam.yol bisikletiyle şehir bisikleti arası hem hafif hem hızlı hem de lastikleri ne kalın ne ince.yol bisikletleri türkiye şartları için cidden kullanması zor bisikletler.birde lastikleri ince olduğu için mahalle araları ve ara sokaklarda yandınız .ayrıca hız için olan bu bisikletler epeyce konforsuz.o yüzden tercihinizi racing modellerden yana kullanmasanız daha iyi olur.bi de benim bu salcano yerli üretim orgin deil ama fren ve vites sistemi orginal shimano.eğer bütçeniz kısıtlıysa tavsiye ederim

Şehirler arası (Ankara-Bozüyük) için Kron Tourer 21 tavsiye eder misiniz arkadaşlar?

Çok teşekkürler uzun zamandır bende tama anlayamamıştım çok sağolsun

yol bisikletiyle şehir bisikleti aynı değil mi? aynı başlıkta görüyorum.sedona 741, crossway 40v,ghost se1150 bunlar yol bisikletimi yoksa şehir bisikleti mi?

2008'in konusu ama sordunuz cevaplayayım :)

MTB: Dağ bisikleti demektir. Şu an piyasa da 26 ve 29 inç olanlarından bulunmaktadır. Genellikle zorlu şartlarda kullanılır. Ya sadece ön amortisörü vardır ya da ön arka amortisör sahiptir.
Yol Bisikleti: Genellikle düz yollarda kullanmak için tasarlanmış bisiklet türüdür. Tekerlekleri incidir. 28 inç tekerleklere sahiptir. Amortisör yoktur.
Şehir Bisikleti: Melez bir bisiklet türüdür. Hem yol bisikleti hem de dağ bisikleti özellikleri gösterir. Genelde 28 inç tekerleklere sahiptir ve tekerlekleri dağ bisikleti ile yol bisikleti arasında bir kalınlığa sahiptir. Bazıların da sadece önde amortisör varken bazılarında hiç yoktur. Gidonu düzdür.

@evrenolanbay

Bu bisikletlerden Sedona ve Ghost dağ bisikleti, Merida ise şehir bisikletidir.

• Beğen
Tepkiler: 7raul
Bilgilendirme için teşekkürler Hasan.muhtemelen crossway 40v yi de bulamayacağım.erdoğanların sitesinde görünmüyor.hangi bsikleti alacağına karar vermek de yetmiyormuş,o bisikleti bulmak ayrı bi iş.

@evrenolanbay

Sadece Erdoğanlara bakmayın Ankara'da baaşka bisikletçiler de var onlarda vardır.

meridayı sadece erdoğanlar satıyor diye biliyorum.bildiğiniz başka yerler varsa paylaşabilirmisiniz?

@evrenolanbay

Araştırmadan bir bilgi veremem. Ama internetten de alabilirsiniz.

onu son seçenek olarak düşünüyorum.görmeden denemeden almak istemiyorum.

Soruyu doğru yere yazıyorum bilmiyorum yanlış yere sorduysam kusuruma bakmayın. Soruma gelecek olursak mtb konforunda istediğinde topraklı kötü yolda parkta doğada kullanabileceğimiz hemde istesiğimizde atlayıp uzun kmler asfaltta yol yapabileceğimiz tarzda bir melez bisiklet varmı 🤔
Kısaca biraz mtb,biraz şehir bisikleti,birazda yol bisikletinden oluşan karma bir model varmıdır 🤔

Geri