Sevgili Yunus,ben de hafta sonu Delta 2012 MTB yarışına katılıyorum.Atletizm antrenörü bir arkadaşım,yılı çeşitli periyotlara böldürdü.Sizin zamanınız az olduğu için,yarışa yakın zaman sürecini aktarayım.
1-)Çok iyi bir ısınma,germe çalışması.
2-)Orta tempo 10 dk,ardından yüksek kadanslı yüksek tempo,sonra tekrar orta tempo.
3-)2.gün dayanıklılık antrenmanı.Varsa iyi ısınmanın ardından rampa çıkışı,yoksa 100-200 metre depar. Yol bisikletinizin aynası 53-39 ruble 11-25 ya da cıvarı ise 53/11-12 oranlarını test etmeniz,
4-)Çok uzun ve ağır sürüşlerden ziyade,yarış mesafesini biliyorsanız o mesafeyi çalışın.Sık tekrar çok önemli kasların hareketliliği açısından.Sprinte ihtiyaç duyduğunuzda,kaslarınız,daha önceden test edilmemiş bir hıza o an çıkmaz.Antrenmanın en önemli faydası da işte budur.
Yani hafif orta antrenmanın sonlarında iyi bir sprint yapıp,soğuyarak antrenmanı tamamlayın.
Ben sizin yerinizde olsam,Gemlikten Kumla armutlu güzergahında kamp yaparım.Zeytin ağaçları,denizden esen iyotlu hava,mükemmel bir alan orası.
Ve elbette ki beslenme.O iş çok uzun ancak yağlı ve çok şekerli yiyeceklerden uzak durun.Vitamin ve mineraller bisikletçi için çok çok önemli.Eksikliği bir çok soruna yol açar.Su ve mineral alımı keza öyle...Antrenman sonrası karbonhidratlı beslenme gibi önemli noktaları atlamayın.