Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarışlarla İlgili

selimcan

Aktif Üye
Kayıt
25 Ekim 2004
Mesaj
181
Tepki
176
Şehir
Kadıköy ilçesi işyeri ve yaşam yerim
Ne yazık ki son zamanlarda yaşanan bir takım belirsizlikler , cevapsızlıklar ,
yarış organizasyonlarında yapılan sıralama ve sonuç hataları
( ki bunları çoktan aşmış olmamız gerekiyordu !!!! )
sorunların , sıkıntıların dile getirildiğinde de resmen ipimizin çekildiğini
yada her an forumdan atılma riskinin söz konusu olduğu aşikar ki bunu bu
forumu tarafsız bir şekilde dışarıdan gözlemleyen kişiler de tarafıma deklare
etmiştir.

Bir kaç ay önce Bisiklet Federasyonumuza bir yazı yazdım ve gönderdim
yaşanan sıkıntıları, birlikte neler yapılabileceğini tüm iyi niyetimle belirttim.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Turu'nun bütçesinin ve kategorisinin arttığını
saymazsak özellikle mtb dünyamızda pek gelişme olmadığını görüyoruz...!!

Kısıtlı sayıda olan ve yeni katılımların ülke nüfusuna orantıladığınızda komik
sayıda kalan bisiklet yarışçılarımıza bir katkımız olsun , camia yeni bir
marka ve takım kazansın diye güzel bir sponsorluk dosyası bile hazırladık ve
kendi sektörümden büyük bir markanın kapısını çaldık, bütçe ve ekonomik
kriz nedeniyle ertelendi, doğal olarak üzüldük arkadaşlara da bir umut
vermiştik çünkü ... önümüzdeki aylarda farklı 1-2 firmaya daha başvurucağız
fakat sponsor adaylarının '' hadi sizin bir yarışınızı izlemeye gelelim bakalım
bu nasıl camiaymış bir görelim '' demelerinden korkmaya başladım ....

bu yazımdan dolayı forumdan atılma oranım % 99.9

yine de
bisiklete gönül veren , emek harcayan 2003ten beri tanıştığım tüm bisiklet
camiasına saygılarımı iletir , keyifli -heyecanlı kazasız pedallar dilerim.

2011 yılına kadar yarışlardan çekildiğimi bilgilerinize sunarım.

(40 ) Ferdi Master İstanbul Can Erdilek
 
Scudo
Ellerine sağlık can abim az bile demişsin ben konuyu dağıtmak istemiyorum ama bu ban olayı nedir ya!

Girdiğimiz sitenin adı bisiklet forum değilmi biz burda bisiklet profosyonel bisiklet camiasının sporcuları değilmiyiz bazı şeyler iyi olsun diye yırtınmıyacaksak tartışmıyacaksak ve bunları burada yapmaya izin yoksa yada kısıtlama varsa banı ben yemem bisikletforum yer benden !
 
Can Abi, Yasin, ikinizde şahsen tanıdığım, sevdiğim insanlarsınız.

Allah aşkına, az çok tanıyorsunuz beni, şimdi size desem ki banlanma olaylarının federasyon veya ona karşı yapılan herhangi bir yorumla yakından veya uzaktan alakası yok, inanmayacak mısınız bana?

Yahu Allah aşkına, daha bir kaç hafta evvel ben yazmadım mı ki eylem yapalım, gidip startta oturalım diye? Hep beraber konuşmadık mı? Federasyonun bu işleri düzgün yürütemediğinin herkes farkında, belki onlar çabalıyorlar ama federasyon sporcular için var ise ve sporcular bu işten mutsuz ise demek ki bir şeyler yanlış. Ya varsa Burcu'nun telefonu aç sor, Burcu'yu foruma kim çağırmış o konunun üzerine diye? Ben Burcu'ya Facebook'tan ulaştım, bu konunun güncel olduğunu, onun da ilgilendiğini, destek vermesi gerektiğini söyledim. Şifresini unutmuş, anında ona şifresini gönderdim, o da geldi kendi fikrini yazdı. İnanmayan varsa gitsin Burcu'ya sorsun...

Peki neden banlanıyor bu kadar üye?

Hemen söyleyeceğim, ancak önce yönetimin profilini bir çizelim.

Biz yönetim kadrosunda yaşı 18 ile 55 arasında değişen yaklaşık 20 kişiyiz, belki 2-3 kişi fazla 20den...
Aramızda bisiklet ithalatçısı, üreticisi de var, doktor da, emekli de, öğrenci zaten bol ve normal çalışan da.
Peki biz neden forumla uğraşıyoruz? Çünkü bu işten keyif alıyoruz (ya da çoğunlukla keyif alıyoruz diyelim). Çorbada tuzumuz olsun istiyoruz, çabalıyoruz. Yazıyoruz, soruları cevaplıyoruz, bulduğumuz haberleri taşıyoruz, üyelerin teknik problemleriyle uğraşıyoruz, forumla uğraşıyoruz, spam üyelerle, 10 tane üyelik alıp reklam yapanlarla uğraşıyoruz vs vs vs...

Biliyoruz ki bisiklet Türkiye'de sorunlu bir konu, gelişmeler ne yazık ki birbirini paralel takip etmiyor, meraklı sayısı hergün artıyor ancak ne devletten ne federasyondan doğru desteği göremiyoruz. Bu da hepimizi, özellikle bu işle ciddi ciddi uğraşan üyelerimizi gergin yapıyor.

Ancak herkesin unuttuğu birşey var, biz burada bir düzen sağlamaya çalışıyoruz. Sınırları belirlemeye, herkesi bu sınırların içerisinde tutmaya çalışıyoruz ki ipin ucu kaçmasın.

Peki sonunda ne oluyor, söyleyeyim, federasyona kızmış olan da, sokaktaki vatandaşa kızmış olan da, polise kızmış olan da, hatta bazen evde hanımına, sevgilisine kızmış olan da hırsını bizden çıkartıyor. İnanın bu böyle...

Yahu biz burada hiç bir maddi beklentisi olmadan, saatlerimizi bilgisayar başında geçirerek şu ortamı sağlıklı bir şekilde ayakta tutalım istiyoruz, istiyoruz ki herkes burada huzur içinde olsun.

Ancak kimse kusura bakmasın, hiç kimsenin 1-2 mesajı silindi, düzeltildi diye gelip benim hiçbir yöneticime ve moderatörüme fırça atmaya hakkı yok, saygısızlık etmeye hakkı yok. Biz burada sadece "bisiklet aşkı" için varız, günü geliyor en güzel havada, 2-3 bölüm düzenleyeceğim, bir kaç konu çevireceğim de foruma koyacağım diye bisiklet sürmek yerine bilgisayar başında oturuyorum/oturuyoruz. Bu sebeple de, fazlasını istemiyoruz ancak bir insanın hakettiği saygıyı hakketiğimize inanıyorum.

Can abi, ben bu forumda moderasyon yaptığım 5 yıl içinde milyon tane küfür yedim, telefonla tehtid edildim hem de o dönemde forumun en tanınmış isimlerinden, adam geldi, kendi sitesinin özel mesajla reklamını yapıyormuş tespit ettik ve saygısızlığı artı ardniyeti yüzünden banladık, geri geldi "bu site böyle, ne yazsak banlanıyoruz" dedi. Sesimizi çıkartmadık... Hani sen tıklıyorsun da yeni mesajlar geliyor ya bi butondan, sonra seçip beğendiğini okuyorsun. Ben yönetim odasına da baktığım için her gün en az 1 sayfa fazladan mesaj görüyorum ve gördüğüm konuları önem sırasına göre (başlıktan tahmin ederek) tek tek okumaya çalışıyorum.

Sonra ne oluyor biliyor musun? Sonra birisi geliyor, federasyonda bir yetkili bulamadığı için, bir muhattap bulamadığı için gelip benim yöneticime, moderatörüme basıyor kalayı. Neden? Çünkü bizi karşısında (aslında öyle olmadığı halde) bisiklet dünyasında bir kurum, bir muhattap, belki de bir mertebe olarak görüyor.

Ve ne yazık ki, aynı insanların çevresi geniş oluyor, biz herkese ulaşamıyoruz ancak "Beni bisiklet forumdan banladılar, ne şerefsiz bunlar" dediği anda kisme sormuyor neden banlandın diye, hakikaten suç bizde oluyor. Neden, çünkü herkes bizi otoriteymişiz gibi algılıyor ve hükümete, federasyona patlayamayanlar veya patlasa da tepki alamayanlar bu sefer bize patlıyor.

İnan bana senin dolu olduğun kadar bu konuda biz de doluyuz. Ancak asla ve asla olay senin düşündüğün gibi değil... Şu forumda federasyonu en çok eleştirenlerden birisi olarak sana bunu gönül rahatlığı ve tüm vicdanımla şu mübarek gecede söyleyebilirim.

İnanır mısın inanmaz mısın bilemem, ancak bir adım atıyorsak inan ki sebebi vardır.

Herkese iyi forumlar
 
Peki sonunda ne oluyor, söyleyeyim, federasyona kızmış olan da, sokaktaki vatandaşa kızmış olan da, polise kızmış olan da, hatta bazen evde hanımına, sevgilisine kızmış olan da hırsını bizden çıkartıyor. İnanın bu böyle...

katılıyorum

:in: :in: :in: :in: :in:
 
Federasyon bu foruma nasıl kayıtsız kalıyor anlamıyorum . Türkiye'de bisikletin , bisiklet sporunun sesi bu forum . Birşeyler düzeltilmek isteniyorsa ,yetkililer bu foruma üye olup burdan çıkan sesleri dinlemeli .

Ankara'da odalara kapanıp bu işler düzelmez.
 
  • Beğen
Tepkiler: selimcan
Ali Bey federasyon forumu takip ediyor elbet, buradaki her gelişmeden haberleri var. Ancak nasıl ki dilekçelerimiz havada kalıyorsa, nasıl ki Bora Tirki'nin hazırladığı, tüm bir sezon her yarışı tek tek inceleyip hata ve eksikleri tespit eden rapor havada kalıyorsa, buradaki yazışmalar da aynı şekilde havada kalıyor. Yani kayıtsızlık bana öyle geliyor ki foruma falan değil, sporcuya...
 
Sabah konuştuk Canla cok üzüldüm ama su götürmeyen bir gerçek varki federasyon basında oturan kısıler ve bu kuruma bağlı kişiler bisikletle bağlantılımı?:D Şu ana kadar büyük bütçeli ve yurtdışı bağlantılı yarışlara gösterdikleri ehemmiyetin %kaçını yurtiçi yarışlara vermişler.(Bütçeden bahsetmesinler kılıfına uydurarak yapılan bütçe dağılımları hakkında herkes herşeyin nasıl yürüdüğünü bilir:D )Ayrıca kımı kıme sikayet ettiğimizde önemli Taksi söförünü şikayet etmek için taksiciler birliğini aradığınızda şikayetinizi yine taksiciye yapıyorsunuz oda hı hııı diip kapatıyor.Taksici arkadaslar alınmasın ama gercek bu:D Şimdi senelerdir bisiklet federasyonunun basına oturmus bu kısıler neden sadece buyuk org. lara önem veriyorlarda yurt genelinde oturuyorlar daha doğrusu neden lafta cok konusan ama icraata gelince süt dökmüş kedi gibi kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.Tamam dersin her sikayeti kaile alamazlar dersin ama ortada hiçbirini kaile almamak gibi bir durum var.Yarışlardaki eksiklikler hayati önem tasıyan eksikler ama anlayan maalesef yok.Kültür meselesi ama burda o kültür yok ancak buradaki Türkiye geneline göre bir avuç azınlıkta kalmış kişiler olarak çırpınıslar yapılıyor ama varsın olsun herkes gibi bunlarda gidecekler:D Ama ne zaman bilemiyorum:D :D :D

Aklıma gelmişken eger federasyon bu forumu takıp ediyorsa bır tavsiyem var.Kendileri brokrasi işlerini iyi biliyorlar ya 4-5milyon dolar yıllık yatırım için sponsor bulsunlarda(Orta kalite yabancı futbol oyuncusu fiyatı kadar) bir Turkish National Cycling team kursunlarda bişeyler yaptıkları ortaya çıksın yada bir pro team e isim versinlerde hareket olsun:D :D :D


Değisiceğini hiç sanmıyorum ama inşallah ben şu söylediklerimden utanıyor olurum:in:
 
@STORMER

Astana(Kazakistan şehri) gibi "Istanbul " isminde bir pro veya pro continental takım kursunlar ; 2 Türk ,10-15 tane yabancı ile Avrupa'ya reklamımızı yapsınlar .THY , Barcelona'ya sponsor olacağına Avrupa'da halkın en çok ilgilendiği spor bisiklete yatırım yapsın . Kimin umrundaki Barcelona'nın bindiği uçak .Sorarım size Milan , Chelsea , Liverpool , Bayern , Juventus hangi uçakla uçuyor ? NBA takımları hangi firma ile yolculuk yapıyor ? Kimin umrunda

Al sana "THY Istanbul" bisiklet takımı .Senede 10 milyon euro bütçe . Avrupa'da yarışlara katıl , Türkiye'nin reklamını yap .Hiç yarış kazanmasan ne olur? Katıldığın yarışlarda sempati kazansan yeter.
 
Yarışlarla yada Federasyonla herhangi bir ilişkim olmamakla beraber, bazı arkadaşların Federasyona yaptığı şikayetlere kayıtsız kalındığını anlıyorum. Benim size tavsiyem şikayetlerinizi resmi yoldan yapınız. Federasyona yaptığınız şikayetler gözardı edilebilir, çöpe atılabilir, kayda alınmayabilir.

BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) diye bir uygulama var. Şu linkten (link) şikayetlerinizi yazıp gönderirseniz, şikayetleriniz resmiyet kazanır, Başbakanlıktan geçerek şikayetleriniz ilgili kuruma iletilir. İlgili kurum belli süreler içinde size cevap vermek zorundadır. Ayrıca kayda alındığından Federasyon olaya eğilmek zorunda kalır.
 
Halil merhabalar

İnsanların işleri ve özel hayatları dışında zaman ayırıp spor yapması , kültürel-sosyal aktivitelere katılıp kendini geliştirirken çeşitli forumlara da üye olması , bu forumların kendi alanlarındaki konuları ile ilgili yorum yapması tabii ki bir saygı ve düzen içinde olmalı, bunu sağlayacak kişilerin de emek harcadığını gayet iyi anlayıp , yoğunluğunu da tahmin edebiliyorum.

Önceden banlanan yada yasaklanan kişilerin( bisiklet ile ilgili ) de art niyetli olmadığını veya hakaret içeren yazılar yazmadığını zannediyorum
Fakat Federasyonumuzu ve birşeylerin iyi gitmediğini tartışamayacaksak , özellikle ülkemizdeki yarış dünyasının çektiği sıkıntıları dile getiremiyeceksek
o zaman forumun ne anlamı kalıyor ....
açıkçası dünkü yazımı yazdıktan çok kısa bir süre sonra farklı iki siteye daha gönderdim ; federasyonu eleştiren yazılar ortadan kalkınca ehh beni de uçururlar diye düşündüm :)) kişisel bir problem yok kimseyle aslında




Hemen hemen hepimizin farkında olduğu şu ki burada yazılanlar, yorumlar federasyona iletilemiyor sitenin böyle bir görevi olacağını da idda etmiyorum ama madem bu kadar geniş ve farklı işlerden , sektörlerden kişiler buradakileri okuyor, yazıyor sorumluluk adına birşeyler yapabilirler ..
Ben yazmışım 3-4 ay önce bir yazı , Bora faks çekmiş + telefon etmiş , kimbilir yarış dünyasından kaç arkadaş daha birşeylere çabaladı ama olumlu sonuç yok gibi ... daha önce yapılan iyi organizasyonları tabii ki hiçe sayalım demiyorum ama durum da ortada ..

Yarışlardan ve organizasyonlardan teknik yada teknik olmayan tarafları ile ilgili
görev alabilecek bilgili kişi sayısının azlığı da ciddi problem ..

En büyük eksikliklerden biri de kulüp/dernek olayı ; bunca bu işe gönül vermiş ferdi kişinin tek başına birşeyler yapabilmesi zor , örneğin federasyon seçimlerinde ferdi olarak oy hakkımız var mı ? bildiğim kadarı ile yok ancak kulüp olursanız şansınız bulunuyor

Bir kaç toplantı organize edip bu işe biryerlerden başlamamız gerekiyor


Yarışlardan çekilmem federasyona olan tepkimden , bisikletin hayatımdan çıkması söz konusu olamaz.. bu sıcaklara rağmen bu sabah bile 77km çevirdik
 
  • Beğen
Tepkiler: STORMER
Selim Abi, zaten konuşmayalım tartışmayalım demiyor hiç kimse. Fakat tartışma esnasında sinirlerine hakim olamayanlara, konuyu saptıranlara veya cevap verirken karşısındakine, kendisinden başka düşünenlere konuyla ilgili olmadığı halde iğneleyerek laf söyleyenlere bizim müdahale etme sorumluluğumuz var. Ancak her müdahaleden sonra ne oluyor, "Siz neden benimle uğraşıyorsunuz?"a dönüyor olay. Biz her ne kadar öyle olmadığını iddia etsek de, zaten gerilen konunun içerisinde hedef haline geliyoruz. Ancak yukarıda da yazdım, hiç kimse başka sebeplerden dolayı oluşan sinirini, stresini bizden çıkartamaz, kimsenin böyle bir hakkı yok.

Tabi çuvaldızı kendimize de batırmak gerek, biz de bu gergin ortamın tam ortasındaki iletişim platformuyuz. İlk başlarda bu tip, bize yönelik olan tartışmalarda biraz daha ılımlı yaklaşır, çözüm yolu arardık, ben şahsım adına hala daha sabırlıyım belki diğer arkadaşlarımdan. Ancak artık herkesin bu konudaki toleransı azaldı...

Bak mesela, o kadar tartışma ve konunun içerisinde bunca senedir Bora Tirki neden banlanmadı hiç? E en çok o eleştiriyor son dönemde federasyonu? Ama Bora Abi sınırlarının bilincinde ve bizim bu konuda herhangi bir sorumluluğumuzun olmadığının farkında, davranışlarını ve bize karşı olan tavrını da ona göre ayarlıyor.

Diğer taraftan, dernekleşmek ve hatta klüpleşmek adına kesinlikle haklısın! Oy hakkı sadece kluplere ait ne yazık ki. Belki de klupleri "idare etmek" kolaydır, ondan, bilemem. Ancak artık en azından işin organizasyon ayağında bireysel / özel çabaların ön plana çıkması gerekiyor gibi geliyor bana.
 
eski emekli bir müzisyen olarak 1999 da çıkardığım kasetimde basına tv ye verdim veriştirdim parasal düzene karşı çıktım bu protest kişiliğim bisiklet üzerindede devam etmektedir
bisikletliler derneğinin düzenlediği tura katıldım ve orda federasyona karşı pankartları kaldıranların arasındaydım ama o pankartlarda yazılanları okumadı belkide federasyon yetkilileri
bisiklet yolları istiyoruz diye yazıyordu, trafikte bisiklete saygı yazıyordu federasyon ne yapar ????????
bisiklet federasyonu sadece yarışmı düzenler bu ülkedeki bisiklet kullananların haklarını federasyon korumayacakmı yıllarca bisiklete gönül vermiş benim gibi yada benim gibi olanları acaba federasyon merak edermi biz neyiz onların gözünde acaba çok merak ediyorum
federasyon bu ülkede bisikletin gelişmesine bir çivide ben çakayımmı demiş ve bu ülkede bisikletin kitleselleşmesine ne ölçüde hizmet vermiştir ????????????????
önemli olan bu ülkede bisiklet kullanıcıların çoğalmasıdır bunun için gerek mevcut hükümet ve federasyon ve belediyeler ve stk lar birlikte çalışacakken nerde bu birliktelik ortada hiç bir şey yok sadece dostlar alışverişde görünme olayı
ne yazıkki hep görüntü
bisikletliler derneği ister kabul edin yada etmeyin tek stk dır ha yöneticisini beğenmezsiniz o başka konu ama bd yi desteklemek bize düşen görevdir ben bdyi eleştiririm ama desteğimide veririm koca bu mega köyde başka derneğimiz yok
fransada binlerce bisiklet dernekleri var orası örgütlü ve bilinçli bir toplum biz bi türlü bir araya gelemiyoruz
bu ülkede bisikletliler derneği vardır ve stk dır sivil toplum örgütüdür
federasyon kendi bisiklet sporcularınada sahip çıkmalıdır yoksa federasyon niye orda var diye insanlar sorar


not
bisikletliler derneğinin düzenlediği köprü geçişinde en az 600 bisikletli köprüden geçti evet seneye bu sayı dahada artacak yaşasın bisikletin kitleselleşmesi


http://img205.imageshack.us/img205/6135/hpim1616.jpg

memleketimden manzaralar 600 bisikletli köprüden geçti taksimden köprüye kadar yollar bizimdi tek bir araba geçemedi bu kitleyi bu muhteşem tablo seneye daha da fazla olacak 7 haziran bisiklet bayramı,

istanbul bir gün amsterdam olacak
 
Sevgili Can, burada bölüm görevlisi olarak mümkün mertebe federasyona olan şikayet mesajlarına dokunmam, herkesin şikayetlerini duyurmasına yardımcı olurum, mümkün olduğunca tarafsız olmaya çalışırım, ancak ne yazıkki bazı üyelerin mesajları hakaret boyutlarına varmaya başlıyor zaman zaman. Seviye düzgün olduğu sürece dokunmam hiç bir mesaja, ama ne yazıkki bazı arkadaşların dilleri aşırı sivri ve kırıcı olmaya başlayınca müdahele etmek zorunda kalıyoruz...

Ha bazı arkadaşlar gelip bana yok sen şöylesin yok böylesin gibi sataşmaya varan mesajlar attılar, mesela adam bana geliyor vay sen neden 3 tur olmasına itiraz etmedin diye hesap soruyor yav kardeşim benim orda bir oy hakkım var ve o şekilde kullandım spor sadece size endeksli değil ki herkesin kendine göre fikri var, illa sizin istediğiniz olacak diye bir kural yok (Ha bunun önceki versiyonu yol yarışları koşulurken"vay sen nasıl 100-200 km yarış istemezsin" di :) ) ... Ha bir de sen neden memnun oluyorsun diye de hesap soruyorlar...

Son iki banlanma olayında da ilk sataşmalar karşı taraftan gelmiştir, ben gidipte kimseye kışt dememişimdir zaten bob nerde konusunda da açıkladım ...

Bu arada hatta bakarsanız görürsünüz geçtiğimiz haftalarda federasyona olan şikayetleriniz konuların arasında kaynayıp gitmesin, derli toplu göz önünde dursun görünsün diye sabit konu bile açtım...
 
Geri