Scudo Sports

Yaşadığınız yerde yollar düzenli olarak temizleniyor mu?

AliÇimen

Daimi Üye
Tepki
130
İsim
Ali Çimen
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba. Yıl başında kar yağdığından beri yol kenarları berbat durumda. Çok fazla toz birikintisi var ve yağmurda çamur oluyor. Yollarda da çok fazla toz var. Araç sürerken bile fren yapmaya izin vermiyor çoğu yerde tekerlek hemen kirleniyor.
Bilirsiniz bir bisikletçinin en büyük düşmanı bence tozlu, cam kırıkları dolu bir yol kenarıdır. Lastiğiniz her an patlayabilir. Bunun haricinde ince çakıllar sürekli sağa sola sıçrayarak zincire,aktarıcıya,janta ve kadroya çarpıp zarar veriyor. Daha geçen gün 17 km yol gidemedim. 10 km içinde 2 kere arka lastiğim patladı.
Size sormak istediğim sizin yaşadığınız yerde durum nedir? Yol kenarı temizleme araçları çalışıyor mu?

Scudo
@xxkowboyxx Ana yollar hep öyle, hiç temizlendiği görmedim fakat bazı ara yollar süpürülüyor oda ufak belediyenin bir aracı kendine hayrı olmayan sadece tozu dağıtıyor geride biraz ıslak bir zemin bırakıyor.

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
belediyeye mail atıp şikayet edilirse temizleniyor.. bu ülkede herşey otomatiğe bağlanmış şekilde yürümese de belediyeler bu şikayetleri ciddiye alıyor ve yapılmasını gerekeni er yada geç yapıyor.. hiç yoktan iyidir

Yollar yol olmadıkdan sonra temizlenmesi bence çokda sorun değil akord yapa,yapa akord ustası oldum artık.

Ankara'da yol kenarları 50m'de bir garip şekilli logar kapakları, kimi ters kimi düz, kimi çapraz takılmış, kapakların etrafında asfalt kalıntıları, cam kırıkları her yerde zaten, yol kenarı toz çakıl içinde, nereden geldiğini bilmediğim incecik metal çubuklar vs. Hiç açtırmayın ağzımı yani :)

• Beğen
@Alphavilla Katılıyorum hocam. Bizim burada mesela 1.5 yıldır alt yapı çalışması var ve yollar berbat. Aracımız bile artık 6 ayda bir ön takım istiyor. Çok can sıkıcı hal almaya başladı bu durum. Belediyelerin hizmetleri çokça aklamaya başladı. Özellikle küçük yerlerde bu durum daha da vasat. Ne yapacağız bilemiyorum.

Hiçbirinizin bulunduğu şehir yolları İstanbul ile yarışamaz.Bizde parkur var gerçi yol yok ki.Belediye sürekli temizliyor ama bir yolun bile temiz olduğunu görmedim

• Beğen
Çok şükür bizim belediye temizlik konusunda iyi çalışıyor. Ama yol yapımı hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim zira mantar gibi rögar, ptt, elektrik kapağı mevcut. Şimdi akılları başlarına yeni yeni geliyor belli bir mevkide hepsini birleştirip kocaman bir kapak yapıyorlar ama nereye? Tabiki en sol şerite :) Kaldırımlara neden yapmıyorlar bunu inanın aklım almıyor.

• Beğen
Tepkiler: yunus50
@Uptown Cyclist Ben kimseye kızamıyorum da, temizleseler ne olacak, Erenköy'de bir ara sokaktan günde 100 tane sarı damperli hafriyat kamyonu geçiyor. Onların döktüğü kum, taş, çakıl'ın temizlenmesi için harcanacak suya yazık.

Gerçi kentsel dönüşüm diye koca metropolü şantiyeye çevirenlere kızmak gerek belki de.

@Mert E.
Tüm şehir şantiye zaten.Yol bisikletiyle titreye titreye gitmekten, Bubi tuzağı gibi rögar kapaklarından kaçmaktan kirlilik akla bile gelmiyor.Dediğiniz gibi temizlense ne olacak...

• Beğen
Baba yol temizligidir tozudur topragidir bilmem ama veliefendi hipodromunun oradan bisiklet yolundan gidiyordum . Her yerde calisma var zaten mecburi bir yerde yola cikip tekrar bisiklet yoluna giricektim. Bisiklet yolunu isaretledikleri o mavi cizgi varya aman dikkat fena kayiyor. Biliyorsunuzdur belki ama gecen gun aklimi aldi bir an yazayim dedim

• Beğen
Geri