Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yavru sokak kedisine yardım

veyselozcelikk

Aktif Üye
Tepki
375
İsim
Veysel
Bisiklet
Giant
Herkese merhabalar.
Birkaç gündür süt ve su ile beslediğim yavru bir sokak kedisi var.Fakat hala daha algılarında sorun var.Hep yolun ortasında duruyor ve arabalar geçerken kaçmıyor,kıpırdamıyor.Hiç kaldırıma çıkmıyor,sürekli yolun ortasında yatıyor.Bir de yüzünün bir tarafı çok az şişmiş.Veterinere getirmeyi düşünüyorum fakat daha önce ne bir hayvan beslemişliğim var ne de bir veterinerin kapısından girmişliğim var.4.Levent yakınlarında nerede veteriner vardır ? Veterinere gittiğimizde tedavi için para alınıyor mu ? Alınıyorsa ne kadar alınıyor ? Dikkat etmem gereken başka birşey varsa,bu konuda bilgisi olan kişilerin yardımcı olmasını rica ediyorum.

Scudo
Veterinerler genelde bu tip sokak hayvanlarına yardım için normal fiyatları üzerinden indirim yaparlar.
Muhtemelen genel aşısı yapılır, iç ve dış parazit yapılır. Olsun olsun en fazla 60TL tutar diye tahmin ediyorum, indirimle beraber.
Şöyle bir öneride bulunabilirim, hayvan satışı yapmayan bir veterinere giderseniz daha iyi olur.
Bir de gün içinde vaktiniz oluyorsa Beşiktaş-Ortaköy arasına Yıldız Korusu'nun girişinde bir veteriner var. Beşiktaş Belediyesine ait olabilir. Eğer değilse Belediyenin Veteriner İşlerini ararsanız yardımcı olurlar muhtemelen..

Sütü sulandırarak vermelisiniz. Belediyenin veterinerleri sanırım yardımcı oluyorlar. Kedicik adına üzüldüm, maddi olarak paylaşabiliriz. Selamlar

Pazartesi gününe kadar hiç vaktim yok ama araya sıkıştırmaya çalışacağım.Yıldız cKorusunun oradaki parka gidip bilgi alacağım.Teşekkür ederim.
Sütü suyla karıştırmam gerektiğinide bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu.Yusuf Bey ,gerekirse size özelden mesaj atarım maddi konu için.İlginize teşekkürler.

Bazı veterinerler sokak hayvanlarından hiç para almaz.
Götürmeden önce bir sorarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Evet ,hayvanı getirmeden önce gidip sormayı düşünüyordum ben de.İnternetten araştırıyorum şu an.

Para olarak fazla bir rakam çıksa bile para toplanaraktan masrafı karşılanabilir.
Hayvanlar konusunda her türlü duyarlılığı ve yardımı elimden geldiğince de yapmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Biraz ekmek verin hayvan doysun. Marketlerde kedi mamaları satılıyor onlardan alıp besleyin. Veterinere götürmenize gerek yok biraz beslerseniz toparlanır.

Fotoğrafını çekip koysanız? Evet bazı veterinerler ufak bakımlarını ücretsiz yapabilirler....

Para olarak gerektiği taktirde organize olup toplarız tabi ama gerekmez sanırım.
Fotoğrafını çekerim bir ara.
Sütle ıslatılmş ekmek verdim yedi.Kedi maması almayı düşünüyorum dediğiniz Cenk Bey.

Çok ufaksa, mama sıkıntı çıkarabilir. Boğazına kaçma ihtimali var. Kuru mama yerine yavru kediler için yaş mama daha iyi olabilir.

@Edip Dinçer

Boğazına kaçmaz merak etmeyin. Hayvan yavrusu insan yavrusu gibi değildir. Yavru kediler için olan mamalardan vermek lazım. Mama alırken ambalajını okuyarak alın.

Kediye süt vermenize gerek yok. Evdeki sütten demek istedim. Çok küçükse veterinerden kediler için olan süt tozundan alıp içirin. Mama yiyorsa süte gerek yok.

@Veysel Özçelik

Yaş mama kuru mama kedinin yaşı ile alakalı değil. Kuru mama verin yiyorsa devam edin.

Tamamdır.Peki kediyi eve alıp yıkamak doğru olur mu ?

Daha önce çok ufak bir kedim kuru mama yüzünden boğuluyordu. Boğazına parmağımı sokarak almak zorunda kaldım mama parçasını. (Bahsettiğim kedi ya 3 haftalık ya da 1 aylıktı). Ne olur ne olmaz diye söyleyeyim dedim :).

Kedileri yıkamak doğru değil. Nemli bir bezle hafif hafif silebilirsiniz. Onun dışında zaten kendi kendini yalayarak temizler. Kirlenemeyeceği bir ortamdaysa 2-3 güne pırıl pırıl olur :)

• Beğen
@Veysel Özçelik

Kediler yıkanmaz fakat yavru ve sokaktan geldiği için sıcak bir su ile nemlendirilmiş bir bezle annesinin onu yalayarak temizlediği gibi temizleyebilirsin. Hem kedi hem de yavru oldugunu göz önünde bulundurursak bu havalarda bile bünyeleri gereği üşütüp hasta olma ihtimalleri yüksektir. Mama konusuna gelince ne kadar yavru kediler için mamalar olsa da mümkün oldukça ve aşırıya kaçmadıkça yumurta, sulandırılmış yağsız süt, tuzsuz ya da az tuzlu peynir ve yoğurt gibi besinler ekmek için ile karıştırılaraktan verilirse daha iyi olur. Şuan için beş kedim var, bu zamana kadar ve öncesine kadar da hep kedilerim olmuştur varsayımdan öte olması gereken deneyim ve tecrübe bunla sabittir. Kısacası kediciğin metabolizması için ağır olmayacak kalsiyum kaynağı besin ögeleri gelişimi için hele hele de anne sütünden yoksun bir kedi yavrusu için çok önemlidir.

Hocam yavru kediye bu sıcaklarda en iyi gidecek şeylerden biri yumurtadır. Dolaptan çıkardığınız yumurtayı kırın ve çırpıp verin . İçer onu kediler sever yumurtayı. Protein kaynağı olduğu için besleyecidir de. Hastalık vs kapmaz inş. Kediler çok çakal hayvanlar zaten yolunu bulur o ama en azından şu ufak zamanlarında düzgün besin alsın:in: kediler candır can zarar gelmez inşallah

• Beğen
Geri