Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yayalar da araçlar kadar tehlikeliymiş!

İşe İstanbul içi her gün bisikletle gidip geliyorum, yaklaşık günlük 35 km sürüş.
İnanın arabalardan çok yayalardan korkar oldum. Gördüğü halde yola atlayanlar, gözü elindeki telefonda, yola bakmadan karşıdan karşıya geçmeye çalışanlar, zilin sesini duyduğu halde yoldan çekilmeyenler, bu nasıl bir özgüvendir arkadaş, ortalama 25-30 km arası hızla bisiklet dahil 80-90 kg'lık bir kütle sana çarpsa bunun çok heyecanlı bir aktivite olacağını mı sanıyorsun? Işık da kar etmiyor, korna da. Fark edilmek için ne yapmak lazım, yorumlarınızı bekliyorum
Yayalar da en az arabalar kadar tehlikeli bence.

Scudo
Sayın @Kuzey Ege bence yaya arabadan daha tehlikeli. Bir insanın hareketleri orta büyüklükte bir arabaya göre daha çevik.
Koştuğunda bile ilk anda bir insan arabayı geçer. Nereye, nasıl hareket edeceğinin sezilmesi daha zor.😁

Malesef bu şekilde araçların arasından zigzag çizerek geçen bisikletliler de bir o kadar tehlikeli.
Şahsi Fikrimdir.
Çarpmanın olduğu an bisiklet olması gerektiği yerde en sağda. Yola bakmadan sütre arkasından çıkan yayanın daha dikkatli olması gerekirdi.
Araçların arasında geçme mevzusuna gelince araçlar kaldırımla yeksan olduğunda ne yapıyoruz araçların gitmesini mi bekliyoruz?? Maalesef öyle yapmıyoruz ya Sadece yayalara ait olan araçların yerinin olmadığı kaldırımları kullanıyoruz yada videodaki işi yapıyoruz kendimize yol buluyoruz.

2 defa yaya çarptım. Birisi kırmızıda geçen bir geri zekalıydı. Beni düşürdü,sonra da bir geçmiş olsun bile demeden koşarak kaçtı. İkincisi de bisiklet yolundan yürüyen bir geri zekalıydı. Bir çok defa korna çaldım ama duymadı çünkü kulaklığı vardı. Tam yanından geçerken ,sağa doğru bir adım atınca,arkadan patlattım ama düşmedim. O hiç bir şey demedi ama ben yüzüne bakarak "elindeki telefon senden daha akıllı" diyerek devam ettim.

Malesef bu şekilde araçların arasından zigzag çizerek geçen bisikletliler de bir o kadar tehlikeli.
i-also-like-to-live-dangerously.jpg

@Clal Sağ anlayışınız düz çizginin sağıysa orası şerit değil bilginiz olsun. Trafikte bisikletliler sağ şeridi kullanır derken o bölüm kastedilmiyor. Kaldırıma çıkıyorsanız bisiklet yoluna giren yayaya, arabaya kızmayacaksınız.

Şahsi Fikrimdir.
Çarpmanın olduğu an bisiklet olması gerektiği yerde en sağda. Yola bakmadan sütre arkasından çıkan yayanın daha dikkatli olması gerekirdi.
Araçların arasında geçme mevzusuna gelince araçlar kaldırımla yeksan olduğunda ne yapıyoruz araçların gitmesini mi bekliyoruz?? Maalesef öyle yapmıyoruz ya Sadece yayalara ait olan araçların yerinin olmadığı kaldırımları kullanıyoruz yada videodaki işi yapıyoruz kendimize yol buluyoruz.
Fikir belirtmek güzel de "zigzag çizme"den orada o trafiği şeridinde bisikleti ile bekleyecek kim var ben de onu merak ediyorum. :)
@sspl Bu video bisikletler kurye motorları kadar tehlikeli başlığının altında olmalıydı. 😀
Biz daha tehlikeliyiz aslında, hızımız yavaş onlara göre :D

@sspl Ben dahil kimse beklemez ama yayaların tehlikeli olduğu başlığının altına da bu videoyu atmazdım. O video da tehlikeli olan yaya değil bisikletli çünkü.

@sspl Ben dahil kimse beklemez ama yayaların tehlikeli olduğu başlığının altına da bu videoyu atmazdım. O video da tehlikeli olan yaya değil bisikletli çünkü.
Saygı duyuyorum fikrinize, sizce nasıl benim yaptığım hareket tehlikeliyse benim gözümden de yaya geçidi olmadan ve dikkat etmeden karşıya geçen yaya hem beni hem de kendisini tehlikeye atmış oluyor. Üstelik bunu yolun en dar yerinde yapıyor. Arada sütun falan olmasa görebilirdim mesela kendisini.

Şahsi Fikrimdir.
Bisiklet sağdan sollama yapıyor. Trafik kurallarına göre yasak. Madem bisiklet de bir ulaşım aracı ve yollar arabalar kadar bisikletlinin de hakkı diyoruz o zaman sağdan sollama yapılmaması gerektiğini de göz önünde bulundurmamız gerekir :)

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve Clal
Arkadaşlar bu videonun tartışmaları 2016'da yapıldı forumda sakin olun. Doğru yanlış tartışmak anlamıyla atmadım ben bu videoyu ki doğrular ve yanlışlar ortada.
İstanbul ya da benzeri trafik sorunu olmayan, bu tip yerlerde bu tip trafiklerde bisiklet sürmeyen insanlar bunları yanlış buluyor evet belki de yanlış benim zigzag çizmem ya da sağdan gitmem ama bu tip bir yerde bu tip bir trafikte bunu yapıyoruz, bir yerde mecbur kalıyoruz.
İnanın bende bisiklet yolu olsun, bu yolda araba park etmemiş veya yaya girmemiş olsun, sakin sakin oradan gidelim isterim. :)
Üşenmez editleyebilirsem elimde bir kaç video daha var belki onları koyarsam başlığa daha uygun bulursunuz. :)

@Clal Sağ anlayışınız düz çizginin sağıysa orası şerit değil bilginiz olsun. Trafikte bisikletliler sağ şeridi kullanır derken o bölüm kastedilmiyor. Kaldırıma çıkıyorsanız bisiklet yoluna giren yayaya, arabaya kızmayacaksınız.

:)

Şeridin ne olduğunu biliyorum hatta şeritler ve trafik hakkında fazlasını :)
@sspl dediği gibi soruyorum kim o yaklaşık 3.5 metre olması gereken şeritte gidiyor. Tabi ki kimse gitmiyor sağ şeridin sağından gidiyoruz aynı çapmanın olduğu anda olduğu gibi. Hatta zarar görmemek için yolu tanımlayan düz çizgiyle kaldırımın arasında sürüyoruz :):)
Bisiklet sağdan sollama yapıyor. Trafik kurallarına göre yasak. Madem bisiklet de bir ulaşım aracı ve yollar arabalar kadar bisikletlinin de hakkı diyoruz o zaman sağdan sollama yapılmaması gerektiğini de göz önünde bulundurmamız gerekir :)

😇 şerit değiştirmeden araç geçiyorsanız bu sollama anlamına gelmez dostlarım.

@sspl çok geçmiş olsun. Tehlikeli bir kaza atlatmışsın. Allah'tan tam bir hanımefendiye denk gelmişsin ve hafif atlatmışsın. Laf anlamaz birine denk gelseydin ortalık karışırdı.
İstanbula olduk olası aklım sarmıyor acayip bir şehir. Hoş görülü bir sürü insanın yanın da bir o kadar da bağnazı var.
Dün haberlerde izledim nöbet dönüşü tepemin atmasına yetti. Hayvanın bir tanesi nişanlısına tokat atıyordu. Metrobüs veya şehir otobüsüydü hiç kimsede tepki vermedi.
Senin olayda sonrasında birkaç kişi yanıma geldi dedin ya ,daha dikkatli olmak lazım art niyetli insanlara karşı. İstanbulda bisiklet sürmek zor iş , Allah kolaylık versin bu şehirde yaşayanlara.

Saygı duyuyorum fikrinize, sizce nasıl benim yaptığım hareket tehlikeliyse benim gözümden de yaya geçidi olmadan ve dikkat etmeden karşıya geçen yaya hem beni hem de kendisini tehlikeye atmış oluyor. Üstelik bunu yolun en dar yerinde yapıyor. Arada sütun falan olmasa görebilirdim mesela kendisini.
Yayanın yaptığı en fazla dikkatsizlik olarak değerlendirilebilir, sizin yaptığınız ise kurallara uymadığınız için yayaya çarpmak. Aşağıdaki bölüm Karayolları Trafik Yönetmeliğinden:
Ancak, 100 metre kadar mesafede yaya geçidi, okul geçidi veya kavşak bulunmayan yerlerde yayalar, taşıt trafiği için bir zorluk veya engel yaratmamak şartıyla ve yoldan gelen taşıtların uzaklık ve hızını kontrol ederek kendi güvenliklerini sağladıktan sonra en kısa doğrultuda ve en kısa zamanda taşıt yolunu geçebilirler.
Çarptığınız yaya, ona göre soldan gelen aracın durmuş olduğunu, sağdan gelenin ise uzakta olduğunu görüp kurallara uygun bir şekilde karşıdan karşıya geçiyor muhtemelen. Siz ise başka araçların kullanmakta olduğu şeridin en sağındaki yarım metre genişliğindeki alandasınız...

Duran araç ile kaldırım arasında gitmek sadece kurallara aykırı değil, oldukça da tehlikelidir. Sadece karşıdan karşıya geçen yayalar yüzünden değil; önünüze kapı açılır, sırtı size dönük yaya kaldırım dolu diye yola çıkar, evcil hayvan atlar, vs...

Yaya dedin mi her zaman korkarım. Araçları görmeye odaklanırlar da sizi görmeye odaklanmazlar. Hayatlarında seri bisiklet süren görmemiş yayalar var çok denk geldim.

Geri