Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yaz Geldi... Yeni bisiklet alma zamanıda geldi...

Kadir Özen

Daimi Üye
Tepki
102
merhaba foruma yeni üye oldum ve bu ilk konum.
sorum şu 4 yıllık bisan infra bisikletim ve geçen arkadaşlarla 40 kmlik bi yola çıktık tepelerde baya canımı sıktı arkadaşlarım bastı gidiyor benim bisiklet ölü gibi.:boese157:
çift amortisörlü bi model çelikten bi kadrosu var. sitede baya dolaştım 4 sene önce en yanlış seçimi yaptığımı yeni anlıyorum...:mad: ama şu anda yeni bisiklet almayı düşünüyorum ve bu sefer çok daha performasnlı birşey istiyorum en azından azıcık bi yokuşta bisikletten inmeden çıkabilmek istiyorum.

kullanım amacım hafta sonları arkadaşlarla mesire yerleri piknik yerleri gibi yerlere gitmek. yol başta asfalt olucak ancak daha sonra çakıl ve kum yollara gireceğim. bilgidğiniz gibi piknik alanları toprak çim fln oluyor. yani 40 km lik yolun 38 km si asfaltsa 2 km si toprak ve çukur tepe fln olucak.

boyum 170 kilo 62 erkek.
max bütçem belli değil ancak sanırım 600 verebilirim. bir arkadaşımda kron xc500 var baktım hoşuma gitti. bi o bisikleti kaldırdım birde benimkini. aradaki farkı anlatamam. benimki nasıl desem eşşek ölüsü derlerya aynen o şekilde. neyse fazla uzatmadan bana önerebileceğiniz güzel bir model varmı? sedona borla fln deniyor ancak biraz pahalı geldi. ve en önemli şeyde eskişehirde bayiisini ve garantisini olması. iyi günler...

Scudo
Kron xc 500 iyi bir fikir sedona borlada güzel fiyatıda 600 lira gibi bişey aslında
2.side iyi fikir

whistle miwok serilerini öneririm.çok kaliteli kadroları var.
(link)
sedona borla yada kron'dan üstün bisiklet bu. kadrosuda daha üstün.forumda birçok kullanıcısı var.

merhaba. herkese yorumları için teşekkür etmek istiyorum. onur kahraman beyin yaptığı öneriyi inceledim. 325 euro yazıyor sitesinde 2 ile çarpınca 650 oluyor pazarlıkla 600 e indirilir sanırım. birde bu 1053D nin 1053V modeli var. onda disk fren yerine v fren kullanılmış. o yüzden adları böyle sanırım. ve oda 300 euro. onuda pazarlıkla 550 ye alabilirim sanırım. açıkçası 1053v nin kadro rengi çok daha hoşuma gitti. ayrıca iki model arasında frenden başka birde şöyle bir fark var ne olduğunu bilmiyorum ancak sizce 50 tl daha fazla vermeye değecek bi fark mı?

1053D 325 Euro
Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Maşa SUNTOUR 26"SF10XCM PM HLO 100MM KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Gidon Boğazı BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Fren TEKTRO MEKANİK DISK FREN NOVELA
Krank Takımı SHIMANO FC-M191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
Ön Vites SHIMANO FD-C050
Vites Kolları SHIMANO ACERA STM360
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8VİTES 11-32T
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK

1053V 300 Euro
Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Maşa SUNTOUR 26"SF10XCM PM HLO 100MM KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Gidon Boğazı BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Fren ALÜMİNYUM V-FREN SİYAH
Krank Takımı SHIMANO FC-M191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
Ön Vites SHIMANO FD-C050
Vites Kolları SHIMANO ST-EF60
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8VİTES 11-32T
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK

kemal bey nedne 1053D yi önerdiğinizi yada neden aradaki 50 tlik farkı vermem gerektiğini açıklarsanız çok sevinirim.
demin eski bisan infra mı tarttım. tahmin edin. 17.4 kg çıktı. şaka gibi değil mi?
:boese157: :boese157:
birde MIWOK 1053D kadro ile MIWOK 1053V deki kadro aynı. ben yeşil rengi sevdim. aynı aksama sahib yeşil kadrolu 1053D yapmak mümkün mü? birde bu bisikletin ağırlığı ne kadar?

ekleme ve edit: kadrolarda renk değişikliği mümkünmüş. bir başka soru geldi aklıma. yeni alacağım bisiklette disk fren olan model 1053D 1053V den yaklaşık 600 gram daha ağır. ve 50 tl daha pahalı. yinede 1053D almam için bir öneriniz varmı?

birde kadro boyu önemli... ölçtüğüm kadarıyla bacak arası boyum 75 cm
Sabit Kadrolu Dağ Bisikleti
Kadro Boyu 16,95 (inch) Kadro Boyu 43,05 (cm)

bir başka sitede ise yaptığım ölçümler sonucu böyle bi sonuç çıktı.

The Competitive Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 49.2 - 49.7
Seat tube range c-t: 50.7 - 51.2
Top tube length: 54.4 - 54.8
Stem Length: 10.7 - 11.3
BB-Saddle Position: 69.9 - 71.9
Saddle-Handlebar: 51.0 - 51.6
Saddle Setback: 2.0 - 2.4

---------------------------

alacağım bisiklet genelde asfaltta kullanıcam ancak baktığım modeller hep dağ bisikletleri. yani ilk mesajda söylediğim gibi 40 km lik yolun 38 km si asfalt yada türkiye asfaltı yani hafif çukur yamalarla kaplı yollarda sürücem. geri kalan 2 km de stabilize yol yada pinkik yerlerindeki toprak yollar olucak. yinede dağ bisikleti almalımıyım yoksa yol bisikletimi almalıyım?

Mekanik disk fren yerine V fren tercih etseniz sizin için daha yararlı olur.

ürünü internetten alıcam. demin erdoğanlar bisikleti aradım ellerinde whistle 1053V kalmadığını daha doğrusu hiç bi whistle kalmadığını söylediler. sedona borlayı önerdiler. 550 tl dedi. şu anda sedona borlayı araştırıyorum. ancak sizlerdende kullananlar varsa söylerseniz çok sevinirim.
örneğin aklımdaki ilk soru. uzun yollarda gitmek için ön maşası kilitleniyormu?

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Kaynak
borlaya 550 dediyse aslında iyi fiyat ben borlaya en son baktığımda 630 felandı, bence iyi fiyat ama indirim yapmışsa onu bilemem indirim yapmadan bu fiyatı söylediyse birazdaha indirim yaparsınız

@Hüseyin Kaynak

konuştuğumda sadece fiyat sormak için aradım 300 euro oda 600 eder 550 tl olur dedi. ciddi alıcı olduğum takdirde daha indirim yaparmı bilmiyorum ancak şu sorularımı tekrar yöneltiyim sizlere.
ön amortisör kilitlenebiliyormu?
2010 model ile 2009 model arasındaki fark nedir? birde bu tür bisikletlerde kaçlık jant kullanılıyor?

yeni bisiklet almama annem yardım edecekti ama İstanbul'da gezeceğimi filan duyunca kararını değiştirdi,şimdi eski bisiklete parça almama bile izin vermiyor.N'apıcam ben şimdi ya?para biriktirmeme de izin vermiyor artık.değişik birşey

Sedona Borla tavsiyemdir

Yirmi ay önce açılmış konuya bugün yanıt yazıyorsunuz.Biraz dikkat.

• Beğen
Tepkiler: Ateş Akakıncı
Geri