Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yazın uzun turda bisiklet giyimi nasıl olmalı?

@Taygun Kon
Eskiden tur bisikletiyle kampğlı uzun tur yaparken ben uzun kollu keten gömlek giyiyordum, hem havadar ve serin hem de güneşten tamamen koruyordu. Üstelik akşam yıkadığımda sabaha kurumuş oluyordu.

Scudo
@Eser Sevinç
Evet bu da olabilirmiş, hiç aklıma gelmemişti.. Teşekkürler.

Bir de şöyle bir ürün varmış Decathlonda "Uv korumalı sörf tişörtü uzun kollu"
(link)
Acaba bunlar da iş görür mü ?

@Taygun Kon

Bisiklet için gömlekten çok daha kullanışlı görünüyor.

ben kullanıyorum ama bisiklet sürerken değil daha çok deniz üstü aktivitelerde.tahminimce bisiklette sıkıntı yaratır çünkü vücuda yapışan hatta pek nefes aldırmayan bir kumaş yapısına sahip.yinede dechatlondaki uzman arkadaşlardan fikir alın derim.

@Taygun Kon

İçinde sahide otururken damla damla vücutta ter oluşuyor. Bırak hava geçirmemeyi su bile geçirmiyor. Hiç deneme bile. Uzun süre güneş altında pek hareket etmeden kalınacaksa faydalı.

Kesinlikle vazgeçtim :) keten gömlek bakınayım ben en iyisi :)

198018 dosyayı görüntüle
  • Güneşin zararlı UV ışınlarını yansıtarak güneş koruması sağlayan malzeme (UPF 50 faktör UV )
  • Vücut ısısını dengelemeye yardımcı olan ve rahatlık sağlayan hafif malzeme
  • Nemi malzemenin yüzeyine ileterek hızlı kuruyan malzeme
  • İç astar: %97 geri-dönüşümlü polyester, %3 polyester file
  • Dış kumaş: 70D %100 yırtılmaya karşı dayanıklı nylon
  • Konfor ve hareket özgürlüğü sunar
  • Ayarlanabilen ve çıkarılabilen ip
  • Sentetik file havalandırma
  • Elastik ter bandı

@ippon

Ama bunun üstüne kask nasıl olacak ? Kask şart , uzun turda hele özellikle ... köy yollarında belki kask çıkarılabilir ... yine de buff + kask mantıklı.

Şile bezi gömlek var bende beyaz onu giyip çıkmayı düşünüyorum ben de. Yanıma yine de kısa kollu teri dışarı atan tişörtümü alacağım yedek olsun.

@TatanQa_tr
kask mutlaka takılmalı , ben yaz sıcaklarında görseldeki şapkayı kullanıyorum. düz yolda ya da yokuş çıkarken kask benim için elzem değil ama uzun ve eğimli inişlerde bence de mutlaka kafada kask olmalı eğer yoksa da çok çok kontrollü iniyorum hatta balatalar kokmaya başlıyor :)

Yazın uzun tur yapan biri olarak :

1: Beyaz ağırlıklı, Uzun kollu ya gömlek (boyun kısmını daha iyi kapatıyor) yada sweetshirt uzun kollu. Giymek gerekiyor. Tişört vs kısa kollular daha çok güneş yağı kullanmaya sebeb oluyor.

2: Başı güneşten korumak için, Bandana, kask, yada çok tavsiye etmem. Yuvarlak şapka (bazen kullanıyorum) kullanabilirsiniz. Yinede güneş yağı sürmek lazım.

3: Güneş gözlükleri sağlam ve kaliteli olması gerekiyor. Gözlüksüz sakın çıkmayın. Ben 5 yıldır polaraid gözlük kullanıyorum.

4: Eldiven kullanımı kişiden kişiye değişir. Ben fazla kullanamıyorum. Ellerimde genelde uyuşma çok olduğu için eldivenler basıncı artırıyor. Hava da sıcak olduğundan inişlerde kullanıyorum.

5 alt giyim olarak : dar tayt, Uzun eşofman, ve kapri kullanıyorum. Uzun çorap ve kapri en çok kullandığım alt giyim grubu. Güneş yanığı olmamak için itina gösteriyorum.

6: giyim de pamuklu, keten kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Naylonsu şeylerden uzak durun. Gömlek vs alacaksanız iki tane alın! Biri yedek olsun. Mutlaka terden ve güneşten etkileniyor girecekler. Birde elbiseleri akşamları durulayın ve asın. Ömrü Daha uzun oluyor.

7: Akakkabı olarak ben spd kullanırım. Çok rahattır. İlk kullananlar uyumadan şikayetçi olur ama zamanla uyuşma geçiyor ve ayak rahatlıyor. Ayrıca bir terlik ve spor ayakkabı da taşıyorum. Misafir olduğum yerlerde spd ile gezmek istemiyorum.

Aklıma gelenler bunlar. Faydalı olursa be mutlu bana.

@hardwrestler

Neredeyse hepsi yanlış bilgi.

1- Beyaz renk vücuttan ışınım ile yayılan ısıyı da yansıtarak vücuda döndürür. Siyah ise emerek tişörtü ısıtır. Zaten bisiklet üzerinde olduğunuz için rüzgar ile tişört kolayca soğur, ısı bertaraf edilir.

2- Bandana teri emip buharlaşmaya, doğal olarak serinlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda ıslatılarak giyildiğinde epey rahatlatır. Kask ise köpüksü yapısıyla ısı yalıtımı sağlayarak güneşe karşı koruma sağlar. Önemli olan havalandırma, yoksa kafadan çıkan ısı da hapsoluyor.

3- Gözlük kullanmıyorum, yüzümün büyük bölümüne esen serin rüzgarı engelliyor.

4- Güneş kremi yoksa eldiven kullanılmalı. Eldiven sadece konfor ya da koruma için değil.

5- Teri atabilecek polyester uzun pantolon hem bacakları güneşten korur, hem turda taytla şortla gezmemiş oluruz. Kampta böceklere karşı da paçaları çoraba girmiş uzun pantolon en iyisidir.

6- Pamuk vs. uzak dursun. Merinos yünü hariç organik maddeler suyu emer ve hapseder. Sırtınızda ıslak tişört ile gezmek istemiyorsanız polyester ya da merinos yünü ile üretilmiş, teri emip kolay bırakan tişört alın. Bisiklet formaları genellikle polyesterdir. Islak tişört bir süre sonra sırtınızdaki hava akışını engelleyerek sivilce ve kızarıklık oluşumuna sebep olacaktır.

7- Uzun tura çıkılıyorsa arıza çıkaracak şeylerden uzak durulmalı. Çamura battıktan sonra ayakkabı veya pedal mekanizması temizlemeyle uğraşmak istemiyorsanız sıradan bir spor ayakkabı iş görecektir. Sandal, terlik vs. plajda rahat olabilir ama bisiklet sürerken sövebilirsiniz.

Son olarak, herkes kendi turunu yaparak deneyim kazanmalı. Benim söylediklerime karşı çıkacak daha tecrübeli turcular vardır, yorumlarını bekliyorum onların da.

kavurucu sıcaklarda yüzü güneşin şerrinden koruyacak bir maskeye ihtiyacım var , böylelikle sürekli yüzüme güneş kremi sürmek zorunda kalmayacağım, buffı denedim, fakat ebadından dolayı çeneye baskı yapıyor ve boynu açıkta bırakıyor, şu maskeli şapkayı 203623almayı planlıyorum fakat aslında benim kaskla kullanılabilecek yazlık balaklavaya ihtiyacım var fakat yaptığım aramalarda böyle bir ürün bulamadım, bu konuda tavsiyesi olan varsa dinlemeye hazırım.

@emir yakup bulut
Resimde kinin aynısı bende var. AliExpressten almıştım. Ama kullanışlı değil. Ense kısmını kullanabildim.

@hardwrestler bisiklet için mi kullanışsız yoksa gündelik kullanım için mi ,yoksa her ikisi mi, kullanışsızlığın sebebi nedir?Buna bir alternatif önerebilir misiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

@emir yakup bulut
Şapka kısmı kullanışlı, bisiklet için kullanışsız diyebilirim! Ancak! Rüzgar olmazsa rahat kullanabilirsin!Gündelik kullanışlı olabilir. Yüz kısmına dediğim gibi tek yol krem gözüküyor. Başka türlü olmaz sanırım.

@hardwrestler
203624

Yeni konu açmadan bu konuyu hortlatiyim. Arkadaşlar yazın tura çıkmayı planlıyorum. Dünki güneş altında 3.5 saatlik sürüşümden sonra kollarım Beşiktaş gibi oldu yazı hiç düşünemiyorum :)) kesin karar verdimki uzun kollu bir şeyler bakıcam. Güneş kremide bir yere kadar korur sonuçta terliyoruz. Muhtemel vücut güneş kreminide ter yoluyla atacaktır.Yalnız forma giymeyi pek sevmiyorum daha çok gömlek istiyorum. Columbiaya baktım maşallah uçmuş gitmiş. Uv korumalı tshirt ya da gömlek öneriniz nedir arkadaşlar nerden bakabilirim ? Fiyatların çok uçuk olmaması iyi olur.

Yeni konu açmadan bu konuyu hortlatiyim. Arkadaşlar yazın tura çıkmayı planlıyorum. Dünki güneş altında 3.5 saatlik sürüşümden sonra kollarım Beşiktaş gibi oldu yazı hiç düşünemiyorum :)) kesin karar verdimki uzun kollu bir şeyler bakıcam. Güneş kremide bir yere kadar korur sonuçta terliyoruz. Muhtemel vücut güneş kreminide ter yoluyla atacaktır.Yalnız forma giymeyi pek sevmiyorum daha çok gömlek istiyorum. Columbiaya baktım maşallah uçmuş gitmiş. Uv korumalı tshirt ya da gömlek öneriniz nedir arkadaşlar nerden bakabilirim ? Fiyatların çok uçuk olmaması iyi olur.
dechatlon da vardı bir aralar, bir bak

• Beğen
Tepkiler: Histogram
Geri